Μετάβαση στο περιεχόμενο

AutoCad - 06.6 Google Earth


iovo

Recommended Posts

Πρώτο βήμα είναι να κάνεις μια αναζήτηση σε παληότερες δημοσιεύσεις γεωαναφοράς κλπ, έχει σίγουρα εξαντληθεί το θέμα.

Περιληπτικά, καλύτερα είναι να πάρεις εικόνα απο το GoogleEarth και να την εισάγεις στο AutoCAD. Τσιμπάς πάνω της δυο σημεία που ξέρεις τις συντεταγμένες τους και εφαρμόζεις move+scale+rotate=transform. Αλλος τρόπος (αν δεν ξέρεις συν/νες) θα ήταν να κάνεις μόνο scale με βάση το scale legend της φωτογραφίας και να διατηρήσεις το βορρά του GoogleEarth. Στη συνέχεια πλακώνεις πάνω της και τα υπόλοιπα raster.

Link to comment
Share on other sites

Είναι όντως πολύ καλό. Βέβαια η γεωαναφορά του είναι της τάξης των 3~10m, ανάλογη του google earth. Αξίζει πάντως η αγορά της συνδρομής του .

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..

 

Agior: αυτά που μου περιγράφεις είναι για να φέρεις μια εικόνα στο Αutocad και να την κάνεις σε ''ένα προς ένα'' κλίμακα....Αυτό μέχρι στιγμής το χω μάθει :ο). Ο συνδυασμός εντολών move+scale+rotate ουσιαστικά δεν είναι η εντολή ''allign'' ή καλύτερα ''3d allign''? H εντολή ''transform'' δεν τρέχει στο autocad (το 2005 τουλάχιστον).

Εψαξα πάρα πολλές ώρες σε πάρα πολλά θέματα στο forum και όσα είχαν να κάνουν με γεωαναφορά και συναφή ήταν πολύ ''επιστημονικά'' για μένα.

Εγώ αυτό που θέλω είναι να κάνω INSERT έναν χάρτη (photo) ή ένα αρχειο autocad (με έναν οικισμό για παράδειγμα) πάνω στο GOOGLE στη σωστή του θέση σαν ένα layer, το οποίο μάλιστα ''αδιαφανοποιείται'' για να μπορείς να συγκρίνεις\συσχετίζεις με την φωτογραφία που έχει το GOOGLE από κάτω.

Ξέρω ότι γίνεται γιατί μου έχουν στείλει τέτοιο αρχειο αλλά δεν ξέρω το πως γίνεται να κάνεις insert μια photo στη σωστή θέση με τη σωστή κλίμακα....άκουσα ότι ετοιμάζουν την photo σε κατάλληλο ''format'' για να εισαχθεί στο GOOGLE μεσω arcgis ή arcmap.

 

lambroskal & GRTOPO: και αυτό το αρχείο βρήκα στο forum και το δοκίμασα αλλά δεν κατάφερα και πολλά πράγματα....ίσως έκανα λάθος εγκατάσταση ή κάτι δεν έκανα καλα....θα ξαναπροσπαθήσω...

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να δεις ενα video επίδειξης της λειτουργίας εδώ:

 

Είσαι σίγουρος οτι κατέβασες το Plex.Earth; Το ρωτάω γιατί δεν το κατεβάζεις απευθείας μέσα από το forum αλλά από το site ακολουθώντας το link που ανέφερα στο μήνυμα, και γενικώς τόσο η η λειτουργία όσο και εγκατάστασή του είναι πολύ απλή (κάνει setup όπως τα προγράμματα των windows, δεν απαιτεί τίποτα ιδιαίτερο). Αν χρειαστείς όποια βοήθεια επικοινώνησε μαζί μου.

 

Επίσης, σημειώνω πως τρέχει σε AutoCAD 2007 και μετά.

 

GRTOPO: Όντως έχω παρατηρήσει στο Google Earth αποκλίσεις <1m και μεγαλύτερες από 10. Υπάρχουν πολλές αναφορές στο internet γι' αυτό το θέμα. Το πρόβλημα όμως το έχουν όσοι πιστεύουν πως με το Google Earth θα κάνουν μέχρι και τοπογραφικο... Όλοι οι υπόλοιποι καταφέρνουν να κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Φίλε demakhs,

 

Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Θέλω να κάνω export ενα layer απο το autocad στο google earth για την περιοχή της Ρόδου. Αν έχει βρεί κατι σε παρακαλώ να το δημοσιεύσεις στο φορουμ. thx

Link to comment
Share on other sites

@megustas:

 

Έχω αναπτύξει αυτή τη λειτουργία στο Plex.Earth για απευθείας εισαγωγή μέσω autocad, αλλά επειδή δεν την έχω κυκλοφορήσει ακόμη, αν μου στείλεις το σχέδιό σου (ή τα συγκεκριμένα layer που σε ενδιαφέρουν) μπορώ να σου το ετοιμάσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Δε γίνεται. Το αντίστροφο (περίπου) το κάνεις με κάποια πρόσθετα του autocad όπως το plexearth νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Παιδια διαβασα το παραπανω post ενος συναδελφου αλλα δεν βρηκα αλλα θεματα στα οποια να αναλυει πως θα εκτυπωσουμε σε κλιμακα απο google earth.γινεται?μπορειτε να μου πειτε πως γινεται?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.