Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη


nomad

Recommended Posts

Αν είχε διαφορετικό θεματολόγιο, μια τέτοια συνάντηση θα ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Ο λόγος για την ομιλία του Μίκη χθες στο Βελλίδειο, με πάνω από 3000 κόσμο... Μερικά πράγματα δεν τα μαθαίνεις, ακόμη κι αν συμβούν έξω απ' την πόρτα σου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 129
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν νομίζω να ενδιαφέρει πολύ κόσμο τι θα πει ο Μίκης. Για εμένα προσωπικά οι δηλώσεις του είναι απλά χαζομάρες...

Link to comment
Share on other sites

..διότι, συνάδελφοι ο Μίκης (και ο κάθε Μίκης που θα έχει κάτι να πει προς την κατεύθυνση να μας ξυπνήσει από την ..ύπνωση), θα βρεί μπροστά του 2 εμπόδια:

 

1. Τα συμφέροντα που έφεραν, έθρεψαν και συντηρούν τους προδότες που μας "κυβερνάνε" και

2. τους ίδιους μας τους εαυτούς που στρουθοκαμηλίζοντας, δε θέλουμε να μας ξυπνήσουν φοβούμενοι να αντικρύσουμε το πραγματικό μας χάλι και ανεπάρκειες..

Link to comment
Share on other sites

Μπα, IKAROS 13, δεν πολυβλέπω τηλεόραση... Εσύ μάλλον βλέπεις πολύ ε??

Να την περιορίσεις , έχει βλαβερές συνέπειες..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τα παρακάτω τρία μηνύματα μεταφέρθηκαν από το νήμα "Τραγούδια Μίκη Θεοδωράκη...Δωρεάν"

AlexisPap

 

Δηλαδή agrafiot ο πολίτης δεν επιτρέπεται να διαμορφώνει απόψεις ανάλογα με την εποχή ?

 

Πρέπει να είναι φανέλλα ?

Παοκτσής γεννήθηκα , παοκτσής θα πεθάνω ?

 

Τι απόψεις είναι αυτές ?

 

Τέτοια λογική χρησιμοποιούν οι πολιτικοί ιδιαίτερα στις επαρχίες γιά να κρατάνε εγκλωβισμένους τους πολίτες στα μαντριά τους .

 

Αφού ζητήσω την ανοχή του AlexisPap για το οφ τόπικ, θέλω να απαντήσω στον BAS.

Εγώ υποστηρίζω ότι κάποιος πράγματι μπορεί να αλλάξει άποψη. Μάλιστα αυτό είναι επιθυμητό, όταν η πρότερη άποψη μας ήταν λανθασμένη.

ΟΜΩΣ:

Ο Μίκης ανεβαίνοντας στο βήμα στο Σύνταγμα, ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΡΑΜΑΤΙΑ. Εκφράζει όλη την πλάνη της μεταπολίτευσης. Εκφράζει τα λάθη των γονιών μας ( εγώ είμαι 35άρης). Εκφράζει την τζάμπα επανάσταση, εκφράζει τον χαβαλέ του αμφιθεάτρου με πολύ κουβέντα και φραπέ.

 

ΑΛΛΑ που πάντα πήγαινε τελικά με το "γκουβέρνο" που λέει και ένας φίλος μου. Την μια με τον Μητσοτάκη, ως Υπουργός(!!) και την άλλη επί Σημίτη, αν θυμάστε διοργάνωνε συναυλία για Οτσαλάν, και τελικά την ακύρωσε προβάλλοντας γελοίες δικαιολογίες.

 

Τώρα λοιπόν που η μεταπολίτευση τελείωσε, η γενιά του Πολυτεχνείου ξεθώριασε ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΡΑΜΑΤΙΑ Ο ΜΙΚΗΣ????????? Μόνο στους νεο-εξαθλιωμένους της κρίσης, και στους νεο-αγανακτισμένους. Ανακάλυψε δε και τον εθνολαικισμό, με έντονες δόσεις αντισημιτισμού (για τους Αυστριακούς είναι persona non grata), και ακόμα εντονότερες δόσεις συνωμοσιολογίας.

 

Άσε μας ρε Μίκη στην τελική.

Link to comment
Share on other sites

Kάτι βουλευτικές αποζημιώσεις δεν διεκδικεί ο 'Μέγας' φάρος του πνεύματος και του πολιτισμού; Μαζί σου Μπαοκι!

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει δεν θέλω να μπω σε αναλύσεις , αλλά το να θεωρούμε την άποψη του Μίκη ανάλογη με της κυρά-Κατίνας στον Αυτιά είναι απλά ασχολίαστο .

 

Εδώ ακούμε αναλύσεις ανεπάγγελτων κομματόσκυλων , πολιτικών , οικονομολόγων , δημοσιογράφων , εδώ γίνονται καθηγητές πανεπιστημίου και εκφέρουν βαρύγδουπες απόψεις τενεκέδες που μόλις γύρισαν από τις εν εσπερία σπουδές τους διορίστικαν στα 28-30 τους σύμβουλοι στον ευρύτερο κρατικό τομέα "αξιοκρατικά" και μετά έγιναν πάλι "αξιοκρατικά" πανεπιστημιακοί , εξαργυρώνοντας τους αγώνες τους μέσα στις κομματικές παρατάξεις .

 

Εχω ξαναπεί , ότι κάθε φορά που μιά ομιλούσα ασώματος κεφαλή μας κάνει νουθεσίες και υποδείξεις , ψάχνω το βιογραφικό της στο δίκτυο .

Σας συμβουλεύω να το κάνετε και εσείς .

Θα δείτε πόσοι πολλοί είναι αυτοί οι "συνδαιτημόνες" που εννοεί ό πάγκαλος .

 

Και γιατί είναι u-turn οι θέσεις του Μίκη γιά Πατρίδα-Δημοκρατία και Λαική κυριαρχία και δεν είναι ανεπίκαιρες , ανεφάρμοστες , ουτοπικές , προδοτικές η οτιδήποτε άλλο οι θέσεις των ηγεσιών των κομμάτων που κάποτε στήριξε ο Μίκης .

 

Δηλαδή είστε ευχαριστημένοι από τις πολιτικές ηγεσίες και θεωρείτε έγκλημα καθοσιώσεως όταν εκφράζουν μιά άποψη γιά το καλό του τόπου , ο Μίκης , ο Νιόνιος η οποιοσδήποτε άλλος ?

 

Νομίζω ότι η οπαδοποίηση της πολιτικής , τα στεγανά και οι κομματικές γραμμές , ήταν υπεύθυνες γιά το ότι κυβερνηθήκαμε από τυχαίους αλητήριους και γιά το χάλι που μας οδήγησαν .

 

Μας λένε ότι παίρναμε δανεικά και κάναμε πλούσια ζωή .

Ποιός ανοιγοκλείνει την στρόφιγγα των δανεικών στα νοικοκυριά ?

Η ΤτΕ , δηλαδή ο διοικητής της που είναι και ανεξάρτητη αρχή .

 

Υπέστη καμμιά κύρωση γιά το γεγονός ότι αυτή η αυξομοίωση της ρευστότητας σκοτώνει την αγορά και τις επιχειρήσεις και αυξάνει την ανεργία ?

Οχι . Παραμένει , εθνικός καθοδηγητής .

 

Και σχολιάζετε μετά τον Μίκη ?

Τι να πω .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.