Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή αυτοκινήτου για να καίει υγραέριο


Recommended Posts

Έχω στείλει mail στο υπουργείο εδώ και μια εβδομάδα αλλά καμία απάντηση. Το μήνυμα το έστειλα μέσα από την επίσημη φόρμα του site του υπουργείου. Θα περιμένω λίγο ακόμα και μετά θα ξαναεπικοινωνήσω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για να το γράψεις στην άδεια κυκλοφορίας, περνας από Δημόσιο ΚΤΕΟ, με τα απαραίτητα δικαολογητικα, του Μηχανολόγου για την εγκατάσταση, και για τη δεξαμενή. Δε θυμάμαι αν θέλει και κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γειά σας και απο εμένα. εγώ έχω 2 βδομάδες τώρα που ξεκίνησα σεμινάριο για ελεκτής Ι.ΚΤΕΟ και είχα την ίδια απορία και η απάντηση είναι η εξής: το πρόβλημα δεν είναι η Βουλγαρία αλλά όλες οι χώρες. Δηλαδή η μελέτη που θα δώσεις στο Μηχανολογικό πρέπει να είναι απο Έλληνα Μηχανολόγο για να μπορει να γίνει και ο έλεγχος της μελέτης οπου αλλού γίνει αυτή (είτε Βουλγαρία , είτε Αγγλία , είτε Γερμανία κ.τ.λ) δεν ισχύει γιατί είναι σε ξένη γλώσσα.( για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί κανείς να σου κανει έλεγχο ΚΤΕΟ στο εξωτερικό, γιατί το χαρτί που θα παρουσιάσεις δεν είναι στην μητρική γλώσσα της εκάστοτε χώρας). Αν τώρα θέλεις να κάνεις την εγκατάσταση στην Bουλγαρία βρες και κάποιον Έλληνα Μηχανικό να σου κάνει και μια μελετη για να την παρουσιάσεις. Με την μελέτη και μια βεβαίωση απο τον Μηχανικό αλλάζεις την άδεια του αυτοκινήτου (να γράφει και τα 2 καυσιμά ) και μετά θα περάσεις τον έλεγχο ΚΤΕΟ απο ένα δημόσιο, αυτό μόνο για την πρώτη φορά- μαζί με την βεβαίωση . Τις υπόλοιπές μπορείς να πας και σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ αλλά θα πρεπεί να έχεις μαζι σου μια καινούργια βεβαιωση -η οποία ισχύει μόνο για μια βδομαδα- απο τον Μηχανικό που έκανε την εγκατάσταη οτι έκανε τον απαραίτητο έλεγχο και λειτουργεί σωστά- δηλαδή κάθε φορά που θα περνάς ΚΤΕΟ πρέπει να έχεις αυτήν την βεβαίωση.

Ελπίζω να βοήθησα.

 

Για χαρά σε ολους.με την ευκαιρια μου να πω ότι ραντεβού στην ΘΕΣ/ΝΙΚΗ = με 3 μήνες -3μηνες για μένα =450ευρο*3=1350 βενζίνη ,οπότε τι να κάνω να περιμένω, η να πάω Βουλγαρία με άμεση τοποθέτηση και μου είπαν θα μου δώσουν και πιστοποίηση για το κτεο το κόστος είναι 600-700 ευρώ .

Σε καμία χώρα δεν μπορούν να σου δώσουν πιστοποίηση για ΚΤΕΟ εκτός Ελλάδας

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή η μελέτη που θα δώσεις στο Μηχανολογικό πρέπει να είναι απο Έλληνα Μηχανολόγο για να μπορει να γίνει και ο έλεγχος της μελέτης οπου αλλού γίνει αυτή (είτε Βουλγαρία , είτε Αγγλία , είτε Γερμανία κ.τ.λ) δεν ισχύει γιατί είναι σε ξένη γλώσσα.

Και στην ελληνική να είναι, πρέπει ο Μηχανικός να είναι γραμμένος στο ελληνικό ΤΕΕ, με άλλη σφραγίδα, για να είναι και νόμιμη η μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εγώ σκέφτομαι να κάνω μετατροπή το αμάξι στην πγδμ, εκεί μου ζητάνε 500 ευρώ.

 

Ποίοι ακριβώς έχουν δικαίωμα να υπογράψουν μελέτη εγκατάστασης υγραερίου; Όλοι οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί ή μόνο κάποιοι εξουσιοδοτημένοι; Γιατί έχω την εντύπωση οτι τέτοιο δικαίωμα έχουν μόνο όσοι έχουν άδεια λειτουργίας συνεργείου μετατροπής αυτοκινήτων σε υγραέριο.

 

Δηλαδή εάν κάνω την εγκατάσταση στην πγδμ και μου κάνει μια μελέτη κάποιος μηχανολόγος μηχανικός εδώ στην Ελλάδα θα είμαι οκ;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Να κάνεις την μελέτη εδώ και την μετατροπή σε ξένη χώρα μπέρδεμα ακούγεται. Ακόμα και αν είσαι νομικά εντάξει θα πρέπει να είσαι σίγουρος για το συνεργείο που θα πας ότι είναι αξιόπιστο. Μην γίνει καμιά ζημιά και αναγκαστείς να πληρώσεις περισσότερα στο τέλος ακόμα και αν έκανες την μετατροπή εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.