Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποτυχία δοκιμίων και χρήση ρευστοποιητή-Κριτήρια συμμορφώσεως


 

Recommended Posts

άσε να μην μπούμε σε ίνες ή αναστολείς διάβρωσης ή πρόσθετα εναντίον ψύξης

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 304
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φυσικα...

Αν μπαιναμε εκει, θα ηταν πολυ στριμοκωλα...

 

Τελικα ρε ροδοπουλε, το ξερεις το αντικειμενο.

Αλλα, εχεις χτισει καμια οικοδομη ή μονο θεωρια;

 

Διοτι κι εσυ κι ο γιαννης μας εχετε πεθανει εμας τους πμ ενω δεν ειστε!

 

Τελικα δεν μου ειπες, ποιος πταιει;

Ο επιβλεπων;

Ο κατασκευαστης;

Ο Αη Βασίλης;

Link to comment
Share on other sites

@saltapidas

1.σου είπε κάποιος ότι εδώ μέσα περνάμε από odition?

2.ακόμα και λάθος να είναι κάποιες ΑΠΟΨΕΙΣ (γι αυτό λέγεται forum) τις επισημαίνουμε και τις διορθώνουμε με επιχειρήματα

3.όπως και στην καθημερινή ζωή έτσι και εδώ επιδεικνύουμε σεβασμό σε συνανθρώπους μας γενικώς - εκτός και αν έχει χαθεί η λέξη αυτή από το λεξιλόγιό μας

4. πριν χρησιμοποιήσουμε αυτή την εξουσία που μας παρέχει η ανωνυμία και κρίνουμε με περιφρόνηση τους πάντες βάζουμε λίγο τον εγκέφαλο να σκεφτεί ότι ΙΣΩΣ (ίσως λέω ταπεινά) να υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν κάνει ΚΑΤΙ περισσότερο από εμάς (ίσως λέω..)

5. αυτό που απεχθάνομαι στον άλλο (και είναι καθαρά προσωπικό) είναι να το παίζουμε όλοι Βασιλάκης Καϊλας.

6.αυτά - το κλείνω - χαίρετε - καλημέρα σας

Link to comment
Share on other sites

@gzin

1. Καταρχας ειναι audition και οχι "odition". Επίσης, η κατάλληλη λεξη είναι "συνέντευξη". Δεν είμαστε χορευτριες can-can! Μη μας ριχνεις!

2. Eκτος κι αν ειναι off topic.... Οταν όλα τα γυριζει στο αντικειμενο του, αυτο ειναι εκνευριστικο. Εδω μιλαμε για δοκιμια και τι γινεται μετά απο αποτυχία.

3. Απο το λεξιλογιο μας δεν εχει χαθει. Απο εδω μεσα πάντως, σίγουρα!

4. Για τον Ροδοπουλο το λες αυτο, έτσι δεν είναι; :lol:

5. Συμφωνω. Μην το κανεις διότι δεν του ειπα και τιποτα! Εδω και 2 σελίδες ρωτησα "ποιος φταιει" κατα την γνωμη του και μου μιλα για καρώτα και ίνες!

Επίσης, σε αυτή την συζήτηση βοηθά να ξέρουμε αν ο συνομιλητης μας εχει κανει έστω και μια κατασκευή στην ζωή του. Δεν βρίσκεις; Το θεμα δεν έχει να κάνει φιλε μου με θεωρία... Είναι κάτι το οποίο είναι αίολο και εξαρτάται από τα βιώματα του καθενός. Απλά, ο Ροδόπουλος ως Μηχ. Μηχ/κος, υποτείθεται οτι δεν έχει τις γνώσεις για να λάβει μέρος στην συζήτηση και -αν και ξερει περισσότερα από εμένα στη "δομικη ακεραιότητα" (που λάθος το θετει και αυτο. Εγω βλέπω οτι εξειδικεύεται στην αντοχή του σκυροδέματος)- είναι σαν να ξέρω εγώ από μηχανολογικα (και μαλιστα να ξέρω πολύ καλά) και να μιλω σε μηχανολόγους. Ε, εντάξει, να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

 

Επίσης, καλή μέρα να έχεις. Ελπίζω να καταλάβεις την διαφορα σεβασμού και θέσπισης κάποιων ορίων, υπεράσπισης κάποιου και προκατάληψης προς κάποιον άλλο.

Link to comment
Share on other sites

saltapidas, μάλλον δεν εκτιμάς την δική μου γνώμη, μια και... απάντησα. :)

Υπάρχουν πολύ στρεβλές αντιλήψεις σχετικά με το τι είναι η υπευθυνότητα και τι η ευθύνη, ποιος αποδεικνύει την ευθύνη, με ποιον τρόπο, με τι τεκμήρια. Αν ήταν βέβαια τόσο απλά τα πράγματα, όλοι οι "κακοί" θα ήταν φυλακή...

Link to comment
Share on other sites

Kοιτα, την γνωμη σου την εκτιμω.

Απαντησες "καλυμενα" και οταν ρωτησα "αρα συμφωνεις μαζι μου;", το κομματι αυτο μαλλον σβηστηκε διοτι δεν μπορω να το βρω αλλα ουτε ειδα να λες "Συμφωνω-διαφωνω".

 

Το θεμα ειναι αλλο:

Εχουμε εναν μηχ.Μηχ/κο που "μπαινει" στα χωραφια μας οσες γνωσεις κι αν εχει.

 

Του την επεσα ακομψα, αλλα δεν πειραζει.

Καλο θα ειναι να μεινει στο αντικειμενο του, εκτος κι αν εχει "ριξει" χιλιαδες μ3, οποτε τοτε μαλλον δικαιουται να εκφερει αποψη στο θεμα,

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ saltapidas

 

θεωρία και ποτέ ουτε ενα κυβικό. Αυτό είναι δουλειά του ΠΜ. Εγώ κάνω άλλα πράγματα...

 

Η δομική ακεραιότητα είναι διδακτορικό και Μάστερ και περισσότερο απο 350 κτιριακά. Διδάσκεται δυστυχώς και απο Μηχ. Μηχ στους ΠΜ. Μην ξεχνας οτι η μηχανική διδάσκεται ειδικά στο ΕΜΠ απο φυσικούς, το σκυρόδεμα απο Χημ. Μηχ, οι μεταλλικές στους ΠΜ απο ΜηΧ Μηχ, κλπ. Προφανώς και δεν κάνω στατικές μελέτες.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη μιλας σωστα, θα ειμαι κι εγω σωστος εφεξης μαζι σου.

 

Φαντάσου τον εαυτό σου σε ενα γραφειο που το συντηρεις με αιμα και ιδρωτα, να έχεις την ευθυνη της επίβλεψης μιας οικοδομης. Ξέρεις οτι το μπετο που σου φερνουν είναι "iffy" και ο κατασκευαστης ψιλολαμογιακι. Ο ιδιοκτητης, ακουει τον φιλο του τον μπετατζη που του λεει -επειδη θελει να κανει πιο ευκολα την δουλεια του- "ελα μωρε, δοκιμια και μαλακιες τωρα... Μια χαρα ειναι το μπετο. Εχω ξαναπαρει απο αυτον..." και τελικα, σε γραφει στα απόκρυφα του και δοκιμια-γιόκ!

 

Εσυ, καποιες φορες, παιρνεις απο πισω τις βαρέλες και καταλαβαινεις οτι πριν ερθουν στο εργο εχουν νοθευτει τα φορτια τους. Οταν φτανεις, στελνεις πισω την συγκεκριμενη βαρελα -αφου εχεις κατεβασει 321654 υπογλώσσια- και όταν ερθει η επόμενη (μετα από πόση ώρα) κάτι σου λεει οτι έχουν κάνει μεταφόρτωση το μπετο από την μια στην άλλη...

 

Κοιτας το γραφειο γυρω σου και σκέπτεσαι:

"Ο ένας λαμόγιο. Ο άλλος βλαξ. Η εταιρία (οδηγοι) για τον ---- καβάλα. Εγω που φταιω για να χασω όσα βλέπω τώρα γυρω μου;;;"

 

Τι κανεις;

α) Παραιτεισαι απο την επιβλεψη;

Αν ειναι λυση αυτο κι επειδη τετοιες δουλειες ειναι το 70% τουλαχιστο των περιπτωσεων, τα παιδια σου θα πεινασουνε! Για να μην αναφερω ποσο θα σε... "διαφημίσουν" αυτοι τους οποίους άφησες...

 

β) Γίνεσαι Βέγγος και παιρνεις τα πάντα πάνω σου...

Μαλωνεις με τους παντες, δημιουργεις κακο κλιμα, εχουν τα χειροτερα να πουν για εσενα, πεινας.

 

γ) Αναλαμβανεις καποιους ελέγχους και βαζεις λεφτα απο την τσεπη σου για να γινουν ολα by the book...

 

Πόσο θα αντεξεις να τα κανεις όλα αυτα; Όταν θα βλεπεις τον κατασκευαστη να εχει κερδος δεκαδων χιλιάδων ευρω κι εσυ θα περιμένεις επι χρόνια τα ψιχουλα της επιβλεψης, βλέποντας όμως παράλληλα το οικοδόμημα να χρησιμοποιείται κανονικά!!!

 

Και να νοιαστω εγω για τα δοκιμια;;;

Γιατι; Δινω την εντολη πανω στους ξυλοτυπους της αδειας κι ετσι είμαι ok! Ας πανε να κόψουνε το σβερκο τους και να αγοραζουνε C0.001/0.002 ασχετα αν στο τιμολογιο μιλα για C20/25...

 

Κι αν τυχει η στραβη, ετυχε...

Αλλα αν ειναι να "παω" απο αυτο, θα παρω πολλους πουσ-μπιιιπ!- μαζι μου...

 

Brasco

έτσι είναι. Ο μηχανικός θα πρέπει να διασφαλίσει την δουλεία του. Εαν πάω μετά απο χρόνια και πάρω καρώτο και είναι δυο κατηγορίες κάτω τι θα γίνει?

Σιγουρα σου εχει τυχει.

Για πες μας λοιπον, τι εγινε;

Link to comment
Share on other sites

saltapidas

 

μα δεν διαφωνώ οτι το σύστημα είναι διαβρωμένο και πάνω απο όλα ευθύνη έχει ο κακός ιδιοκτήτης. Προφανώς το ξέρω τόσο απο ιδιωτικά όσο και απο δημόσια. Το θέμα είναι οτι εαν κάτι πάει στραβά πάλι ο μηχανικός την πληρώνει. Και επίτρεψέ μου να σου πώ οτι πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά. Δυστυχώς ο μηχανικός βρίσκεται αντιμέτωπος με το σύστημα καθημερινά και προφανώς το δοκίμιο δεν είναι το μόνο. Υπάρχουν πολλαπλά παραπτώματα (μέχρι και καθαρή υπέρβαση ύψους) που πρέπει να υπογράψει για να ζήσει. Θα φέρω ενα παράδειγμα χωρίς ονόματα πάντα (μιλάμε για τραγικά μεγάλα ονόματα στην Αθήνα). Οταν ένας επιβλέπων αρνήθηκε να υπογράψει 8 σειρές ύφασμα, ξανα 8 σειρές ύφασμα, εκδιώχτηκε τόσο επιστημονικά όσο και επαγγελματικά.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικα αναγραφη αναθεσης ληψης δοκιμιων απο τον κατασκεαστη...

Αλλα εγω οσες φορες εχω πει στον εργολαβο "Αυριο θα παρουμε δοκιμια" ποτε δεν μου ειπε οχι, και φυσικα ενημερωνω και την εταιρεια παραγωγης...

 

Το οτι οι ευθυνες ειναι μεγαλες ειναι παραγματικοτητα....

 

Εγω λεω παντα σε οποιον συνεργαζομαι..

"Θελω να ειμαστε και φιλοι και να γινει σωστα η δουλεια, αλλα με βαλλεις να διαλεξω ενα απο τα δυο θα παρω το δευτερο..."

 

Δυστυχως καυγαδες και τσακωμοι ειναι μεσα στο προγραμμα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.