Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mπορώ να μην έχω παροχή Δ.Ε.Η. ;


Nikol@s

Recommended Posts

Kαλησπερα,ειμαι καινουργιος στο Forum και ο λογος που βρεθηκα εδω ειναι γτ εχω μερικες αποριες.

 

Ειμαι φοιτητης εδω στην Αθηνα και μενω σε ενα σπιτι σε κεντρικη περιοχη της Αττικης αλλα ΔΕΝ εχω δικια μου παροχη ρευματος,αλλα με παραλληλη γραμμη περνω απο αυτη του ιδιοκτητη της πολυκατοικιας με αποτελεσμα να με ''κλεβει'' ζητωντας μου χρηματα για ρευμα ποσα τα οποια ειναι πολυ μεγαλυτερα απο το παλιο μου σπιτι που ειχα κ ηλεκτρικα καλοριφερ.

 

Το σπιτι ειναι ισογειο και ''μοιαζει'' ο τυπος να εχει κλεισει μερος του ισογειου και του δικου του παρκιν και να το εχει κανει αυθερετο.

 

Ρωτω λοιπον εσας που σιγουρα θα εχετε μια καλυτερη γνωση της νομοθεσιας,

ειναι υποχρεωτικο μια κατοικια να εχει παροχη ΔΕΗ?γτ κατι τετοιο μας ειχαν αναφερει στο ΤΕΕ,και αν το σπιτι μου δεν εχει ρευμα σημαινει οτι δεν εχει επειδη δεν μπορει να παρει αδεια σωστα?

 

Συγνωμη για το μακρυ ποστ,

 

Ευχαριστω εκ των προτερων

 

Φιλικα Νικος

Link to comment
Share on other sites

μάλον οπως τα λές είναι.το τι παρανομία εχω δη να γινετε για να μετατρέψουν υπογεια,γκαράζ ,αποθήκες και άλλα μη δηλωθεντα ,σε studios για φοιτητές ,δεν λέγεται.

αντιμετωπίζουν τον φοιτητή σαν ενα υποδυεστερο όν που μπορει να μείνει οπουδήποτε τους συμφέρει αρκεί να εχουν εσοδα.οταν φύγεις να τους καταγγείλεις στην πολεοδομία.αλοιώς θα εισαι συνένοχος

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη μπορει και να μπλεξω ε?Το καλο ειναι οτι μου το αποκαλυψε μετα που υπογραψαμε και αφου εγω του ζητησα να κανω μεταβιβαση του λογαριασμου οπου μου ειπε οτι δεν υπηρχε μετρητης.

 

Απλα εχει αρχισει να μου ζηταει ποσα που ειναι κουλα (50 και 60 ευρω τον μηνα) ενω εγω λειπω 5-8 ωρες στην σχολη μου και δεν χρησιμοποιω ουτε θερμοσιφωνα μιας και ζεσταινει νερο το καλοριφερ (το σπιτι ειναι το πολυ 4 χρονων) με αποτελεσμα να μην μπορω να το αποδειξω και να υποχρεωνομαι να τον πληρωνω...

 

Ο πατερας μου επιμενει να του κανουμε μια ''προειδοποιητικη'' καθυστερηση στο ενοικιο (οπου του το δινω και 31 του μηνα αντι για 1) καμμια 15αρια μερες αφου ειναι ετσι(διεκοψε την θερμανση ολης της πολυκατοικιας για 4 μερες ισχυριζομενος οτι δεν του πληρωσαμε το πετρελαιο εντος ημερομηνιας που δεν ειχε ληξει),και αναρωτιωμουν αν θα μπορουσε να μου κανει κατι νομικα,αλλα λογικα δεν θα μπορει αφου το σπιτι θα ειναι παρανομο σωστα?

 

 

Ευχαριστω και παλι

Link to comment
Share on other sites

Λογικά έχεις μπλέξει με απατεωνίσκο. Οπότε του λες να τοποθετήσει, με δικά του έξοδα, ένα μετρητή για να μετράει πόσο ρεύμα καταναλώνεις, χωρίς να πληρώνεις υπέρ ΕΡΤ-ΔΗΜΟΥ κλπ, εφόσον θέλεις να συνεχίσεις να μένεις εκεί.

Αλλιώς ή φεύγεις ή μένεις όπως είναι.

Link to comment
Share on other sites

Η ρευματοκλοπή είναι αδίκημα. Και δυστυχώς σε αυτό όσο μένεις σε αυτό το σπίτι και κάνεις χρήση του ρεύματος είσαι συνένοχος.

 

Αυτά βέβαια αν κάποιος πάρει είδηση το τι γίνεται και γίνει καταγγελία στην ΔΕΗ - η οποία το κοινοποιεί και στον δήμο (έχουν και αυτοί διαφυγόντα κέρδη).

Ακόμα και η χρήση ενδιάμεσου μετρητή, ο οποίος μπαίνει από ιδιώτες και δεν είναι πιστοποιημένος από την ΔΕΗ (οπότε και δεν γνωρίζει την υπαρξή του), είναι το ίδιο με το να μην υπάρχει καθόλου :sad:

 

Για το "σωστό" θα έπρεπε να φύγεις από εκεί και να ειδοποιήσεις την ΔΕΗ.

Βέβαια επειδή το "σωστό" μπορεί να ακούγεται και το "κακό", καλό θα ήταν απλά να φύγεις... Δυστυχώς όσο βρίσκουν κάνουν..

Για να μην έχει πάρει ρολόι από την αρχή για το συγκεκριμένο ακίνητο, σημαίνει πως δεν μπορούσε να ηλεκτροδοτηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Συνηθισμενες περιπτωσεις αλλα παντα υπαρχει μετρητης για την κατανομη της δαπανης.

Αν ο συγκεκριμενος σε κοβει απ τη φατσα ποσο ρευμα καταναλωνεις, τοτε απλα μη του το πληρωνεις. Αυτος εχει το αγγουρι, αυτος να βαλει μετρητη. Βεβαια αν ειναι απατεωνας μπορει να επεμβαινει στο μετρητη και να αλλαζει τις ενδειξεις (εφοσον βεβαια ειναι σχετικος με το αντικειμενο). Ομως να ξερεις οτι αφου στο ονομα του ειναι το ρολοϊ, αυτον θα κυνηγαει η ΔΕΗ.

Αν δε του πληρωσεις το ρευμα που ζηταει δε μπορει να σου κανει και τιποτα. Το ενοικιο αντιθετως αν δε το πληρωσεις θα εχει ενα λογο να σου κανει εξωση.

Παρε ενα ηλεκτρικο σωμα και αν οπως λες σου κλεινει το καλοριφερ, βαζε αυτο στην πριζα και χρεωνε τον. Σου ξαναλεω, οσο πληρωνεις ενοικιο δε σε βγαζει απο μεσα. Οσο δε του πληρωνεις το ρευμα δε σου κανει τιποτα γιατι δεν εχεις ρευμα στο ονομα σου και ειναι και παρανομος για να κανει οποιαδηποτε διαδικασια.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι ούτε έξωση μπορεί να κάνει... αφού πολύ πιθανό να μην έχει υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει να καταγγείλει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη μπορει και να μπλεξω ε?Το καλο ειναι οτι μου το αποκαλυψε μετα που υπογραψαμε και αφου εγω του ζητησα να κανω μεταβιβαση του λογαριασμου οπου μου ειπε οτι δεν υπηρχε μετρητης.

 

Ευχαριστω και παλι

 

 

Καποιου ειδους συμφωνητικο υπαρχει.. Παντως αν δεν λογικευτει στις απαιτησεις του και σε "απειλει" με διαφορα, τοτε ή φευγεις ή αν θες να μεινεις περνας στην αντεπιθεση.. Οι τροποι προαναφερθηκαν..

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου δυστυχώς είσαι σε δύσκολη θέση.

 

Αρχικά, για να πληρώνεις αυτά που πραγματικά θα σου χρέωνε η ΔΕΗ χρειαζεται να ξέρεις ακριβώς τις kWh που κατανάλωσες προκειμένου να γίνει ο επιμερισμός τους σύμφωνα με το κλιμακωτό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Αν κοιτάξεις το παρακάτω αρχείο θα διαπιστώσεις ότι οι κλίμακες που δημιουργούνται αυξάνουν κατά πολύ την χρέωση από ένα επίπεδο κατανάλωσης και έπειτα. Οπότε όταν η δική σου κατανάλωση προστίθεται σε αυτή του σπιτονοικοκύρη σου, το κόστος ανεβαίνει υπερβολικά.

 

2 λύσεις υπάρχουν:

 

1. Τον υποχρεώνεις να σου βάλει μετρητη εκτός ΔΕΗ (παράνομα δηλ και πάλι) και συμφωνεί να πληρώνεις ότι καταναλώσεις σύμφωνα με το ΚΛΙΜΑΚΩΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ και όχι με την αναλογία που προκύπτει από την μεταξύ σας κατανάλωση.

 

2. Τον υποχρεώνεις να βάλει μετρητή η ΔΕΗ. Αυτό το θεωρώ μάλλον απίθανο, καθώς αν ο χώρος που σου ενοικίαζε ήταν πολεοδομικά σε τάξη, θα είχε ήδη τοποθετήσει μετρητή.

 

3. (κρυφή επιλογή) Εξάντλησε τον μήνα ή μηνες που σου εξασφαλίζει η ενδεχόμενη εγγύηση που έδωσες, με κάποια πρόφαση, χωρίς να τους πληρώσεις και βρες άλλο σπίτι. Με την κρίση στα ακίνητα, οι ιδιοκτήτες κάνουν "κρα" να βρουν ενοικιαστές.

 

http://www.dei.gr/Documents/timologia.oikiakis.pdf

 

[έδιτ] η ΔΕΗ όπως προαναφέρθηκε παίρνει σοβαρά τέτοιες καταγγελίες, γιατί εκτός από τον ίδιο τον κανονισμό της υπάρχει και νομοθεσία που καθιστά παράνομο αυτό που κάνει ο δικός σου. Επειδή έχω βιώσει κατάσταση ακριβώς ίδια με την δική σου, η απειλή και μόνο της πολεοδομικής καταγγελίας και αυτής στη ΔΕΗ, θα τον συνεφέρει, αν ξέρει το καλό του. Εσύ ο ίδιος δεν χρειάζεσαι να ανησυχείς για τπτ, γιατί τπτ δεν είναι στο όνομά σου

Link to comment
Share on other sites

Πες του να σου δείχνει το λογαριασμό που του δίνει η ΔΕΗ και να αναλάβεις ένα μέρος του 1/6 ή 1/7 αν δε σου βάλει μετρητή.

Αλλιώς εξάντλησε τα νοίκια που έχεις δώσει και πες του ότι θα κάνεις καταγγελία, να δεις πως θα τρέχει. Ανεξάρτητα, όταν φύγεις κάνε μιά στη πολεοδομία!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.