Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύστημα αμοιβών Τ.Ε.Ε.


Recommended Posts

Πού είναι τα τοπογραφικά στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ;

 

Εκτός και αν εννοούν από το 2011 ότι θα ενταχθούν!

 

Το γελοίο ότι μεταλλειολόγος μηχανικός υπογράφει στα παράδειγματα του ΤΕΕ για τοπογραφικό το είδατε;

 

πχ:

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/Upgrade2/topografika/3.pdf

 

Πρόεδρε για γέλια είμαστε!!!! Ούτε στο παράδειγμα δεν μπορούμε να ασκήσουμε το επάγγελμα μας;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ο πλήρης Εξευτελισμός.και μετά οταν εγω φωνάζω ,υπάρχουν μεχρι και συνάδελφοι που είπαν οτι "εχω φοβίες σε σχεση με συναδέλφους αλλων ειδικοτήτων"

εχει καταντήσει η Τοπογραφία λαικό σπορ (με το gps χειρος) και εμείς τον υπνο του δικαίου.μόνο που όταν ξυπνήσουμε θα ειναι αργά.

Link to comment
Share on other sites

Καλά τα γράφεις Πάρη δυστυχώς έτσι είναι. Δύο μέρες τώρα προσπαθώ να εξηγήσω στους πελάτες μου την αξία του σωστού τοπογραφικού και γιατί κάνω το τριπλασιο χρόνο για να το συντάξω από τα τοπογραφικά που προκύπτουν όπως λες σαν λαικό σπόρ και όχι μόνο με GPS χειρός από μη αρμόδιους για αυτό συναδέλφους (ειδικά για εξαρτημένα)

Link to comment
Share on other sites

Xωρίς να γνωρίζω τα δικαιώματα των Μεταλλειολόγων, ξέρω ότι διδάσκονται μαθήματα γεωδαισίας και ίσως παραπάνω από τους ΠΜ

Link to comment
Share on other sites

ασχετα αν έχουν δικαιώματα η τι διδασκοντε οι μεταλειολογοι ,θα επρεπε εφόσον προκειτε για παράδειγμα να αναφερεται σε διπλ ΑΤΜ .(αντίστοιχα αν ειχε παραδειγμα στατικα ,δεν θα επρεπε να αναφερετε σε ΠΜ?)

Τωρα οσον αφορά τα δικαιώματα σε τοπογραφία ,ας αφήσουμε να μας τα πη το ιδιο το ΤΕΕ.

Ποιος κατέχει το επαγγελματικό δικαίωμα σύνταξης Τοπογραφικών Διαγραμμάτων;

Η υπογραφή τοπογραφικών σχεδίων προϋποθέτει ότι ο υπογράφων έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις για εκπόνηση τοπογραφικών μελετών. Τις προϋποθέσεις αυτές, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία έχουν :

1. Οι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί και οι Πολιτικοί Μηχανικοί, σύμφωνα με το Ν. 4663/30.

2. Οι Πολιτικοί Υπομηχανικοί, υπό τους περιορισμούς που ορίζει το Β.Δ. 769/1972.

3. Οι πτυχιούχοι Τοπογραφίας των ΤΕΙ, υπό τους περιορισμούς που ορίζει το Β.Δ. 769/1972.

4. Οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να συντάσσουν το απαιτούμενο τοπογραφικό διάγραμμα για τη σύνταξη συμβολαίου μεταβιβάσεως οικοπέδου ή αγροτεμαχίου (Γνωμοδότηση αρ. 1/12.1.1979 Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών).

ΥΓ μαθήματα τοπογραφίας διδασκοντε και οι γεωπονοι.αλλά και εγώ εχω διδαχθή στοιχεια Δικαίου,μάθημα Οικονομικών και Χημεία.

αυτό σε καμια περιπτωση δεν μου επιτρεπει να κανω τον Δικηγορο ,τον Οικονομολόγο η τον Χημικό.

πρόκειτε για υποστηρικτικά μαθήματα. ,τα οποία δεν δινουν δικαιωματα

Link to comment
Share on other sites

Xωρίς να γνωρίζω τα δικαιώματα των Μεταλλειολόγων, ξέρω ότι διδάσκονται μαθήματα γεωδαισίας και ίσως παραπάνω από τους ΠΜ

 

Ε τότε ας κάνουν τοπογραφικά. Όπως και οι δασολόγοι και οι γεωπόνοι.

Και διώροφα και μεταλ μουσική! :P

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα στο να συντάσουν τοπογραφικά διαγράμματα αυτοί οι συνάδελφοι που δικαιούνται πχ. οι πολιτικοί μηχανικοί και δεν κρύβω ότι έχω δει και άριστα τοπογραφικά από ΠΜ (χάραξα οικοδομή από τοπογραφικό διάγραμμα τόσο άρτιο που δεν χρειάστηκε καν να συναντήσω (δεν τον είδα καθόλου) τον συνάδελφο Ομως δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό των τοπογραφικών που συναντώ πλην των Αγρονόμων τοπογράφων μηχανικών είναι προβληματικά ως προς την πληρότητα σε πληροφορίες που πρέπει να διαθέτουν.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι επικοινώνησα με μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΔΑΤΜ και μου ανέφερε ότι στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ, η υπογραφή από Μεταλλειολόγο οφείλεται σε ένα τυχαίο γεγονός και δεν υπάρχει τίποτα που να έχει σχέση με επαγγελματικά δικαιώματα κτλ.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, A.M. TEE: 40359 (ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΣ-ΜΕΤΑΛ/ΓΟΣ ΜΗΧ/Κ[1983] είναι ο προϊστάμενος και ο υπεύθυνος της Τράπεζας Πληροφοριών και υπεύθυνος του αντίστοιχου τμήματος του ΤΕΕ το οποίο χειρίζεται το σύστημα των αμοιβών.

Ο προϊστάμενος απλώς στο παράδειγμα στο οποίο έπρεπε να παρουσιάσει για τις αμοιβές των τοπογραφικών, έβαλε ως χρήστης τα δικά του στοιχεία για να τρέξει το παράδειγμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εισαγωγή των αμοιβών των τοπογραφικών στο σύστημα του ΤΕΕ έγινε με πρωτοβουλία και ενέργειες του ΠΣΔΑΤΜ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.