Μετάβαση στο περιεχόμενο

AutoCad - 06.6 Google Earth


iovo

Recommended Posts

Συνάδελφοι, επειδή η εικόνα είναι σε pixels και οχι σε cm υπάρχει μια "ασυμετρία" στους άξονες Χ,Υ, το οποίο σημαίνει οτι η εικόνα είναι κάπως παραμορφωμένη κατά τον άξονα Υ.(Δεν ισχύει η ίδια κλίμακα και στους δύο άξονες). Πρόσφατα είχα κάνει μια όδευση 3km εκτός σχεδίου με αποτύπωση όλων των αγροτεμαχίων δεξιά και αριστερά της όδευσης, και όταν εισήγαγα την εικόνα από το google στο autocad δεν υπήρχε ταύτιση. Υπάρχει κάποιος τρόπος να εξαλειφτεί αυτό το σφάλμα;(Με κάποιο πρόγραμμα ή κάτι άλλο;)

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξες όταν εξάγεις την εικόνα να την κοιτάς εντελώς κατακόρυφα? και επίσης να είναι ανενεργός ο συντελεστής ύψους.

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει εικόνες του google σε παρα πολλές δουλείες σε μεγάλες εκτάσεις, άλλες με αναγωγή σε υφιστάμενη αποτύπωση και άλλες σε χάρτες 1:5000 και καθότανε τέλεια. Υπάρχει φυσικά η μετατόπιση στις συντεταγμένες του αλλά σαν εικόνα είναι άψογη. με απλό align κάθεται ακριβώς, απλά καλύτερα να μην λαμβάνεις υπόψιν την γραφική κλίμακα που δείχνει το google. Εγώ πάντως το χρησιμοποιώ καθημερινά πάντα με έλλεγχο βέβαια.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μπορείς αν θέλεις να δεις και το Plex.Earth Tools for AutoCAD το οποίο είναι plug-in που αναπτύξαμε και απλοποιεί όλη τη διαδικασία. Ειδικά chris_anst δοκίμασέ το σε μεγάλες εκτάσεις και θα γλιτώσεις απίστευτο χρόνο από τη ζωή σου.

 

Έχει και άλλες λειτουργίες που σίγουρα θα βρείτε ενδιαφέρουσες και... παραγωγικές:

 

http://www.plexscape.com

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα . Γνωρίζει κανείς για πιο λόγο έχω πρόβλημα με τα kmz και kml αρχεία στο autocad LT 2009. Ελπίζω να μην φταίει το LT

 

Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα..έχω κατεβάσει το αρχειάκι που συνδέει autocad και google earth το έτρεξα κανονικά, αλλά δε δουλέυει η τουλάχιστον δεν έχω αντιληφθεί εγώ το πώς.Μπορεί να βοηθήσει κάποιος???

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα ρε παιδία στην δουλεία μου χρησιμοποιώ το Google earth με το AutoCAD ως εξής :

Παίρνω την εικόνα που θέλω από το Google earth και ξεπατάω τους δρόμους που χρειάζομαι στο AutoCAD. Όπως καταλαβαίνετε έχει αρκετή δουλεία. Έχετε κάτι να μου προτείνετε πιο γρήγορο ? Αναφέρει παραπάνω ο EVAIER ότι έχει κατεβάσει ένα αρχειάκι που συνδέει το autocad και το google earth. Μπορεί να μου δώσει κανείς κάποιες πληροφορίες για το τι κάνει αυτό το αρχειάκι?

 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Παίρνω την εικόνα που θέλω από το Google earth και ξεπατάω τους δρόμους που χρειάζομαι στο AutoCAD. Όπως καταλαβαίνετε έχει αρκετή δουλεία. Έχετε κάτι να μου προτείνετε πιο γρήγορο ?

 

Soula, το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις ποιο είναι ακριβώς? Αν είναι στη φάση της εισαγωγής εικόνας το πρόγραμμα που έχουμε αναπτύξει και θα σου κάνει τη δουλειά είναι το Plex.Earth. Εισάγει έγχρωμες εικόνες από το Google Earth στο AutoCAD. Ορίζοντάς του την έκταση που θέλεις να σου καλύψει τις φέρνει δημιουργώντας ένα "μωσαϊκό":

http://www.plexscape.com

 

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη αν έχεις άλλο πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συγγνώμη ρε παιδιά πώς μπορώ να αποθηκεύσω ή να εκτυπώσω απ' το google earth σε κλίμακα? Γνωρίζει κανείς ή δεν γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γεια σας...

Ασχετος με το άθλημα.

Πως θα μπορούσα να εισαγάγω ένα χάρτη (π.χ. φωτογραφία με τις ΖΟΕ μιας περιοχής) ή ένα σχέδιο του Autocad (vector γραμμές δηλαδή για παράδειγμα έναν οικισμό) στο GOOGLE σαν image layer ή κάτι τέτοιο για να είναι εφικτή η άμεση σύγκριση και συσχέτιση/εύρεση κάποιου ακινήτου κλπ?

Εχω ακούσει για γεωαναφορά, μετατροπές συντεταγμένων από ένα σύστημα σε άλλο, Global Mapper ή ArcMap ή GIS κλπ.

Τα βήματα είναι πολλά και δύσκολα ή υπάρχει περίπτωση να βγάλουμε άκρη?

Συγκεκριμένα θέλω να βάλω στο GOOGLE πάνω στο νησί της Κω διάφορους χάρτες (photos) και κάποια σχέδια του Autocad (οικισμούς, επέκταση σχεδίου πόλεως, βιοτεχνική ζώνη κλπ)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Υ.Γ. PLZ ας ασχοληθεί κάποιος με τον κακομοίρη που παιδεύεται και προβληματίζεται με την άγνοιά του!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.