Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγροτεμάχιο που στο συμβόλαιο αναφέρει ελαιόδεντρα.


Recommended Posts

Έχω γήπεδο εκτός σχεδίου τυφλό που στο συμβόλαιο με ημερομηνία 1920 λέει ότι έχει 23 ελαιόδεντρα χωρίς να αναφέρει την εκτασή του, περιγράφει τους όμορους ιδιοκτήτες από τις 2 πλευρές και στις άλλες 2 λέει συνορεύει με την παραλία και με το κορυφή της ράχης. Είναι το μισό σκεπές και το υπόλοιπο έχει πουρνάρια ύψους 2μ Η συνολική έκταση είναι 22 στρέμματα. Το ερώτημα είναι εάν είναι οικοδομήσιμο και εάν το τμήμα που είναι καλυμμένο με πουρνάρια μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ιδιωτικό δάσος σε περίπτωση που το δασαρχείο τα κυρήξει δασικό

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συνάδελφε georgecv

έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα με ιδιωτικές δασικές εκτάσεις

1.συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία για να μην αμφισβητηθεί το ενιαίο των 22 στρεμ

2. αν τμήμα αγροτεμαχίου χαρακτηρισθεί δασικό, το αγροτεμάχιο παραμένει ενιαίο δεν αφαιρείται το δασικό τμήμα δηλαδή απλά εκεί δεν κτίζεις

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

ενημερωτικα παντα,23 ελαιοδενδρα δεν ειναι ουτε στρεμα.καπου 800 τμ.το υπολοιπο ειναι ολο πουρναρια?αν στο βγαλουν ολο δασος?

Link to comment
Share on other sites

Συμβόλαιο που μετρούσε την έκταση με ελιές είχα διαβάσει πριν από 30 χρόνια περίπου για περιοχή στα Βίλια Αττικής, αλλά δεν θυμάμαι την αντιστοίχιση των ελαιόδενδρων με την έκταση που υποδείχτηκε.

 

Όπως λέει ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ, το γεωτεμάχιο παραμένει ενιαίο, ανεξάρτητα από το εάν ένα τμήμα του, ενδεχομένως, χαρακτηριστεί ως δασικό. Εάν βρίσκεται στην Αττική ή και αλλού, έλεγξε αν έχουν εκδοθεί ΓΠΣ ή άλλες γενικές ρυθμίσεις για τη συγκεκριμένη (μείζονα) περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

tazio

Όπως έχει γραφεί και αλλού στο φόρουμ, με αποφάσεις του ΣΤΕ, ουσιαστικά καταργείται αναδρομικά η δόμηση σε γήπεδα εκτός σχεδίου εφόσον δεν έχουν πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό.

Βέβαια οι αποφάσεις του ΣΤΕ δεν είναι νόμοι και τυπικά μπορείς να εκδόσεις άδεια. Όμως αποτελούν νομολογία και είσαι έρμαιο σε κάθε γείτονα ο οποίος μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να σε σταματήσει. Αν ψάξεις στο φόρουμ θα βρεις πολλές αναφορές.

Βλ. σχετικά τα θέματα του φόρουμ

1. Ανατροπή όρων δόμησης εκτός σχεδίου

2. Κατάργηση περεκκλίσεων (γενικά)

Link to comment
Share on other sites

Να κανω μια ερωτηση

το συμβολαιο αναφερει 23 ελαιοδενδρα και δεν αναφερει εκταση.

(για καποιον που ξερει απο ελαιοκτηματα ενα στρεμα εχει περιπου 30 εληες)

παρουσιαζουμε λοιπον μια εκταση 22 στρεματων στο δασαρχειο που τα 21 ειναι πουρναρια.

δεν υπαρχει κινδυνος το δασαρχειο να χαρακτηρίσει τα 20 εστω στρεματα δασικη κατα τεκμήριο δημόσιο εκταση?

Link to comment
Share on other sites

Παρη εχω στα χερια μου συμβολαιο που δεν αναφερει εκταση αλλα 150 ελιες σε εκταση κατι παραπανω απο 2στρ... Και προηγουμενο απο αυτο συμβολαιο αναφερει 54 ελιες και 30 μουρελα στην ιδια εκταση...Με αυτα τα συμβολαια δεν βγαζεις ακρη...δεν μπορει να σου πει καποιος οτι αφου ειναι 30ελιες/στρ και το συμβολαιο γραφει 150 ελιες εχεις 5στρεμματα

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα αλλο εννοω.23 εληες στην πραξη ειναι λιγωτερο απο ενα στρεμα.καταθετεις λοιπον τοπογραφικο και παει το δασαρχειο για αυτοψια.

βλεπει την πραγματικοτητα που ειναι ενα στρεμα εληες και 21 στρμ πουρναρια.

τι θα κανει?θα σου χαρακτηρισει τα 21 δασικη κατα τεκμηριο δημοσιο και θα σου πει αν θες τραβα στα δικαστηρια μεσα σε προθεσμια (1 μηνός? ισως παραπανω δεν θυμαμαι)

να αποδειξεις οτι τα 21 στρεματα δεν ειναι δημοσιο αλλα δικα σου.και με τι τιτλους θα το αποδειξεις?με τα 23 ελαιοδενδρα?χλωμο.

αλλο αν δεν εχεις να κανεις με δασικη και εχεις και τα 22 φυτεμενα με εληες.εκει ναι δεν υπαρχει προβλημα.

ΥΓ για την περιπτωση σου παντως 150 εληες σε 2 στρ δεν χωρανε ουτε με σφαιρες.θα εγινε λαθος στην περιγραφη του συμβολαιου η θα υπαρχει καταπατηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.