Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή αυτοκινήτου για να καίει υγραέριο


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για να το θέσω αλλιώς...

 

Υπάρχει κανένας εδώ μέσα ο οποίος μπορεί να μου κάνει την μελέτη (αφού εγώ κάνω την εγκατάσταση στην πγδμ), ώστε να μπορώ να περάσω ΚΤΕΟ και να είμαι νόμιμος στην Ελλάδα. Ναι ή όχι;;;;

Link to comment
Share on other sites

sito καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον μηχανολόγο της περιοχής σου. Εσύ θα αναλάμβανες στο μέλλον την ευθύνη να υπογράψεις με κλειστά μάτια για το άρτιο μιας εγκατάστασης την οποία ούτε καν έχεις δει;

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρο δεν μιλάμε για υπογραφή με κλειστά μάτια. Απλά ρωτάω εαν υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Ρώτησα 2 γνωστούς μηχ. μηχανικούς οι οποίοι τελικά δεν γνωρίζουν τι παίζει με το συγκεκριμένο θέμα.

 

Και συνεχίζω να έχω την απορία, εάν τελικά μπορεί κάποιος μηχανολόγος μηχανικός να υπογράψει μελέτη εγκατάστασης υγραερίου σε αυτοκίνητο έτσι ώστε να είμαι νόμιμος.

 

Υ.Γ.: Μιλώντας με συνεργεία τα οποία πραγματοποιούν τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, στην ερώτηση ποιοι έχουν δικαίωμα να εκδίδουν πιστοποίηση έτσι ώστε στην συνέχεια να μπορείς να το περάσεις ΚΤΕΟ και να γίνει η αλλαγή άδειας, και εκεί ποτέ δεν υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα υπάρχει, σε ποια περιοχή είσαι?

 

 

Δυτική Μακεδονία

 

 

Λοιπόν, βρήκα αυτό εδώ http://www.teiser.gr/diasyndesi/files/dikaiomata/mix/%CE%9D.1575_85.pdf

 

Απ'ότι κατάλαβα, λέει οτι άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος μπορούν να βγάλουν οι διπλ. μηχανικοί και μηχανικοί Τ.Ε. χωρίς προϋπηρεσία και εξετάσεις.

 

Όσον αφορά την διαδικασία ώστε να είσαι νόμιμος με την εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο είναι η εξής:

 

(Αντιγράφω από http://portal.tee.gr/portal/page/portal/INFO_TEE/INFO_2010/2010_06/22-6/899D11280ED86204E04046D413C202D9)

 

Ο τεχνίτης συστημάτων υγραερίου τοποθετεί τον ειδικό εξοπλισμό στο αυτοκίνητο.

Ο ίδιος υπογράφει υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 προς το ΚΤΕΟ, αναφέροντας ότι η διαδικασία πληροί τα προβλεπόμενα από τον νόμο.

Η διαδικασία επιβεβαιώνεται ως προς τη νομιμότητά της από το ΚΤΕΟ μέσω διενέργειας τεχνικού ελέγχου.

Η Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας συμπληρώνει στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τη χρήση και του υγραερίου ως καυσίμου.

Link to comment
Share on other sites

Η μετατροπή σε μία ξένη χώρα, απλά δεν μπορεί να αποδείξει την γνώση και την εξουσιοδότηση του συνεργείου για την καλή λειτουργία του συστήματος.

Στην Ελλάδα, εκτός από την άδεια του εγκαταστάτη, υπάρχει η άδεια λειτουργίας του συνεργείου και η εξουσιοδότηση γι αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις. Στην Βουλγαρία ή ΠΓΔΜ πώς μπορείς να το αποδείξεις ???

εδώ κολλάει το θέμα.

Γι αυτό για να περάσει από ΚΤΕΟ πρέπει να αποδείξει την καλή εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος. Βλέπετε και τα ΚΤΕΟ δεν γνωρίζουν πολλές φορές τα συστήματα. Πώς κι αυτά θα πιστοποιήσουν αυτό που δεν ξέρουν ???

Και καταλήγουμε στον Μηχανολόγο να κάνει μια τεχνική μελέτη εγκατάστασης και λειτουργίας με Υπ. δήλωση για την καλή λειτουργία, ώστε να φύγει η "ευθύνη" από το ΚΤΕΟ και να σφραγίσει το σύστημα.

Κάπως έτσι δεν γίνονται σε όλα ??

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Σε κινητήρα turbo συνίσταται το υγραέριο ή υπάρχει πρόβλημα λόγω και των θερμοκρασιών που αναπτύσονται κατά την λειτουργία του κινητήρα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.