Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Ytong, τούβλο ή κάτι άλλο;


kwnstantina

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.Σκεφτομαι να οικοδομησω το οροφοδιαμερισμα 105 m2 (τελευταιος οροφος-διοροφου κτηριου)που προσφατα αγορασα.Ποιο υλικο 8α με συμβουλευτε να χρησιμοποιησω?Οι κολονες του ειναι απο μπετον(οπως και ο 1ος οροφος)και εχει μπαλκονια στις 2 πλευρες ανατολικα-δυτικα αντιστοιχα.Παρακαλω τις γνωσεις σας καθως ειμαι ασχετη επι του θεματος.Ευχαριστω εκ των προτερων.:-o

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάθε υλικό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του, συνοπτικά:

α) Το Ytong είναι καλο υλικό, ελαφρύ, καλό θερμομονωτικό , αλλά θέλεις καλό μάστορα και να έχεις απόλυτες αλφαδιές στα δάπεδα.

β) Τα τούβλα, η πλέον συχνή μέθοδος, βαρυά κατασκευή, πιο χρονοβόρα από το Ytong, πιο μπελαλίδικη η κατασκευή αφού θα πρέπει να ανέβουν τα τούβλα και τα υλικά στο Β΄όροφο, μόνωση ανάλογα ποια μέθοδο θα ακολουθήσεις (δες και άλλα tropics στο φορουμ)

γ) Τσιμεντοσανίδα εξωτερικά και γυψοσανίδα εσωτερικά. Πιο γρήγορη και καθαρή η κατασκευή, η πιο ελαφριά αλλά δεν την εμπιστέυονται τόσο οι έλληνες ιδιοκτήτες.

Να σου θέσω και εγώ κάποια ερωτήματα για να σε βοηθήσω.

α) Μηχανικό έχεις; Αν ναι να τον συμβουλευτείς οπωσδήποτε, αν όχι να βρεις γιατι οι δουλειές που έιναι να γίνουν είναι αρκετές.

β) Άδεια έχεις; Δεν μπορείς να προχωρήσεις τις εργασίες χωρίς άδεια (στο 95% των περιπτώσεων των εργασιών που περιγράφεις).

γ)Δάπεδα έχουν κατασκευαστεί;

δ)Σχέδια υπάρχουν;

ε) Πρέπει, εφόσον έχεις μηχανικό, να σου κανει μια τεχνοοικονομκή μελέτη, να πάρεις προσφορές και να σε βοηθήσει να επιλέξεις.

στ) Τέλος σου προτείνω να έχεις μηχανικό και ως επιβλέπων γιατι θα τα πληρώσεις χρυσούς τους τοίχους.

Link to comment
Share on other sites

Εξωτερικές τοιχοποιίες οποσδήποτε διπλη τοιχοποιία τούβλο και μόνωση να έχεις το κεφάλι σου σίγουρο.(σίγουρη κατασκευή) .έσωτερίκα μπόρείς να χρησιμοποιήσεις και γυψοσανίδες αλλά δεν υπάρχει λόγως εφόσον το κατασκευάζεις απο την άρχη και το κάνεις όπως θέλεις.σημαντίκο ο μηχανικός και για την εσωτερική διαρύθμηση γιατί μία φορα το κάνεις για μία ζώη.να μην μπείς αργότερα σε διαδικασίες διαρυθμήσεων εσωτ.χώρων και τα σχετικά.και να σκεφτείς και λίγο μακροπρόθεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Εξωτερικές τοιχοποιίες οποσδήποτε διπλη τοιχοποιία τούβλο και μόνωση να έχεις το κεφάλι σου σίγουρο.(σίγουρη κατασκευή)
Δεν είναι απόλυτο αυτό. Κάθε υλικό έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ΚΑΙ σίγουρα παίζει ρόλο ποιος το φτιάχνει με ποιο τρόπο το φτιάχνει και που είναι το κτήριο για τις συνθήκες περιβάλλοντος. Ο μηχανικός κρίνεται σχεδόν απαραίτητος.

Αλήθεια το κτίριο σε ποια περιοχή βρίσκεται;

Link to comment
Share on other sites

το τι θα χρησιμοποιούσε κάποιος στο σπίτι του και τι όχι είναι αποτέλεσμα μιας απόφασης, τεχνικού όσο και οικονομικού περιεχομένου.

μιας απόφασης η οποία όσο και να παρακάμπτουμε το οικονομικό κομμάτι ( διότι πρόκειται για το σπίτι μας) πάντοτε έχει και το τεχνικό μέρος. και σε αυτές τισ περιπτώσεις "για το σπίτι μας" είναι το τεχνικό που καθορίζει την λύση.

 

ένας ιδιώτης πρέπει να ενημερωθεί (κατά την άποψη μου πάντα) πρώτα για την σωστότερη τεχνικά λύση που αφορά στην συγκεκριμένη και μόνο περίπτωση του έργου.( η σωστότερη τεχνικά λύση δεν είναι απαραίτητα και η ακριβότερη πάντα- συνήθως ναι). έπειτα πρέπει να ενημερωθεί για τις υπόλοιπες πιθανές λύσης (προσοχή όχι πασαλείμματα) και κυρίως για τα θετικά και αρνητικά.

 

έτσι θα έκανα εγώ σε έναν πελάτη μου

 

έχω βάλει τσιμεντοσανίδα στο σπίτι μου και δεν είχα μέχρι τώρα πρόβλημα. την ίδια τσιμεντοσανίδα την έβαλε και ο πεθερός μου "γιατί όπως μου είπε του άρεσε η κατασκευή μου" και τραβιέται ακόμα......

 

συμφωνώ απόλυτα με kostassid λοιπόν....

δεν κοιτάμε μόνο τι αλλά ποιός αλλά και πως....

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

σασ ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση ανταποκριση σασ ηταν πολυ κατατοπιστικη κ χρησιμη.σασ εχω ομωσ κ κατι αλλο.ενασ γνωστοσ μ που εχει ιδιο οροφοδιαμερισμα με το δικο μου,το φτιαχνει με ενα υλικο που μοιαζει με αυτο των προκατ σπιτιων.συγκεκριμενα αποτελειται (απο μεσα προσ τα εξω):πεπιεσμενο ξυλο,φιμπραν,mdf3ποντων,φιμπραν,πεπιεσμενο ξυλο κ γυψοσανιδα κ απ'εξω εχει ειδικο σοβα.η εταιρια τα διαφημιζει πολυ κ ισυριζεται οτι ειναι το μελλον στην κατασκευη σπιτιων.εσεισ τι γνωριζεται σχετικα?

υ.σ. το σπιτι βρισκεται στο μεσολογγι-εχουμε πολυ υγρασια εδω.

Link to comment
Share on other sites

Τα υλικά και οι τεχνολογίες ειδικά για το κέλυφος των κτιρίων εξαρτώνται πολύ από τις κλιματολογικές συνθήκες... Ετσι, ένας τοίχος που βασίζεται σε πολλά ανομοιογενή υλικά όπως είναι αυτός της τσιμεντοσανίδας δεν έχει την ίδια συμπεριφορά με το YTONG ή τα τούβλα... Κι εγώ για το σπίτι μου θα είχα Υtong ή τούβλο για το κέλυφος και μέσα ίσως γυψοσανίδα... προφανώς διπλή με πετροβάμβακα ή ένα νέο αντίστοιχο υποκατάτατο που μου διαφεύγει το όνομα τώρα...

Πιθανώς αν ήμουν στη Γερμανία να διάλεγα τσιμεντοσανίδα με κλειστά μάτια...

 

Υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις βέβαια όπου μπορείς με ένα ytong να "θωρακίσεις" τις εξωτερικές επιφάνειες και μέσα να έχεις επένδυση γυψοσανίδας για μεγαλύτερη ελευθερία και δυνατότητες διαμόρφωσης αρχιτεκτονικών στοιχείων. Και αυτό, σε μερικές περιπτώσεις που μου έτυχαν, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή είσαι τελευταίο όροφο και είσαι κάπως ψηλά εγώ θα σου πρότεινα να χτίσεις με ytong, να κάνεις και μία θερμοπρόσοψη απ'έξω και θα λύσεις όλα σου τα προβλήματα.

Εγώ αυτό έκανα σε μια παρόμοια δουλειά.

Βρές μηχανικό όμως γιατί το σπίτι είναι μεγάλο, οι απαιτήσεις πολλές και το κάθε συνεργείο που θα δουλέψει θα σου λέει τα δικά του.

Ξέρεις τι θα γίνει τότε?

Άντε να ξεμπλέξεις μετά με όλους αυτούς αν δεν έχεις μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

η θερμοπροσοψη σε ytong δεν επιρεαζει το υλικο? Γιατι η ytong σαν κατασκευαστρια εταιρια λεει να μην απλοσουμε την κολα σε ολη την επιφανια του υλικου γιατι το ytong ειναι υλικο που αναπνεει.

ευχαριστω πολυ!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.