Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργοταξιάρχης


gio

Recommended Posts

τα πάντα όλα

ρίξε μιά ματιά η διάβασε ανάλογα πόσο σε ενδιαφέρει την σχετική νομοθεσία και σε θέματα οργάνωσης εργοταξίου

για περισσότερο ειδικά ερωτήματα

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα παιδιά, είμαι νέος πολιτικός μηχανικός και μόλις έπιασα δουλειά σε εργοτάξιο. Το πρόβλημα είναι ότι ο αρχιμηχανικός μου ζητάει κάποιο πρόγραμμα ελέγχου εισροών - εκροών εργοταξίου ώστε να ελέγχουμε ποσότητες , παραστατικά , εργασία, κόστη , προμηθευτές κ.τ.λ. Δηλαδή μου ζητάει λογιστικό πρόγραμμα. Αυτό μου φαίνεται περισσότερο για δουλειά λογιστή παρά μηχανικού. Εσείς τί λέτε , υπάρχει κάποια πρόταση ή τουλάχιστον κάποια φιλική συμβουλή , ή κάποιο αρχικό αρχείο να κατεβάσω ή κάποιο έστω προγραμματάκι , οτιδήποτε , γιατί ψάχνω πραγματικά αρκετό καιρό και δεν μπορώ να βρω τίποτα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Δεν ξέρω αν έγραψα το μήνυμα στην σωστή κατηγορία , αλλά υπέθεσα πως ήταν γενικά στα εργοτάξια.

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε είχα φτιάξει σε excel μία φόρμα με μακροεντολές.

Είχα ξεκινήσει από μιά απλή μορφή ώστε να έχω καλύτερη εποπτία και έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του κάθε έργου (καθημερινές παραλλαβές υλικών, παραστατικά, πιστώσεις προμηθευτών, μεροκάματα, τμηματικές εξωφλήσεις, πληρωμές επιταγών κλπ) και σιγά σιγά το εμπλουτίζω.

 

Υπάρχουν στην αγορά έτοιμες λύσεις με 1.500 - 2.000 ευρώ που κάνουν παπάδες!

Είναι καθαρά αρμοδιότητα του μηχανικού που ασχολείται με την οργάνωση και διοίκηση του εργοταξίου. Ένας λογιστής δύσκολα θα ανταποκριθεί κατά 100% γιατί δεν έχει τις ειδικές γνώσεις και καθημερινή εικόνα του έργου.

Link to comment
Share on other sites

Βολεύομαι με το excel που έχω φτιάξει και δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο.

Σε μία έκθεση μου είχαν κάνει επίδειξη στον "εργολογισμό" (http://www.orbit.gr) και εντυπωσιάστηκα, αλλά δεν εγγυούμαι γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει στη πράξη.

Link to comment
Share on other sites

  • 12 years later...

Καλησπέρα επειδή βλέπω αγγελίες εργασίες να ζητάνε πολ. μηχανικούς για διαχείριση εργοταξίου και επίβλεψη , έχει κάποιος δουλέψει σε αντίστοιχο πόστο και να μπορεί να μου πει τι περίπου ζητάνε από καθήκοντα ?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν απαιτούνται κάποια βασικα προσόντα τα οποία συσχετίζονται άμεσα με τα καθήκοντα:

Proactive, οργανωτικές ικανότητες, άνεση καθημερινής επικοινωνίας με όλους τους εργαζόμενους, σωματική αντοχή σε εξωτερικές συνθήκες εργασίας, γνώση των σχετικών -με το αντικείμενο εργασιών- προτύπων εφαρμογής και κανονιστικών διατάξεων, ικανότητες διαπραγμάτευσης, ευελιξία και ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων και πειθώ. 


Εάν καλύπτεις αυτά τα προσόντα τότε μπορείς με σχετική άνεση να ανταπεξέλθεις στα καθήκοντα τα οποία έχουν να κάνουν με την τήρηση προϋπολογισμών, χρόνων, τήρηση ημερολογίου, προμήθειες, σύνταξη συμφωνητικών με υπεργολάβους, τήρηση κανονιστικών διατάξεων στην εφαρμογή των εργασιών, ενημέρωση αρχείου με τα as built σχέδια, αρμονική συνεργασία με τη επίβλεψη, τήρηση αλληλογραφίας έργου κλπ

Το βασικό είναι ότι η διαχείριση εργοταξίου και η επίβλεψη αποτελούν δυο διαφορετικά αντικείμενα εργασίας τα οποία μάλιστα είναι ασύμβατα μεταξύ τους!

Η επίβλεψη πληρώνεται από τον ΚτΕ ώστε να ελέγχει τον εργολάβο του έργου. Ο εργολάβος με την σειρά του προσλαμβάνει μηχανικούς για να ασκούν την οργάνωση και διαχείριση του έργου ώστε αυτό να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της επίβλεψης.

Link to comment
Share on other sites

και στα σωστά του Brasco να ξυπνάς αρκετά νωρίς ώστε να είσαι χαράματα στην Οικοδομή.

Αν είσαι στο ξεκίνημα σου, μη διστάσεις εσύ να το ξεκινήσεις αν δεν διστάσουν να σου το αναθέσουν ..... Αφου φυσικά θα τους έχεις ενημερώσει ότι έχεις ελάχιστης εμπειρία (και να μη το πεις θα το καταλάβουν) αλλά ότι χρειαστεί να μάθεις θα το μάθεις .....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.