Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώληση οικοπέδου με αυθαίρετο


Recommended Posts

Υπάρχει αυ΄θαίρετο (20 τμ) εντός οικοπέδου 1012 τμ εντός σχεδίου.

ζητηθηκε το 1998 αδεια ρευματοδοτησης κατα παρεκλιση λογω ασθενειας-δεν δοθηκε)

 

Το οικοπεδο πωλειται σημερα (το αυθαιρετο δεν αναφερεται στο συμβολαιο μεταβιβασης)

 

Αν γινει καταγγελία, τι γίνεται για τον νεο ιδιοκτήτη??

 

Εκτός από κατεδάφιση υπάρχει και πρόστιμο???

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον το αυθαίρετο δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο, ο νέος ιδιοκτήτης πώς θα αποδείξει ότι προϋπήρχε; Θα θεωρηθεί ότι το ανήγειρε αυτός.

Στην περίπτωση που υπάρξει καταγγελία, θα πληρώσει πρόστιμο ανέγερσης και για κάθε έτος πρόστιμο διατήρησης, εκτός κι αν το γκρεμίσει ή το νομιμοποιήσει.

Link to comment
Share on other sites

Πως και γιατί ζήτησε ρεύμα ?

 

Πότε κατασκευάσθηκε και πως αποδεικνύεται ?

 

Εφορία τι πλήρωνε ή δεν πλήρωνε για το κτίσμα ?

 

 

Φίλε μίλα πρώτα με δικηγόρο καθώς είναι δικηγορίστικο το θέμα περισσότερο.

 

Θα σου πει τι χρειάζεται να γίνει για να το αναγράφεις στην πράξη αλλά και μετά θα σε κατευθύνει στο πως το αντιμετωπίζετε.

Link to comment
Share on other sites

Μήτσο κάποια παράγκα θα είναι με βλέψεις βάφτισης οικίας .....μετά διωρόφου....και πάει λέγοντας μέχρι εμπάιαρ στέιτ !! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει αίτηση για ρευματοδότηση από μηχανικό (με σχέδιο,τμ κλπ) το 1998. Το προηγούμενο συμβόλαιο του οικοπέδου έγινε το 1992 και φυσικά δεν αναφέρει τίποτε για το κτίσμα. Αρα μπορέι να αποδειχθεί ότι το κτίσμα προυπήρχε.Το θέμα είναι αν θα την πληρώσει ο νέος ιδιοκτήτης.

 

Το κτίσμα είναι 20 τμ2 με κεραμοσκεπή (σε μιά γωνία του οικοπέδου) και στην αίτηση του μηχανικού αναφέρει δωμάτιο με κουζίνα, και μπανιο. Ολο το άλλο οικόπεδο είναι κενό (1016 τμ2).

 

Τι πρόστιμο υπάρχει γιαυτό ?

Αν ο νέος ιδικτήτης το γρεμίσει χωρίς να αναφερθεί τίποτε τι γίνεται??

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως η συμβουλή που έδωσε ο Theo είναι η καλύτερη. Ρώτα κάποιον δικηγόρο τί γίνεται γιατί στην περίπτωσή σου υπάρχουν τεκμήρια που το ένα αναιρεί το άλλο.

Αν ο ιδιοκτήτης το γκρεμίσει χωρίς να βγάλει άδεια, τότε μπορεί και να μη συμβεί τίποτα (απλά έρχεται το μηχάνημα και το αποτελειώνει σε μισή ώρα). Αν όμως κάτι πάει στραβά (π.χ. σε περίπτωση ατυχήματος ή αν ένας γείτονας φωνάξει την αστυνομία και σας πιάσει να εκτελείτε εργασίες χωρίς Ο.Α.), τότε θα έχετε μπλεξίματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Χαιρεται συναδελφοι, ειμαι σχετικα νεος στο χωρο και θα ηθελα να σας παραθεσω μια περιπτωση που μου ετυχε.

Γνωστος μου ενδιαφερεται να αγορασει ενα συγκεκριμενο οικοπεδο εντος οικισμου κατω των 2000 κατοικων για να κανει το σπιτι του. Οταν του ζητησα συμβολαιο και τοπογραφικο μου εφερε μια διαθηκη (που του την εδωσε το ατομα που εχει στην κατοχη του αυτη τη στιγμη το οικοπεδο) οπου γινοταν μια γενικη αναφορα στο εν λογω οικοπεδο και ενα τοπογραφικο ασφραγιστο. Το τοπογραφικο εδειχνε μια αποθηκη εντος του οικοπεδου, επειτα απο επιτοπιο ελεγχο που εκανα υπαρχουν τρεις αποθηκες και οχι 1 (οπως φαινονταν στο ασφραγιστο τοπογραφικο). Το θεμα ειναι οτι προκειται εντος των επομενων ημερων να το αγορασει απο τον ιδιοκτητη του εναν αρκετα ηλικιωμενο ανθρωπο ο οποιος αγνοει κατα ποσο τα κτισματα που υπαρχουν μεσα στο οικοπεδο του ειναι νομιμα.

Τι θα πρεπει να κανει ο γνωστος μου.

Α. Αν υπαρχει οικοδομικη αδεια που ειναι το πιο απιθανο σεναριο, μπορουμε να βγαλουμε μια αδεια κατεδαφισεις των κτισματων για να καθαριστει το οικοπεδο και να συνεχισουμε απο εκει.

Β. Αν ειναι ομως αυθαιρετα (μονο το ενα κτιριο φαινεται στο ασφραγιστο τοπογραφικο) τι πρεπει να γινει?. Υπαρχει μηπως ο κινδυνος να αγορασει το οικοπεδο με τα αυθαιρετα και οταν θα βγαλουμε αδεια για καινουρια κατοικια να του ερθει κανενα προστιμο να πληρωσει (και αναδρομικα) για τα αυθαιρετα.

Γ. Η ιδεα να γκρεμιστουν τα κτιρια χωρις αδεια κατεδαφισεις πριν να αγορασει ο γνωστος μου το οικοπεδο- ετσι ωστε να αγορασει ενα καθαρο οικοπεδο δεν αποτελει μια λυση εστω και παρατυπη; τι κινδυνους εχει ενα τετοιο σεναριο..

 

EDIT: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στις δημοσιεύσεις όσο και στους τίτλους των θεμάτων. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

Απο το ασφραγιστο τοπογραφικο μπορεις μονο να υπολογισεις τον χρονο κατασκευης των 2 αποθηκων κι αυτο οχι με σιγουρια γιατι πολλες φορες δεν τα δειχνουν κατι τετοια κτισματα αν ειναι μικρα για εφορια κλπ.

 

Επειδη ομως λες οτι ζητησες συμβολαιο και σου εφεραν διαθηκη , η διαθηκη πρεπει να εχει δημοσιευτει στο Πρωτοδικειο για να ειναι ΟΚ, υπαρχει συγκεκριμενη διαδικασια. Επισης της διαθηκης θα πρεπει να εχει ακολουθησει αποδοχη κληρονομιας.Αν εχουν γινει αυτα , τι αναφερεται στην αποδοχη και τη διαθηκη απο κτισματα ? Αν δεν εχει γινει τιποτα απο ολα αυτα , μαλλον πρεπει πρωτα με αυτο να ασχοληθειτε.

 

Και για τι ταξης μεγεθους κτισματα μιλαμε ? Επισης ,ο γνωστος σου προτιθεται να οικοδομησει αμεσα ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.