Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προνομιακή δανειοδότηση για μηχανικούς - μέλη του ΤΕΕ


p.varvaris

Recommended Posts

ΣE προνομιακή χρηματοδότηση μηχανικών έως 100% αλλά και σε αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το ΤΕΕ. Ειδικότερα, με τα νέα προγράμματα δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης με το ανοιχτό επαγγελματικό πλάνο για υφιστάμενους και νέους επαγγελματίες έως το 100% ή/και έως το 120%, αντίστοιχα, του ποσού των βεβαιωμένων εσόδων που εκδίδει το ΤΕΕ και αφορούν την τελευταία κλεισμένη χρήση. Το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης του προγράμματος είναι 50.000 ευρώ, ενώ δεν απαιτούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις για την έγκριση της χρηματοδότησης. Το επιτόκιο της χρηματοδότησης θα υπολογίζεται σύμφωνα με το βασικό επιτόκιο κεφαλαίου κίνησης (σήμερα 6,85%) και περιθώριο από -0,5% έως +1,5%.

Παράλληλα, το νέο πακέτο υπηρεσιών περιλαμβάνει την αναβάθμιση της λειτουργίας των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους πιστώνονται σήμερα οι αμοιβές των μηχανικών από παροχή υπηρεσιών και εκκαθάριση των συναλλαγών τους μέσω της ΕΤΕ, σε τρεχούμενους λογαριασμούς της μορφής «Eπαγγελματικός PLUS». Η αναβάθμιση παρέχει προνομιακό κλιμακούμενο επιτόκιο από το πρώτο ευρώ ενώ δίνει μία σειρά από άλλα πλεονεκτήματα στον μηχανικό, όπως δικαίωμα υπερανάληψης (overdraft) με έκπτωση 15% στο εκάστοτε ισχύον επιτόκιο καθώς και εκπτώσεις σε μία σειρά από προϊόντα και συναλλαγές του με την τράπεζα («Aρση Βαρών, Ανταπόδοση, Στεγαστικά Δάνεια ΕΤΕ, πιστωτικές κάρτες, Internet, Mobile & Phone Banking, Θυρίδα Θησαυροφυλακίου κ.ά).

Ακόμα προβλέπεται η μείωση της διάρκειας παραμονής των εισπραττόμενων ποσών για αμοιβές μηχανικών σε λογαριασμό του ΤΕΕ και πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων μηχανικών σε 10 ημέρες αντί των 15 ημερών που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Επίσης την εξυπηρέτηση των μηχανικών πελατών της ΕΤΕ, αναλαμβάνει εξειδικευμένος υπάλληλος των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας έτσι ώστε να απολαμβάνουν εξατομικευμένη εξυπηρέτηση μέσα στο κατάστημα.

Το πακέτο περιλαμβάνει ακόμα δυνατότητα ασφάλισης ζωής και μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα καθώς και κάλυψη δαπανών νοσηλείας με παροχή νοσοκομειακού επιδόματος για τους ασφαλισμένους. Το κόστος της ασφάλισης υπολογίζεται σε 110 ευρώ τον χρόνο κατ'Α άτομο.

Το νέο βελτιωμένο πακέτο υπηρεσιών περιλαμβάνει τόσο την αναβάθμιση υφισταμένων υπηρεσιών προς τα μέλη του ΤΕΕ, όσο και μία σειρά από νέες υπηρεσίες που έχει αναπτύξει η Εθνική Τράπεζα, οι οποίες σύντομα θα τεθούν στη διάθεση των μελών του ΤΕΕ που επιθυμούν να κάνουν χρήση.

Η έναρξη της διάθεσης του νέου πακέτου υπηρεσιών προς τα μέλη του ΤΕΕ προβλέπεται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Απριλίου, μετά από την απαιτούμενη ενημέρωση των μηχανικών που θα γίνει από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το ΤΕΕ. Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα παρέχει από το 1956 υπηρεσίες εκκαθάρισης συναλλαγών για λογαριασμό των μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου τα οποία διατηρούν επαγγελματικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα.

 

Πηγή: Express.gr 14/4/2010

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με τις τόσες δουλειές η θυρίδα θησαυροφυλακίου και το ανοικτό επαγγελματικό πλάνο ήταν ο καημός μου. Και με τέτοιο επιτόκιο ε...;;

<Ακόμα προβλέπεται η μείωση της διάρκειας παραμονής των εισπραττόμενων ποσών για αμοιβές μηχανικών>....... Μα αφού αυτό με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων σε 2 μήνες θα καταργηθεί αυτό το σύστημα!

<Επίσης την εξυπηρέτηση των μηχανικών πελατών της ΕΤΕ, αναλαμβάνει εξειδικευμένος υπάλληλος>........ Χα.. χα... χα... χα Ε!!! Για την Εθνική μιλάμε....

<Το πακέτο περιλαμβάνει ακόμα δυνατότητα ασφάλισης ζωής και μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα> ..... Δεν το πιστεύω αυτό που διαβάζω. Εδώ παθαίνουμε έμφραγμα μόνο με τις εισφορές του ΤΣΕΜΕΔΕ.

 

Ο κ. Αλαβάνος τα έχει παίξει. Αντί να κάνει κάτι, να ρίξει μια τουφεκιά για την τιμή των όπλων, να νιώσουμε λίγο περήφανοι που είμαστε μηχανικοί, που μας έχουν πάρει παραμάζωμα (φορολογικό, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, επαγγελματικά δικαιώματα κ.λ.π.) κλέει σαν το σκυλάκι που το δείρανε και προεκλογικά άρχισε τα άμπρα κατάμπρα με την Ε.Τ.Ε.

Μας αξίζουν όσα θα πάθουμε.....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με τον συνάδελφο nkamp

Στο αναφερόμενο δάνειο το (περίφημο) spread θα είναι από -0,5% έως 1,5 %. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα πάρει spread μικρότερο από 1,50; Άρα το τελικό επιτόκιο θα είναι 1,50 + 6,85 = 8,35. Μας κοροϊδεύουν; Σε όποια τράπεζα και να πας για επαγγελματικό δάνειο τόσο είναι το επιτόκιο που ζητάνε(σε μερικές μικρότερο). Που είναι λοιπόν η προνομιακή μεταχείριση.

Ας μην παραμερίσουμε το γεγονός ότι το τελικό ποσόν εξαρτάται από τις κατατεθειμένες αμοιβές και όχι από το σύνολο του αποδεδειγμένου τζίρου, σε μια εποχή που η έκδοση αδειών έχει πέσει στο μηδέν.

Και μιά και τόφερε η συζήτηση έχω μερικές απορίες για την τράπεζα Αττικής την (όπως λένε) τράπεζα των μηχανικών.

Γνωρίζει κανείς ποιοι είναι οι ευνοϊκοί όροι για τους μηχανικούς; Γιατί όσες φορές απευθύνθηκα στην συγκεκριμένη τράπεζα οι όροι που μου ζήτησαν ήταν δυσμενέστεροι από όλες τις άλλες τράπεζες. Και για να μιλάμε με γεγονότα. Πριν περίπου τρία χρόνια χρειάστηκα δάνειο για λόγους ρευστότητας. Πήγα σε διάφορες τράπεζες και λόγω της καμπάνιας που έκανε η τράπεζα των μηχανικών(λέμε τώρα) είπα ας απευθυνθώ και εκεί. Το επιτόκιο που μου ζήτησαν ήταν 2 μονάδες επάνω από την προσφορά άλλης τράπεζας.

Link to comment
Share on other sites

Οτι μλκ του ερθει του ΤΕΕ κανει.... Υπολογιστε 50000 με 8.35% επιτοκιο για 10 χρονια να δειτε ποσο βγαινει...

 

Εδω η Αττικης ειναι πανω απο 50% ιδιοκτησια των μηχανικων και την εχουμε μονο για τα νοσηλεια...

 

Καποτε ειχε ρωτησει στην Αττικη για συμφερον δανειο ( για μελη του ΤΣΜΕΔΕ οπως φωναζαν στια διαφημισεις) και ξερετε τι μου ειπαν? "Δεν υπαρχει αυτο κυριε, ειναι θεμα προμοσιον..κανουμε ενα καλυτερο διακανονισμο οπως και στους υπολοιπους πελατες"

Link to comment
Share on other sites

γιατί το ΤΕΕ δεν συνεργάζεται με την Αττικής? Ρε τι cowboys είναι αυτοί?

 

Η attica bank, σε σημερινή της διαφήμηση στο περιοδικό του Σ.Π.Μ.Ε., έχει:

ΣΕΠΠΕ : 8,62 % για ποσό αγορών 10.000 ευρώ και 12 ισόποσες, ως προς το κεφάλαιο, δόσεις αποπληρωμής.!!!

Link to comment
Share on other sites

εγώ προσωπικά έχω πολύ κακή εμπειρία από την attica bank και την δήθεν προνομιακή συνεργασία με μηχανικούς κ.τ.λ - ούτε απ' έξω δεν θέλω να περνάω

Link to comment
Share on other sites

Να ληφθούν υπόψη τα εξής:

 

1. Η Εθνική έχει συνεργασία από το 1956 με το ΤΕΕ και τους μηχανικούς (αμοιβές), με αμοιβαίο όφελος ενώ το ΤΣΜΕΔΕ όπως και άλλα ασφαλιστικά ταμεία αποτελούν σημαντικούς μετόχους της.

2. Με αυτά τα δεδομένα, το ΤΕΕ ζήτησε από την Εθνική αλλά και από άλλες τράπεζες να αξιοποιήσουν τα κεφάλαια του μετόχου τους (ΤΣΜΕΔΕ και Μηχανικών) ώστε να αναπτυχθεί η αγορά, γεγονός που θα δημιουργεί αμοιβαία οφέλη (για τους μηχανικούς αλλά και για την Τράπεζα) αλλά και για τον φορέα των μηχανικών.

3 Η Εθνική ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΤΕΕ με τη συγκεκριμένη πρόταση η οποία φαίνεται καλύτερη από αυτό που ισχύει στην αγορά. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει θετικές προσφορές και από άλλες τράπεζες για το συγκεκριμένο θέμα ή για άλλα. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, η τράπεζα Αττικής δημιούργησε νέα προϊόντα για τους νέους μηχανικούς.

4. Πιστεύω ότι θα πρέπει να στηρίζονται οι κρατικές τράπεζες και μάλιστα να διαδραματίζουν ειδικό ρόλο παρέμβασης για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των δομικών προϊόντων και κατασκευών και των ελεύθερων επαγγελματιών. Επιπλέον, θα πρέπει να συμβάλλουν σε μια συγκεκριμένη προοπτική ανάπτυξης με εθνική προστιθέμενη αξία. Έτσι πιέζεις την αγορά και μπορείς να δημιουργήσεις καλύτερους όρους υπηρεσιών και προσφορών και από άλλες τράπεζες. Αυτό νομίζω ότι προσπαθεί να κάνει το ΤΕΕ.

5. Με βάση το 4 μπορούν να αναμένονται προσφορές και από άλλες τράπεζες

6. Για αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο για τη μέλλουσα ζωή και τους αρκούν οι καταγγελίες, προφανώς το ΤΕΕ δεν έπρεπε να κάνει αυτήν την κίνηση. Άλλωστε πως θα λένε "Τι έκανε το ΤΕΕ;"

 

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί μηχανικοί που ζητάνε διέξοδο σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να αντιληφθώ το όφελος μου από την συνεργασία του ΤΕΕ με την Εθνική. Ισως κάτι να μου ξέφυγε τόσα χρόνια.

Για να αναπτυχθεί η αγορά χρειάζεται να υπάρχουν πρώτα δουλειές και στην συνέχεια η χρηματοδότηση του μηχανικού. Ποιός μηχανικός (πέρα από τους λίγου νέους) θα κάνει επένδυση σε αγορά εξοπλισμού ή αναβαθμίσεις αυτή την περίοδο;

Σίγουρα αργότερα. Αυτή τη στιγμή όμως άλλα πράγματα χρειάζονται, όχι δάνεια.

Ισως στήριξη από το ΤΕΕ, ίσως κάποιες κινήσεις ανάσχεσης στο τσουνάμι των μέτρων εναντίον μας, δεν ξέρω.

Δεν ζήτησα ποτέ το ψήφο κανενός.

Η διοίκηση όμως του ΤΕΕ το έκανε και ωφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

 

Δεν υπάρχει τρόπος να με πείσει κανείς ότι στη δεδομένη συγκυρία και χρονική στιγμή η κίνηση αυτή της διοίκησης του ΤΕΕ δεν είναι προεκλογική φούσκα.

Δεν βλέπω να μου προσφέρει η ΕΤΕ ή η Ατικής τίποτα το ιδιαίτερο ως ελεύθερο επαγγελματία. Αν ήμουν εμποροβιοτέχνης ή υπερχρεωμένο νοικοκυριό σίγουρα θα με ενδιέφερε. Δεν είναι το πρόβλημά μας η έλειψη επαγγελματικής χρηματοδότησης, αυτή τη στιγμή.

Δεν πιστεύω στην μεταθάνατο ζωή και δεν θέλω να γκρινιάζω. Δεν νοείται η επιστημονική κοινότητα των μηχανικών έξω από το ΤΕΕ και σχετικά πρόσφατα οι κινήσεις του μας ωφέλησαν πολύ. Θα πρέπει όμως, τώρα που οι συνθήκες είναι αντίξοες, κάτι να κάνει ουσιαστικό.

Πιστεύω ότι εκφράζω τον μέσο μηχανικό που αυτή τη στιγμή στέκεται παγωμένος, εμβρόντητος από την επίθεση, αβέβαιος για το μέλλον λοξοκοιτώντας τις αγγελίες στην Κύπρο, νιώθει μόνος του και απροστάτευτος, περιμένοντας κάτι που θα αναπτερώσει το ηθικό του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.