Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση αυθαιρέτου - πρόστιμα


chronism

Recommended Posts

Ορίστε, επειδή είσαι καλό παιδάκι.

 

Προσοχή!!!η ΚΥΑ μιλάει ΜΟΝΟ για το δικαίωμα έκπτωσης 50% και όχι και για το πρώτο 30%.Το 30% ισχύει μόνο στην περίπτωση της έκθεσης αυτοψίας αυθαιρέτου.Και η διαδικασία της έκθεσης αυτοψίας αυθαιρέτου περιλαμβάνει κοινοποίηση στον Εισαγγελέα,στην Εφορεία, στο ΙΚΑ, και ανάρτηση στο Δήμο.Σε αυτή την περίπτωση της έκθεσης αυτοψίας αυθαιρέτου υπάρχει δικαίωμα ΚΑΙ του 30% ΚΑΙ του 50%.Σύνολο έκπτωσης δηλαδή 65% επί του βεβαιωμένου προστίμου.

 

Τις Εγκυκλίους κοινοποίησης θα τις βρείτε λίγες σελίδες πίσω, νομίζω σε ποστ του ΓΙΑΝΝΗΣ, κ εγώ εκεί τις βρήκα.Ακολουθώ τους κανόνες συμμετοχής κ έψαξα πριν ποστάρω!!Να' σαι καλά myri για τα tags.Σε ευχαριστώ προσωπικά.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 156
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αστέριος !!!!

 

να κατακχαστώ άλλο λίγο την καλοσύνη σου!

μήπως υπάρχει και σε word 97 γιατί δεν μπορώ να διαβάσω τα docx

Link to comment
Share on other sites

Ορίστε και σε word 97.Aν υπάρχει πρόβλημα μου λες.Σε ΞΑΝΑευχαριστώ για τα tags που μέσω αυτών βρήκα το θρεντ.Εισαι θεά!!

 

Όλο το ζουμί είναι το άρθρο 1.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε είσαι ΤΡΑΓΙΚΑ λανθασμένος.

 

Επειδη λες οτι το ψαχνεις πρωτα, για δες το #127. ΤΟ 50% ισχυει για τα προ του 2003 και αυτο το ειχαμε ξεκαθαρισει.Μιλαγαμε για μετα το 2003 οτι δεν ισχυει το 50%.Τι δεν καταλαβες εσυ?

Link to comment
Share on other sites

Τι δεν καταλαβες εσυ?

 

Εγώ δεν κατάλαβα τι ΔΕΝ κατάλαβες εσύ από τα #133,134,135 και απάντησες όπως απάντησες στο #136

 

Αυτό ακριβώς ΔΕΝ κατάλαβα, το #136.Ήταν εντελώς λανθασμένη η άποψή σου, κ το απέδειξα.ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με τη νομοθεσία η άποψή σου στο #136.Κ-Α-Μ-Ι-Α.Αλλά ντάξ, δεν θα τσακωθούμε κιόλας, απλά σπάστηκα, αλλά δεν φταις εσύ, το χοιροστάσιο της νομοθεσίας φταίει.

Link to comment
Share on other sites

Η εγκυκλιος που λες δεν αναφερει πουθενα για νομιμοποιηση με το αρθρο 22.Οτι το καταφερες εσυ δεν ειναι και κανονας.Ειχες καλη πειθω!!!

Link to comment
Share on other sites

Η εγκύκλιος φίλε αναφέρεται σε πρόστιμα, αυθαιρέτων που έχουν ανεγερθεί μέχρι 31.12.2003.

 

Δεν μιλάει ούτε για αυθαίρετα που νομιμοποιούνται ή όχι, δεν πιάνει τέτοιες περιπτώσεις πάνω στις οποίες βασίστηκε η άποψή σου.

 

Αναφέρεται στα πρόστιμα του άρθρου 17 της παρ 2 του 1337, τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, δηλαδή τα πρόστιμα που ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις αυθαιρέτων μετά το 1983.

 

Δεν μιλάει ούτε για άρθρο 22 ούτε για τίποτα τέτοιο.

 

Δεν είναι θέμα πειθούς να εφαρμοστεί ο νόμος.Ήμουν πολύ διαβασμένος και τον έφερα σε αδιέξοδο.Το 50% το δικαιούται κάποιος ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ αν έχει αυθαίρετο προ 31.12.2003.Δεν απαιτείται έκθεση αυθαιρέτου γι αυτή την έκπτωση, ούτε ζήτημα αν νομιμοποιείται το αυθαίρετο ή όχι.

 

Τώρα με πιάνεις πού ακριβώς σκάλωσα με την τοποθέτησή σου?Κανονικά θα έπρεπε να πληρώνεις για να διαβάζεις τέτοιες τοποθετήσεις, εγώ στις δίνω επειδή είμαστε ωραίος κύκλος, δεν υπάρχει πρόθεση να σπαστώ με σένα, μην επιμένεις όμως, ήσουν εντελώς λάθος. Δεν φταις εσύ, το χοιροστάσιο της νομοθεσίας φταίει.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το ποστ επρεπε να πληρωσεις για να το διαβασεις αλλα επειδη ειμαστα μια ωραια ατμοσφαιρα σου το προσφερω ετσι: (φυσικα σε βγαζει αληθινο)

 

Εγγρ-52144/04

Σε απάντηση του σχετικού αιτήματος σας γνωρίζουμε ότι η Νομιμοποίηση αυθαίρετου κτιρίου, κατασκευασμένου προ της 31-12-03 με το Αρθ-22 του ΓΟΚ/85 εμπίπτει στις μεταβατικές διατάξεις του Αρθρ-5 της κοινής υπουργικής Αποφ-9732/04 και σύμφωνα με το αρθ-2 παρ.3 της κοινής υπουργικής Αποφ-9726/04 τα πρόστιμα που επιβάλλονται οποτεδήποτε μετά την ισχύ της για τα αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί μέχρι την 31-12-03 υπολογίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ-267/98 ΦΕΚ-195/Α/98 με δυνατότητα μείωσης κατά τις διατάξεις του Ν-2300/95 και εφάπαξ καταβολής με έκπτωση 50% ή σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις εφόσον υποβληθεί αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά το αργότερο εντος χρονικού διαστήματος ενός (1) μηνός από την οριστικοποίηση του επιβληθέντος προστίμου. Το δε πρόστιμο διατήρησης όπως διαμορφώθηκε μετά τις εκπτώσεις επιβάλλεται για κάθε ένα από τα επόμενα έτη σύμφωνα με την παρ.4 του Αρθ-3 της κοινής υπουργικής Αποφ-9732/04 ΦΕΚ-468/β/04

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.