Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scia Engineer (πρώην ονομασία: ESA PT)


Recommended Posts

Συγνώμη για το αργοπορημένο της απάντησης αλλά για κάποιο δίαστημα δεν είχα χρόνο να δώ το forum.

Χωρίς να μακρυγορίσω και πάντα θεωρώντας το SCIA ως πρότυπο πρόγραμμα σε πάρα πολλά σημεία (μεταλλικά, 2D, αναλύση, μοντελοποίηση κλπ) έχω να αναφέρω τα εξής σε σχέση με την απάντηση του Θοδωρή.

 

@kacec:

  1. Τα κείμενα του EC8 είναι πάρα πολλά. Όπως συνηθίζεται στα περισσότερα προγράμματα της αγοράς, κανένα δεν καλύπτει το 100% των κανονιστικών κειμένων. Τώρα, όσον αφορά το SCIA πράγματι δεν κάνει ικανοντικούς ελέγχους. Έχει όμως τα φάσματα του EC8 και απ' όσο ξέρουμε υπάρχει ομάδα εργασίας που προωθεί το ζήτημα. Απλά θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως ο EC8 δεν είναι ΕΑΚ και κάνει ικανοτικούς τόσο σε μεταλλικούς όσο και σε φορείς Ο/Σ. Οπότε δεν είναι μια απλή δουλειά.

 

Α. Να σας πώ μιας και έχετε παραβλέψει ένα σημαντικό γεγονός είναι οτι ΚΑΙ ο ΕΑΚ κάνει ικανοτικούς σε ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ. Επίσης, οι διαφορές -τουλάχιστο για Ο/Σ- μεταξύ EC και ΕΚΩΣ είναι μικρόαλλαγές σε συντελεστές και τύπους χωρίς να αλλάζει επί της ουσίας η φιλοσοφία σχεδιασμού. Συνεπώς όσο εύκολα υλοποιείται ο ΕΚΩΣ άλλο τόσο και ο EC8 από ένα software και ειδικά στις βασικές του διατάξεις!

Β. Τα κείμενα του EC3 είναι εξίσου πολλά αλλά καλύπτονται 100%.

Γ. Άλλο πράγμα να καλύπτεις το 100% και άλλο να μην καλύπτεις τίποτε. Αυτή τη στιγμή το SCIA ΔΕΝ καλύπτει αντισεισμικό σχεδιασμο μέσης και υψηλής πλαστιμότητας για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΥΛΙΚΟ.

Δ. Σίγουρα δεν είναι απλή δουλειά, αλλά μήπως τουλάχιστο θα έπρεπε να ξεκινήσει κάτι κάποια στιγμή... Ήδη από το 2008 ακούω οτι δουλεύουμε πάνω στον EC8 και ούτε στην τελευταία έκδοση υπάρχει κάτι. Όποτε πάμε για 2011, και υπόψη οτι αυτά τα πράγματα και σε σχέση και με τον όγκο των αλλαγών θα απαιτήσουν και σημαντικό έλεγχο από τους τελικούς χρήστες για να φανούν τα όποια bugs και να διορθωθούν.

 

Και για να μην σταθώ μόνο στον ικανοτικό θα αναφέρω και το εξής χτυπητό παράδειγμα. Σχεδιασμό σε τέμνουσα υποστυλωμάτων δεν κάνει το πρόγραμμα. Με την ενσωμάτωση EC8 αυτό σίγουρα θα διορθωθεί.

Παραθέτω από τα manuals για concrete design :

55637030.jpg

 

 

  1. Η αλήθεια είναι πως η ελληνική αγορά είναι μικρή. Επειδή όμως η παγκόσμια που είναι μεγάλη έχει ανάγκη από τα πράγματα που ζητάμε και εμείς, και οι Βέλγοι στοχεύουν σ΄αυτή, να είστε σίγουροι πως θα δούμε πολύ περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Μακάρι να μπορούσαμε να σας μεταφέρουμε με λόγια την εμπειρία από την αναβάθμιση μεταξύ των εξαμηνιαίων εκδόσεων. Δεν μιλάμε για απλά bug fixes αλλά για συνεχή προσθήκη πολύ δυνατών χαρακτηριστικών.

 

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν μπορεί να θέσει προτεραιότητες και δεν θα αδικήσω την εταιρία για αυτό. It's business :D

Αλλά τουλάχιστο να ξέρουμε οτι πάσχουμε και να το δεχόμαστε ως κριτική γιατί μόνο έτσι βελτιωνόμαστε.

 

Πράγματι προσθήκες δυνατών χαρακτηριστικών γίνονται. Αλλά να θέσω το εξής και προφανές ερώτημα:

Τι να την κάνω την ρημάδα τη βαθιά θεμελίωση που π.χ. προστέθηκε στην νέα εκδόση του 2010 όταν από πάνω της δεν μπορώ να σχεδιάσω όπως πρέπει μια 6ώροφη πολυκατοικία???

Κατά την προσωπική μου γνώμη, πρώτα κοιτάς να ντυθείς και μετά να αγοράσεις τα χρυσαφικά για να στολιστείς (αυτό όσο αφορά προτεραιότητες).

 

 

Τελιώνω με τις ευχές μου και για καλή και υγιή χρονιά για όλους.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

γεια σας παιδια ,θελω να κανω μια ερωτηση το scia παραγει τον ξυλοτυπο και το πινακακι με τους οπλισμους απο μια πλακα η χρειαζεται να εχεις και το Allplan Engineering? και κατι ακομα μηπως εχουμε κανενα νεο σχετικα με τον δεικτη συμπεριφορας και τον ικανοτικο σχεδιασμο?

Link to comment
Share on other sites

Θα γίνει παρουσίαση τον επόμενο μήνα σε Θεσσαλονίνη και Αθήνα. Εκεί θα πουν διάφορα για το πρόγραμμα και για τους Ευρωκώδικες. Μπες στο site της εταιρίας για να δηλώσεις συμμετοχή αν σε ενδιαφέρει να πας.

PS ξέρει κανείς πώς μπορώ να βρώ τις κύριες τάσεις σε σημείο μιας διατομής και αν βγάζει το πρόγραμμα κύκλο Mohr κτλ ; (Ναι μη γελάτε, ακόμη τεχνική μηχανική ΙΙ κάνω, απλά πραγματάκια. Για παιδάκια. Από τα απλά ξεκινάμε όλοι. Έχω την student edition και σκαλίζω μόνο πραγματάκια τα οποία έχω μάθει στη σχολή και τα κάνω και με το χέρι μετά)

Link to comment
Share on other sites

γεια σας παιδια ,θελω να κανω μια ερωτηση το scia παραγει τον ξυλοτυπο και το πινακακι με τους οπλισμους απο μια πλακα η χρειαζεται να εχεις και το Allplan Engineering? και κατι ακομα μηπως εχουμε κανενα νεο σχετικα με τον δεικτη συμπεριφορας και τον ικανοτικο σχεδιασμο?

 

 

Ξυλότυπους δεν βγάζει. Το Allplan Engineering δεν το έχω δει αλλά περιμένω να το δω στην παρουσίαση (θα είμαι εκεί ελπίζω)

 

Με το δείκτη συμπεριφοράς τι πρόβλημα έχεις??

 

Ικανοτικός ακόμα, ούτε στην έκδοση 2010. Αλλά αν δουλεύεις μεταλλικά, μικρό το κακό.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω terry,θα ειμαι και εγω εκει(θεσαλονικη),το προβλημα που εχω ειναι να μπορω να σχεδιασω σε οπλισμενο σκυροδεμα με q μεγαλυτερο του 1,(και ικανοτικο ελενχο),οσον αφορα τα μεταλικα ειμαι καλημενος πληρως, μονο το τευχος εχω να κανω μια μεταφραση και να το αποθηκευσω μεχρι να γινει η μεταφραση απο την εταιρια.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Μιας και αναφέρθηκαν νωρίτερα οι 2 εκδηλώσεις που κάνουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (είναι η 1η φορά που παρουσιάζεται επίσημα στο κοινό το Scia Engineer), θα ήθελα να παρακαλέσω όσους σκοπεύουν να έρθουν, να μας στείλουν μία δήλωση συμμετοχής, το συντομότερον δυνατό. Μπορείτε να την βρείτε μέσα από την ιστοσελίδα μας (www.techscience.gr).

 

Θα μας βοηθούσε ιδιαίτερα να γνωρίζουμε κατα προσέγγιση ποσα άτομα θα παρακολουθήσουν, για λόγους οργάνωσης και συννενόησης με τα ξενοδοχεία.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, και ελπίζω να σας δω εκεί.

 

Θ.Τσιροζίδης

 

 

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

γεια σας παιδια,πηγε κανενας στην παρουσιαση του scia? ειπωθηκε τιποτα για ευρωκωδικα 8,ικανοτικο ,και μεταφραση του scia στα ελληνικα???ή γενικα κατι ενδειαφερον που θα μας κανει να χαρουμε?..

 

Απο τι καταλαβα δεν πηγε κανενας η δεν ειπωθηκε κατι αξιολογο, μπορει να με βοηθησει καποιος αν ξερει..θελω να εχω πακτωση ενος υποστυλοματος HEB και να εχω ενισχυσεις (λαμες ακαμψιας)και ως προς τις δυο κατευθυνσεις αλλα το scia μου βγαζει οτι μπορω να βαλω μονο ως προς τη μια ...τι κανω λαθος??..μηπως φταιει που εχω στη βαση του υποστυλοματος πακτωση ως προς τη μια φορα(του πλαισιου) ενω εχω αρθρωση ως προς την αλλη??

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω φιλε μου και γω το ψαχνω αυτο... Και το κακο ειναι οτι σου βγαζει στην ασθενη διευθυνση...

 

 

Κατσε να ξεκινησω τις ερωτησεις και γω...

 

1. Τεγιδες στο μοντελο βαζεις???

2. Πως αντιγραφω συνδεσεις απο ενα κομβο σε ενα αλλο??

3. Δεν εχω βρει ακομα με οριζεις συνοριακές συνθήκες στα ακρα των ραβδων??

4. Μηκιδες στο μοντέλο βάζεις??

 

 

Και θα συνεχισω αργοτερα...

 

Στην παρουσιαση δεν πηγα αλλα ακουσα καλα σχολια απο φιλους.... Τωρα αν ρωτας για τον ικανοτικο... αναμενεται σε επομενη εκδοση....Η μεταφραση και του λογισμικου και του τευχους εχει ξεκινησει, στην επομενη εκδοση θα εχει ενσωματωθει...

Link to comment
Share on other sites

γεια σου terry, θα σου απαντασουσα..1)ναι και τεγιδες και μηκιδες δε καταλαβαινω το προβλημα,2)οσον αφορα την αντιγραφη των συνδεσεων τωρα το ψαχνω..και θα σου απαντησω το απογεμα..3)τι ενοεις συνοριακες συνθηκες?(αρθρωσεις-πακτωσεις κ.τ.λ?)4)σου παραθετω και την απαντηση που μου στειλανε:<<Προς το παρόν, το πρόγραμμα καλύπτει την ενίσχυση μόνο στην μία κατεύθυνση. Το θέμα όμως έχει επισημανθεί και πολύ πιθανόν να λυθεί σε επόμενη έκδοση. Ταυτόχρονα με το νέο εργαλείο “Open Connections” που βρίσκεται ακόμα σε beta μορφή θα μπορεί κάποιος να μοντελοποιήσει οποιαδήποτε μορφή σύνδεσης.>> και << Όπως ανακοινώσαμε και στις παρουσιάσεις την περασμένη εβδομάδα, η ελληνική μετάφραση έχει ξεκινήσει με το 1ο μέρος, που είναι το μεταλλικό κομμάτι μαζί με τεύχος, και θα είναι έτοιμη προς το τέλος καλοκαιριού. Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κομμάτια του Scia Engineer, όπως σκυρόδεμα, σύμμεικτα, κ.α>> Παντως ξαναγυρνωντας στο θεμα μας γραψε μου και αλλες αποριες που εχεις..γιατι την επομενη εβδομαδα εχω μαθημα πανω στο scia με αυτον που εκανε την παρουσιαση στη θεσσαλονικη και εχω σκοπο να τον ρωτησω οσο πιο πολλα μπορω..(γυρω στο 8ωρο θα κανω)..:P

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.