Μετάβαση στο περιεχόμενο

Windows 7 και συμβατότητα


parist43

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 150
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προειδοποιώ ότι εάν δεν σταματήσουν οι προσωπικές αντεγκλήσεις από όλους σας, το θέμα θα κλειδωθεί.

Παρακαλώ όπως όλα τα υπόλοιπα μηνύματά σας να κινούνται γύρω από τον τίτλο του θέματος και μόνο!

ilias

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι μονο τα τοπογραφικα ,που ανετα τρεχουν σε DOS.

Ειναι και η Οδοποιια.το Οδος6 που τρεχει σε WIN 98 και ΧΡ ,δεν τρεχει σε 7.

για να αναβαθμιστεις θα θες περιπου 5000.

αν πουμε και 1500 για τοπογραφικα παμε στα 6500.

δηλαδη καθε φορα που αλαζουμε υπολογιστη θα θελουμε 10000 για νεα προγραμματα?

δεν μου φαινετε οτι ειναι και οτι καλυτερο.

 

Βασικά, δεν το πληρώνεις όποτε αλλάζεις pc, αλλά όποτε η τεχνολογία των λειτουργικών έχει κλείσει ολόκληρες γενιές - στην περίπτωση των εκπληκτικών dos προγραμμάτων, καμια 20ετία δηλαδή. Ε, όποιου του φαίνονται 6 χιλιάρικα για εργαλείο δουλειάς πολλά σε 20 χρόνια...η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Κάτσε να ψάξω και το λεξικό να δω πως τον λένε αυτόν...

Link to comment
Share on other sites

...η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

οχι η επιστημη.το εμποριο.μην τα μπερδευεις.και δευτερον μιλησα και για προγραμματα που ετρεχαν σε XP και τωρα δεν τρεχουν σε 7.υποθεση 6-8 ετων.

και τριτον γιατι να ξαναπληρωσεις οταν με αυτα που εχεις κανεις ανετα τη δουλεια σου.

Link to comment
Share on other sites

Με την έννοια που το θέτεις, μπορούμε να γυρίσουμε και στο αβάκιο αντί για calculator.

Μετά μας φταίει η Ευρώπη και η Αμερικάνοι με τέτοια οπισθοδρομικότητα και ανάλογη συνάρτησή της με την απόδοση στον 21ο αιώνα.

Link to comment
Share on other sites

αλλα λεω και αλλα λες.δεν απαντας στα 3 επιχειρηματα που παρεθεσα.η Ευρωπη μιλαει για περιορισμο της σπαταλης.τελικα μαλλον μας χρειαζεται η κριση να μαθουμε να μην πεταμε ασκοπα λεφτα.γιατι στην περιπτωση που με την αναβαθμιση κανεις οτι και με το παληο,ε τοτε ειναι σπαταλη.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε νάταν μόνο τα προγράμματα που χρειάζεσαι για να είσαι ανταγωνιστικός θα τα άλλαζα κάθε χρόνο Εγώ μπορεί το τοπογραφικό μου πρόγραμμα να είναι σε DOS (τα υπόλοιπα είναι σε επόμενα λειτουργικά) όμως έχω καταφέρει να έχω αγοράσει ιδιόκτητο χώρο για γραφείο (είμαι αυτοδημιούργητος) και να έχω ότι διαθέτει ένα γραφείο σε Hardware και software Επομένως αν βάλουμε σε αυτά και το αυτοκίνητο τότε μιλάμε για ένα κοστος πάνω από 100000 Ε Ε λοιπόν όσο και να θέλω να αναβαθμιστώ όταν και η δουλεία γίνεται καλά και αξιόπιστα (το πρόγραμμα είναι πολυ καλό σε γενικές γραμμές αν και σε dos κρίνοντας σαν τοπογράφος) με τέτοιο κόστος δεν μπορώ ειδικά αν δεν έχω από πίσω μου κανένα και έχω και οικογένεια που περιμένει από μένα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί "τρώγεστε" ακόμα. Ο κάθε τομέας έχει τις ιδιαιτερότητές του. Σύμφωνα με όσα μας έχουν πει οι συνάδελφοι τοπογράφοι μπορούν να κάνουν την δουλειά τους ανετότατα ακόμα και αν δούλευαν σε acad10. Δεν χρειάζονται ούτε 3D σχέδιο ούτε τίποτα από τα πολλά καλούδια που προσφέρουν οι τελευταίες εκδόσεις του autocad. Άλλωστε σε τί πραγματικά διαφέρει το AutoCAD2010 από το AutoCAD2000; Διαφέρει κυρίως στην 3d μηχανή του και στο ότι το dwg format παράγει πλέον μικρότερα αρχεία.

 

Ας πιάσω τώρα και την άλλη μεριά όμως. Parist καλώς ή κακώς δημιουργείς μια πικρία άθελά σου στους υπόλοιπους. Θα αγοράσεις ή έχεις αγοράσει έναν υπολογιστή επιδοτούμενο ο οποίος τελικά θα καταστεί άχρηστος μιας και δεν μπορεί να σου προσφέρει τίποτα πάνω στην δουλειά σου. Την ίδια στιγμή είναι πολλοί αυτοί οι συνάδελφοι που δεν έχουν επιδοτηθεί αλλά σίγουρα είχαν στο μυαλό τους να "ξεζουμίσουν" πάνω στη δουλειά τον οποιοδήποτε υπολογιστή είχαν εντάξει στον προϋπολογισμό τους. Βλέποντας λοιπόν δημοσιεύσεις του τύπου "σκέπτομαι να πουλήσω τον Η/Υ στην μισή τιμή αγοράς" ή "θα τον έχω για multimedia και internet" εξεγείρονται...

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να είναι και θέμα αντικειμένου - τι να πω. Προσωπικά, δεν ασχολούμαι με τοπογραφικά. Στα υπόλοιπα προγράμματα πάντως, και αρχιτεκτονικά και ανάλυσης, σύγκριση DOS με Allplan και RObot ή έστω Stereostatica ας πούμε είναι πραγματικά χαοτική και, ναι, επηρεάζει δραστικά την αποδοτικότητα, την ακρίβεια, την ορθότητα προσομοίωσης και την ευχέρεια ενασχόλησης γενικά με τον καθημερινό όγκο εργασίας.

Υποψιάζομαι ότι και ένα σύγχρονο πρόγραμμα για γεωδαιτικές εφαρμογές θα κάνει παπάδες σε σχέση με αυτά τα DOS που χρησιμοποιείτε και θα μπαίνατε και εσείς σε πραγματικό πειρασμό αν σας γλύκαινε κανας συνάδελφος που τα κατέχει.

Link to comment
Share on other sites

cna το κοστος της επιδοτησης του υπολογιστη -που ξερεις ποιος ειναι-ειναι αστειο(μπες στο πλαισιο να δης ποσο κανει).οσο ενας καφες κυριολεκτικα.οποτε τον κερναω σε οποιον θελει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.