Μετάβαση στο περιεχόμενο

TAS

Members
  • Περιεχόμενα

    54
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by TAS

  1. Ολοκλήρωσα υπαγωγή σε εξ ολοκλήρου αυθαίρετο κτίσμα - κατοικία, Σ2 δλδ προ του 1975. Τίκαρα να πραγματοποιηθεί μελέτη στατικής επάρκειας. Στη λίστα με την πληρότητα των αρχείων που πρέπει να υποβληθούν δεν απαιτεί μελέτη στατικής επάρκειας. Έχω καταλάβει κάτι λάθος με το νέο νόμο..σε εξ ολοκλήρου αυθαίρετα κτίσματα δεν απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας;;;
  2. Τα έχω ξεκαθαρίσει περί αρτιότητας. Απλά ήθελα να επιβεβαιώσω τα περί διαφοράς στην εμβαδομέτρηση.Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις..καλό Πάσχα
  3. Δε το βασίζω κάπου..απλά έχει ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥΣ που λένε Μ..Σ στους πελάτες τους.Κρίμα και δυστυχώς.Μη το ψάχνεις dimitris GM
  4. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όντως για αυτές τις διαφοροποιήσεις.Μίλησα και με το σύλλογο Συμβολαιογράφων..και το επιβεβαίωσαν.Το 1995 έγινε κατά πάσα πιθανότητα λανθασμένη υπόδειξη συνόρων.Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.
  5. Σε περιοχή μόνο με όρια οικισμού και τίποτε άλλο έχω 2 όμορα οικόπεδα ιδίων ιδιοκτητών με διαφορετικούς τίτλους. Το 2011 έκαναν αποδοχή κληρονομιάς και χρησιμοποίησαν ένα τοπογραφικό του 1995 με εμβαδά το ένα 310τμ και το άλλο 540τμ. Με σημερινή μέτρηση βγήκαν το μεν από 310...280τμ το δε από 540..504μ. Οι αποκλίσεις αυτές προφανώς είναι μεγαλύτερες από αυτές που επιτρέπει στο άρθρο 4 ο ν.4178. Το θέμα μου είναι το τι σημαίνει αυτή η απόκλιση του 5% που αναφέρει ο 4178? Σημαίνει ότι πρέπει να τακτοποιηθούν οι τίτλοι κτίσεως των οικοπέδων με τα νέα πλέον εμβαδά? Γιατί το να χάνεται η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα των οικοπέδων το θεωρώ παράλογο!! Άλλωστε μία τοπογραφική αποτύπωση του 1995 με του 2016 σε περιοχές που δεν υπάρχουν ρυμοτομικά με Οτ κτλ είναι φυσιολογικό τέτοιου είδους αποκλίσεις μέχρι 9-10% και ειδικά όταν πρόκειται για μείωση εμβαδών το οποίο συνεπάγεται ότι δεν υπάρχουν συμφέροντα πχ περί επιτρεπόμενης δόμησης και κάλυψης. Μήπως ξέρει κάποιος να βοηθήσει?
  6. Και εγώ εκεί το σκέφτηκα.κατηγορία 3 και το υπόλοιπο του 20% ξεμπάζωμα θεμελίωσης με μία λοιπή παράβαση(αν το ψυρίσω για τα 10 εκ).Ευχαριστώ όλους για το χρόνο τους!
  7. το ξέρω ότι δεν είναι. εσύ το είπες.κατ.2 είναι! με αναλυτικό γίνεται?ή θα παραλογιστούμε πιστά με το νόμο σαν άβουλοι μηχανικοί?
  8. Ας πουμε κατηγορία 5, χωρίς υπέρβαση δόμησης,105 τμ, με υ.υ >20% με 0,70εκ τιμή ζώνης 500, παλαιότητα προ του 1982 με ο.α. Δες πόσο βγαίνει! κάτω από 500 αλλά min 500.
  9. το πρόστιμο βγαίνει 500 ευρώ και το παράβολο 2000.γιατί να πληρώσει κάποιος 1500 παραπάνω??αν πάει με αναλυτικό υπάρχει πρόβλημα λες?
  10. το παράβολο των 2000 είναι χωρίς Υ.Δ.απλά επειδή καταχωρείς πάνω από 100τμ υπέρβαση πάει 2χιλιαρο. Για εμένα αυτό είναι λάθος του τρόπου υπολογισμού βάσει του νόμου.
  11. Κατασκευή 1978 κατηγορία 2 και 500 τιμή ζώνης.τι άδεια νομιμοποιήσης συνάδελφε?δηλαδή εμ να πληρώσει το παράβολο των 2000 εμ και άδεια??θα με κυνηγήσουν και το καταλαβαίνεις φυσικά!Με αναλυτικό γίνεται??γνωρίζει κανείς?
  12. ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε περίπτωση οικοδομικής αδείας ισόγειας αποθήκης 105τμ αντί 3,00 το ύψος της έγινε 3,70 και το επιτρεπόμενο στην περιοχή είναι 9. Έχουμε υπέρβαση ύψους ή μία λοιπή παράβαση με αναλυτικό αφού δεν παραβιάστηκαν ουσιαστικά τα επιτρεπόμενα βάσει των όρων δόμησης?Ούτε έγινε άλλος όροφος. Γιατί να βάλω στην υπέρβαση δόμησης όλα τα μέτρα του ισογείου και να πληρώσει αρχικό παράβολο 2000?????????? αντί 500?δεν είναι παράλογο αυτό..αφού είναι νόμιμα??!!!
  13. Ερώτηση σε όσους έχουν πραγματοποιήσει ανασύσταση φακέλου: Σε περίπτωση πού έχει απολεσθεί όλος ο φάκελος Ο.Α και υπάρχει μόνο το στέλεχος και προχωράω προς τακτοποίηση με το ν.4178/13 και δε μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία συσχέτιση σε σχέση με τα νόμιμα προβλεπόμενα όσο αυτό είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί από το στέλεχος και μόνο, σύμφωνα με το ν.4178 τικάρω τη μη ύπαρξη οικοδομικής αδείας, σωστά; τότε πρέπει να προβώ σε ανασύσταση φακέλου;;
  14. η δόμηση έχει εξαντληθεί. ναι. 2 οικοδομικές άδειες βγήκαν. Σε παλίο προ του 55 ισόγειο έγινε καθ'έκταση ισόγεια προσθήκη και μετά δεύτερη άδεια με προσθήκη καθ'ύψος. έχει υπέρβαση στο ισόγειο. δηλ έγινε μεγαλύτερη σε έμβαδό καθ'έκταση προσθήκη και έχουμε υπέρβαση στον όροφο με μεγαλύτερη σε εμβαδό καθ'ύψος προσθήκη.συν το δώμα αποθήκη σαν δεύτερος όροφος(συγνώμη πριν έγραψα τρίτος)
  15. Δώμα εννοώ..αποθήκη σαν δώμα στον τρίτο όροφο..όπως και έχει άπειρα του είδους του στην Ελλάδα άλλωστε
  16. Δεν υπάρχει άδεια για δώμα.Η τελευταία άδεια ήταν μέχρι το τμήμα του Α ορόφου. Δεν είναι απόληξη εσωτερικού κλιμακοστασίου αλλά ανεβαίνει με εξωτερική μεταλλική σκάλα. Τεσπα..βρήκα την απάντηση. Αφού στο δώμα έχει σύσταση οριζοντίου, βλέπεις τι ποσοστό αντιστοιχεί από τη σύσταση..το αναλογίζεις στην επιτρεπόμενη δόμηση από την άδεια ή με τους σημερινούς όρους δόμησης που επιτρέπονται στο οικόπεδο και βάζεις τι ποσοστό υπέρβασης δόμησης έχει με βάση την επιτρεπόμενη που αντιστοιχεί στο δώμα. Κ ανάλογα και για την κατηγορία με το 40% των επιτρεπόμενων. Όσο για το ύψος με καλύπτουν τα επιτρεπόμενα τελικά.Αν δε με κάλυπταν..δε ξέρω πως θα γινόταν.Αν κάποιος γνωρίζει ας το αναφέρει για να έχουμε γνώση και οι υπόλοιποι.
  17. Σε διώροφη οικοδομή + δώμα έχει γίνει σύσταση οριζοντίου το 2006 για το ισόγειο, όροφο και δώμα. Σε τμήμα του ισογείου έχει γίνει υπέρβαση, σε τμήμα του ορόφου έχει γίνει επίσης υπέρβαση καθώς και το δώμα είναι και αυτό αυθαίρετο. Ο ιδιοκτήτης του δώματος θέλει να κάνει γονική παροχή και θέλει μόνο αυτό να τακτοποιήσει.Σημειωτέον στην οικοδομή έχουν βγει 2 οικοδομικές άδειες. Ερωτήσεις: 1.Το δώμα θα το υπολογίσω με υπέρβαση δόμησης επί της συνολικής επιτρεπόμενης του οικοπέδου όταν βγήκαν οι οικ. άδειες? 2. υπέρβαση κάλυψης υπάρχει?ή αφορά μόνο το τμήμα του ισογείου στο οποίο υπάρχει? 3. υπέρβαση ύψους υπάρχει? και βαραίνει μόνο την οριζόντια του δώματος?
  18. Εξαρτάται την περιοχή. Στην περιοχή που βρίσκομαι η Νεοτέρων δεν έχει κανένα ρόλο. Στο κέντρο της Αθήνας που πολλά κτίρια ανήκουν στη νεοτέρων λόγω διατηρητέων..πιθανότατα να μη περνάνε από Σ.Α. Στην περιοχή μου υπήρχε η ΕΠΑΕ και με το πέρας των ΕΠΑΕ όλα περνούν από Σ.Α.
  19. τι σχέση έχει η νεοτέρων..;μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά.Στη νεοτέρων πάει όταν το κτίσμα είναι πάνω από 100 ετών ή αν το ζητήσει λόγω παλαιότητας η εκάστοτε πολεοδομία.ή αν έχεις χαρακτηρισμένο κτίριο.
  20. μονό αρχαιολογία;;;;;; Περνάς κανονικά Σ.Α και πριν περνούσες ΕΠΑΕ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.