Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δωρεάν υπολογισμός αμοιβής μηχανικών και δημιουργία xml


Gousgounis

Recommended Posts

Με το σκεπτικό αυτό δηλαδή το συμβούλιο αρχιτεκτονικής δε θα εξετάσει κάποια μελέτη...απλά θα δεχτεί μία αποτύπωση. Λάθος. Το Σ.Α θέλει αρχιτεκτονική μελέτη και ενδέχεται ειδικά σε αυθαίρετες κατασκευές να αποφασίσει στο να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ή αλλαγές...Σε ανοίγματα..κουφώματα..χρώματα..όψεις...τοιχοποιίες κτλ κτλ. Άρα μιλάμε για πρόταση...Εκτός αν το αυθαίρετο είναι τόσο....αψεγάδιαστο....

Για τη σύνταξη ή μη των υπόλοιπων μελετών...συμφωνώ...!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 705
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε αυτά που αναφέρεις είναι ανακρίβειες. Στο Σ.Α. υποβάλεις την πραγματική κατάσταση. Αν κρίνεις πως απαιτούνται εσύ αλλαγές λόγω των όρων δόμησης της περιοχής τότες και μόνο τότε συντάσεις αρχιτεκτονική μελέτη με τις εργασίες που θες να κάνεις. Το Σ.Α. διατηρεί το δικαίωμα για να προτείνει παρεμβάσεις.

 

αυτά μόνο σε παραδοσιακούς οικισμούς/τμήματα πόλης.

 

 

τα υπόλοιπα τα συζητάμε στα αντίστοιχα θέματα.

 

Όσον αφορά τις αμοιβές χρησιμοποίησε ότι προϋπολογισμό θες και υπολόγισε ότι νομίζεις. Εδώ εγώ και οι συνάδελφοι σου αναφέραμε τι ισχύει γενικά. Για την κάθε περίπτωση εσύ (και ο καθένας από εμάς) ξέρεις τι εργασίες έκανες και χρεώνεις αντίστοιχα.

Link to comment
Share on other sites

"Α. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΑ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Έως ότου αντιμετωπιστούν θεσμικά όλα τα θέματα που αφορούν σε προβλήματα εφαρμογής των διατάξεων των νόμων που αφορούν στα ΣΑ, του νόμου για την έκδοση αδειών (Ν. 4030/11), του νέου οικοδομικού κανονισμού (Ν. 4067/12), του αρχαιολογικού νόμου (Ν. 3028/02) καθώς και της οδηγίας του ΥΠΕΚΑ για τον ΝΟΚ και ανάγονται στις διαδικασίες εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων καθώς και στην αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων, διευκρινίζονται, για το ενιαίο της αντιμετώπισης των θεμάτων και των διαδικασιών, τα παρακάτω:
1. Τα ΣΑ είναι ανεξάρτητα γνωμοδοτικά όργανα που συγκροτούνται με απόφαση του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης.
2. Τα ΣΑ είναι νέα όργανα και δεν υποκαθιστούν ή αντικαθιστούν τις ΕΠΑΕ που υποχρεωτικά καταργούνται με τη συγκρότηση των ΣΑ.
3. Τα ΣΑ γνωμοδοτούν στα πλαίσια του Ν. 4030/11 ως προς τις αρχιτεκτονικές μελέτες. Οι αρμοδιότητές τους καθορίζονται ρητά στον Ν. 4030/11 και Ν. 4067/12.
4. Οι προς γνωμοδότηση μελέτες, με ευθύνη του μελετητή, υποβάλλονται σε επίπεδο οριστικής μελέτης με αναλυτική αιτιολογική έκθεση τεκμηρίωσης – επεξήγησης της αρχιτεκτονικής άποψης που έχει επιλεγεί. (Μελέτες οι οποίες δεν έχουν την πληρότητα του οριστικού σταδίου μπορούν, κατά την κρίση του Συμβουλίου, να εξετάζονται όχι όμως να λαμβάνουν γνωμοδότηση)."

 

Στα συμβούλια αρχιτεκτονικής δηλαδή...καταθέτεις ΜΕ-ΛΕ-ΤΗ...και πίστεψε με δε λέω καθόλου ανακρίβειες...ανά την επικράτεια υπάρχουν 882 παραδοσιακοί οικισμοί...και σε αυτούς εντάσσονται και οι γύρω εκτός οικισμών περιοχές...πχ...

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

Link to comment
Share on other sites

Ναι, θέλω να πω περναγες πρώτα από Αρχιτεκτονική επιτροπή (ΕΠΑΕ ) και μετά ξαναπερναγες από Νεοτέρων μνημείων πχ ;;;

 

Από ότι θυμάμαι τα αρχιτεκτονικά ένας τα έλεγχε

 

Αν υπήρχε διχογνωμία τι γινόταν ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.