Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτιά στο κτήριο τράπεζας - 3 νεκροί - ευθύνες ιδιοκτησίας & δράστη


sundance

Recommended Posts

το βασικότερο είναι να αποτραπεί ο "εμφύλιος" μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. καλώς ή κακώς σε κάθε κοινωνία υπάρχουν οφελειμένοι, πολύ οφελειμένοι, ελάχιστα οφελειμένοι κ.λπ.

 

ας μην πάμε μακριά, ας μείνουμε στο επάγγελμά μας. τι θεωρεί η κοινωνία? ότι σε όλους μας, μας τρέχουν από τα μπατζάκια και είμαστε φραγκάτοι.

 

ο εχθρός είναι ένας. είναι το τραπεζικό σύστημα που δημιουργεί χρήμα από το μηδέν και χρέος που δεν μπορεί να εξοφληθεί γιατί απλά η ποσότητα για την εξόφληση δεν υπάρχει. το πρόβλημα είναι ότι είναι μάλλον ανίκητος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 180
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@ckiriako Το πολύ φαγητό κάνει κακό και δε με ενδιαφέρει καθόλου αν δε προσέχουν τον εαυτό τους.Ας τρώνε και λίγο παραπάνω.

Με ενοχλεί να κοιμούνται και να ροχαλίζουν μετά το φαγητό και άλλοι να μοχθούν για να τους έχουν έτοιμο το φαγητό της επόμενης μέρας.

@Ο_αναρχικός_τραπεζίτης για αυτό πρέπει να καθίσουμε να συζητήσουμε πολίτες κράτος και τράπεζες. Για να μη θολώνουν κάποιοι και βλέπουν σαν κόκκινο πανί τους εργαζόμενους στις τράπεζες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κανει κακο το πολυ "φαι". Αλλα οταν καποιος τρωει πολυ φαι, οπως ξερεις περισσευει λιγο φαι για τους αλλους. Και το ζωναρι θελει ανοιγμα τρυπες γιατι πεφτει το παντελονι

 

ο εχθρός είναι ένας. είναι το τραπεζικό σύστημα που δημιουργεί χρήμα από το μηδέν και χρέος που δεν μπορεί να εξοφληθεί γιατί απλά η ποσότητα για την εξόφληση δεν υπάρχει. το πρόβλημα είναι ότι είναι μάλλον ανίκητος.

Αυτο ειναι η πιο μεγαλη και πικρη αληθεια.. Δυστυχως

Link to comment
Share on other sites

@skeptikos

μη τα μπερδεύουμε όλα μαζί. όλοι ξέρουν, χωρίς καμία συζήτηση να γίνει, ότι ούτε οι εργαζόμενοι στις τράπεζες φταίνε, ούτε οι τζαμαρίες τους.

 

εδώ πλέον μπαίνουμε στην ψυχολογία του όχλου. μην πας μακριά. ας μείνουμε σε απλά παραδείγματα. κάθεται ποτέ μόνος του κάποιος σε μια πλατεία να βρίζει την μάνα του τάδε παίκτη? όχι, εκτός και αν είναι τρελός. στο γήπεδο όμως?

 

Ας υποθέσουμε ότι σήμερα κάνει επίθεση η Τουρκία στη Θράκη. Αυτό θα είναι ένας γεγονός για το οποίο θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Το γεγονός είναι το αυτό, δεδομένο. Αν μας στείλουν να πολεμήσουμε με νεροπίστολα θα φταίμε εμείς που σκοτωθήκαμε, οι Τούρκοι που μας επιτέθηκαν ή αυτοί που μας στείλανε με τα νεροπίστολα?

 

Τι θέλω να πω. Για τα χθεσινά γεγονότα, η άποψη μου είναι ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν αυτοί που δεν προστάτεψαν τους εργαζόμενους. όπως εμείς για παράδειγμα στην οικοδομή θα πρέπει να παίρνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας για να προστατέψουμε εργάτες, περαστικούς κ.λπ. Το αν θα μπει ένα παιδάκι να παίξει μέσα στην οικοδομή και συμβεί ατύχημα, θα πρέπει να το αποτρέψουμε γιατί πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τον κίνδυνο ατυχήματος. μετά ας αναζητήσουν τις ευθύνες για παραμέληση ανηλίκου

Link to comment
Share on other sites

@Ο_αναρχικός_τραπεζίτης

Να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση, γιατί δεν είναι όλοι στην ίδια θέση και δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντοχές.

Μα αυτό ακριβώς, στη προκειμένη περίπτωση (διάβασε και το #72) πρέπει να μας ανακοινώσουν τα μέτρα ασφαλείας τώρα. Άυριο θα είναι αργά.

@ckiriako

Το να φάει κάποιος δύο μερίδες δεν είναι αυτό που θα στερήσει τόσο το φαγητό του άλλου.Το να κακοδιαχειριστεί και να καταχραστεί τις μερίδες είναι το πρόβλημα.Ας είναι βιολογικά χορτάτοι, αλλά μέχρι εκεί.Και πρέπει να τους μάθουμε να προσφέρουν πραγματικά στο σύνολο για να υπάρχει φαγητό στην κατσαρόλα τους.Ας γίνουμε εμείς οι δοσομετρητές της κατσαρόλας τους.Έτσι θα αποκτήσουν περισσότερο συνείδηση.Ο φίλος μου γιός του βουλευτή με έχει κάνει να καταλάβω, ότι τώρα είναι πολύ πιο πρόθυμοι να μας ακούσουν από ποτέ.

Εξαιρείται ίσως η Διαμαντοπούλου αν και αυτή μου λέει ότι έχει μετανοιώσει που έφυγε από το γκαράζ της ΝΕΤ.

Link to comment
Share on other sites

Να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση, γιατί δεν είναι όλοι στην ίδια θέση και δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντοχές.

μα προφανώς. και κυρίως δεν έχουν τις ίδιες οικονομικές αντοχές. π.χ. στις πορείες τελευταίους να περιμένουμε να συμμετέχουν τους βιομηχάνους. η λύση είναι μία και απλή για μένα. να μην υπάρχει εμφύλιος μεταξύ των εργαζομένων.

Link to comment
Share on other sites

Τί να κάνουμε,το ενδεχόμενο αστοχίας είναι αναμενόμενο όταν διαβάζουν πολλοί........

άσε τις εξυπνάδες...

να στο θέσω αλλιώς:

με τους πέντε στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο φυλάκιο του Έβρου, με το δυστύχημα στα τέμπη, και με τόσα άλλα τραγικά που συμβαίνουν κατά καιρούς, βγήκε κανένας να πεί να φύγουμε από την κωλοχώρα?

προφανώς όχι....καλά τρώγαμε τότε, σιγά μην φύγουμε.....

τώρα στα δύσκολα την κάνουμε..

Link to comment
Share on other sites

Μα,είσαστε με τα καλά σας?

 

Προσπαθείτε να ερμηνεύσετε το λυντσάρισμα αθώων συμπολιτών μας-ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ-μέσω μίας μαλακίας της πυρασφάλειας?

 

ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ?

 

Αν δεν τηρούμε προδιαγραφές μηχανικής να πρέπει να καούμε ζωντανοί?

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ?

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Πέστα ρε ZAVI ...Είπα και σε προηγούμενο post η μπουρδα θα δώσει ρεσιταλ αν αυτό το θέμα παραμείνει ανοιχτο, βέβαια δεν φανταζόμουνα πόσο...

Link to comment
Share on other sites

Εχθές δολοφονήθηκαν 4 άνθρωποι και συζητάμε για την πυροπροστασία του κτιρίου??

 

Όπως είπε και o zavi και συμφωνώ απόλυτα έχουμε ξεφύγει εντελώς ????

 

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.

 

Πυροδιαμερίσματα και έξοδοι κινδύνου και ιστορίες . Έχει κάνει κανείς σας αυτοψία στο κτίριο να ξέρουμε τι είχε και τι δεν είχε?

 

Αρχίζουμε να μοιάζουμε στους δημοσιογράφους μου φαίνεται...συμπεράσματα και καταδίκες από την κάθε μπαρούφα που ακούμε από τον οποιονδήποτε .

 

Δεν ξέρω τι είχε και τι δεν είχε το κτίριο, αν ήταν ασφαλές ή όχι , αν είχε πιστοποιητικά , ποιος είχε υπογράψει και τι.

Μπορεί το κτίριο να ήταν επικίνδυνο,μπορεί να ήταν παράνομο, μπορεί να ήταν εντός νομίμων παρεκκλίσεων ως διατηρητέο.

Μπορεί χίλια δύο ...

 

Εμείς θα το κρίνουμε? Από εδώ μέσα?Τώρα?

Link to comment
Share on other sites

Από την κουβέντα προκύπτουν 3 θέματα:

α)Ο θάνατος των 3 υπαλλήλων της τράπεζας

β) η πορεία

γ)η πυροπροστασία του κτιρίου

 

α)το γεγονός είναι απλά τραγικό,απαρέδεκτο και πρέπει να το καταδικάσουμε όλοι μας,συμφωνώ απόλυτα με αυτά που έγραψε ο ζάβι.Τέλος.Το θέμα είναι από ποιους έγινε,και τι συμφέροντα εξυπηρετεί.Ας θυμηθούμε λίγο και τι έγινε το Δεκέμβρη του 2008.Πάντως σίγουρα δρα αρνητικά, και αποτρέπει τον κόσμο από το να αντιδράσει για τα μέτρα του ΔΝΤ.

β)Η πορεία καλώς έγινε.Δεν συμμετείχαν σε αυτή 40000,αλλά 150000 και προφανώς όλοι αυτοί δεν είναι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές όπως λέχθηκε πιο πάνω.Οαι και αλλοίμονο αν δεν γίνουν πορείες και δεν υπάρξουν αντιδράσεις για τα πιο αντιλαικά και αντεθνικά μέτρα από συστήσεως ελληνικού κράτους.Το κορυφαίο που γράφτηκε στη συζήτηση δεν είδα να το σχολιάσει κανένας:

Υ.Γ.Θελω επισης να αναφερω εδω πως οσοι εδω μεσα θεωρουν πως ο λογος της οικονομικης καταστασης της χωρας ειναι οι κλεψιες μαλλον δεν ειναι γνωστες των δεδομενων.

Ο προυπολογισμος της χωρας μας ειναι ο εξης : 70% μισθοδοσια-20% χρεος-10% προμηθειες και εργα. Μεχρι και ο πλεον αδαης καταλαβαινει πως το προβλημα υπαρχει στον ογκο και στην εκταση του κρατους (συνταξιουχοι ετων 45 με συνταξη 3.000 τον μηνα,

180.000 εκπαιδευτικοι που δουλευουν απο 3-4 ωρες την ημερα, 120.000 συμβασιουχοι στους δημους χωρις αντικειμενο εργασιας, ΑΕΙ-ΤΕΙ με περισσοτερους διδασκοντες παρα φοιτητες κ.λ.π)

Φίλε Θοδωρή 1982 πες μου οτι μας κάνεις πλάκα.Προφανώς και ο υπερδιογκομένος δημόσιος τομέας έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης αλλά όχι και οτι δεν φταίνε οι κλέφτες!!!Επίσης θέλω κάποια στοιχεία για την αναλογία 70-20-10 που έδωσες.

γ)με έχει καλύψει πλήρως ο ζάβι.Είναι αυτό που λέμε:εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ***ι χτενίζεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.