Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με μέγιστο ύψος και στέγη


Recommended Posts

Συνάδελφοι έχω το εξής πρόβλημα!

Πήγα στην πολεοδομία της περιοχής μου να βγάλω μια άδεια και μου προσμετράνε το ύψος της στέγης στο μέγιστο ύψος !! (Δεν έχω εξαντλήσει την δόμηση). Δηλαδή στην απόσταση Δ μου μετρανε και το υψος της στεγης.

Τους λέω ότι το ύψος της στέγης βάση του άρθρου 16 δεν μετρά στο μέγιστο ύψος.

Η απάντηση τους είναι ότι δεν μετρά αν στον τομέα που βρίσκεται το οικόπεδο δεν έγραφε για ύψος στέγης(π.χ. Μέγιστο ύψος κτηρίου 7 μ) αλλά επειδή στον τομέα που είναι το κτήριο μου γράφει μέγιστο ύψος κτηρίου και μέγιστο ύψος στέγης πρέπει να το μετρήσω(π.χ. Μέγιστο ύψος κτηρίου 7 μ και 1.50 μ στέγη).

Δώστε μου μια απάντηση γιατί δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο!!

Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Δ=3+0,1*7,00

--------

http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml

Αρθρο 9 Τρόπος Δόμησης - Θέση Κτιρίου

1. Το κτίριο τοποθετείται ελεύθερα μέσα στο οικόπεδο. Όπου το κτίριο δεν εφάπτεται με τα πίσω και πλάγια όρια του οικοπέδου, αφήνεται απόσταση Δ = 3 + 0,10 Η (όπου Η το πραγματοποιούμενο ύψος του κτιρίου σε περίπτωση που εξαντλείται ο συντελεστής δόμησης, ή το μέγιστο επιτρεπόμενο σε περίπτωση που δεν εξαντλείται ο συντελεστής αυτός, ή αυτό στο οποίο προβλέπεται να εξαντληθεί μελλοντικά ο συντελεστής δόμησης, όπως απεικονίζεται στο διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής άδειας, ή το προβλεπόμενο σε περίπτωση μελλοντικής μεταφοράς συντελεστή δόμησης σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης).

 

για να δούμε τι γράφει και για το ύψος και τη στέγη

Αρθρο 2 Ορισμοί

31. Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίου ή μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος περιοχής είναι το ύψος του ανώτατου επιπέδου του κτιρίου, πάνω από το οποίο απαγορεύεται κάθε δόμηση εκτός από τις εγκαταστάσεις που επιτρέπονται ειδικά και περιοριστικά.

47. Στέγη είναι η κατασκευή κάλυψης του κτιρίου, η οποία περιλαμβάνει τη φέρουσα κατασκευή και την επικάλυψή της και μπορεί να αποτελείται από επιφάνειες διαφόρων μορφών, κλίσεων και υλικών.

 

για να δούμε ποιές είναι οι κατασκευές που γίνονται πάνω από το ύψος του κτιρίου

Αρθρο 16 Κατασκευές πάνω από το κτίριο

1. Πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής και μέσα στο ιδεατό στερεό, όπως ορίζεται στην παρ.6 του άρθρου 9, επιτρέπονται:

γ) Στέγες ύψους μέχρι 2,0 μ. εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά από τους όρους δόμησης της περιοχής.

-------------

οπότε λένε μπούρδες

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τους ανωτέρω συναδέλφους αλλά συν. PanosB να κάνω μια ερώτηση. Ο συνάδελφος της πολεοδομίας που ζητάει αυτά που ζητάει, είναι νέος υπάλληλος η παλαιός?

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε, τύπωσε την υπερεπεξηγηματική απάντηση της myri, και άφησε την στην πολεοδομία, για να μην ταλαιπωρήσουν και άλλους μηχανικούς...

ο erling πάντως σε ρωτά κάτι πολύ σωστό... μήπως ήταν νέος ο δ.υ. ?

Link to comment
Share on other sites

...στον τομέα που είναι το κτήριο μου γράφει μέγιστο ύψος κτηρίου και μέγιστο ύψος στέγης πρέπει να το μετρήσω(π.χ. Μέγιστο ύψος κτηρίου 7 μ και 1.50 μ στέγη)....

 

7,0 μεγ υψος κτιριου + 1,50 στεγη = 8,50 μ

 

που να χτυπαει τον πωπο του κατω ο υπαλληλος

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το μέγιστο ύψος που μπορεί να έχει μια στέγη είναι σε κάθε περίπτωση 2 μέτρα (ή 1,5 ανάλογα με τους όρους δόμησης περιοχής) ή αυτό το ύψος αφορά αποκλειστικά και μόνο το ύψος κατά το οποίο η στέγη μπορεί να εξέχει του μέγιστου επιτρεπόμενου;

Link to comment
Share on other sites

και εγώ αναρωτήθηκα επί τούτου, ακριβή απάντηση δεν μπορώ να δώσω

 

αλλά θεωρώ πως όπως είναι διατυπωμένο είναι ανεξάρτητη του έπιτρεπόμενου ύψους

δηλ η ρύθμιση αφορά μόνο τη στέγη

ξαναλέω πάντα με επιφύλαξη

Link to comment
Share on other sites

Από ΕΠΑΕ θα περάσει ούτως ή άλλως. Το πρόβλημα είναι ότι προς το παρόν ο υπάλληλος δεν με αφήνει να υποβάλλω αίτηση έκδοσης αδείας (είμαστε ακόμη στην φάση του προελέγχου) μέχρι να αποφασίσει αν μπορεί να γίνει στέγη 3,50 μέτρα ή όχι. Μιλάμε πάντα εντός ιδεατού στερεού και στέγη που εξέχει 2,0 μέτρα από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.