Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοίγουν 6 επαγγέλματα, κλείνουν γραμμές του ΟΣΕ


stayros

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για να πετύχουν την πλήρη διάλυση του επαγγέλματος, πρώτα απ' όλα πρέπει να ξεμπερδεύουν με το ΤΕΕ. Κάποιοι από εμάς, στην άγνοιά τους, συμβάλλουν σε αυτό με τη γνωστή καραμέλα τι κάνει το ΤΕΕ, με την αποχή τους από τα δρώμενα και τις κινητοποιήσεις, με την αποχή τους από τις εκλογές του ΤΕΕ που επέτρεψαν στις δυνάμεις του συστήματος να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους.

Το ΤΕΕ έχει σαφή απάντηση με τη γραμμή, "το επάγγελμα του μηχανικού είναι απελευθερωρμένο" και με σαφή επιχειρήματα Δείτε: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/press/ENHMEROTIKO_DELTIO/ED-YEAR-2009/ED2548/2548_DRASTHRIOTHTES.pdf

 

Στο πιο πρόσφατο κείμενο "Οι θέσεις των Ελλήνων Μηχανικών απέναντι στην κρίση" αναφέρεται επίσης και στο θέμα της "απελευθέρωσης" του επαγγέλματος. http://leftengineers.wordpress.com/2010/03/20/diakiriximixanikon/

 

Επίσης, στο πρόβλημα της απασχόλησης του μηχανικού έχει κάνει αυτά που αναφέρονται στο απολογισμό του και δεν είναι και λίγα. Δείτε http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/report2007-2009/apasxolisi

Μπορείτε ωστόσο να πείτε τη γνώμη σας στο http://teeapologismos10.wordpress.com/2010/03/10/apasxolisimixanikon/

 

Μπορείτε να κατεβάσετε και ένα σχέδιο άρθρου τεκμηρίωσης που ετοιμάζουμε κάποιοι για την ανάδειξη του βασικού λόγου για τον οποίο δεν έχουμε δουλειά ως μηχανικοί και ως επιστήμονες και παρακαλώ για τις παρατηρήσεις σας και τη βοήθειά σας.

Κατεβάστε το από το http://www.4shared.com/document/aU9Fnrhp/1005epistimones.html

Link to comment
Share on other sites

Το ταμείο Μηχανικών-Γιατρών-Δικηγόρων-Δημοσιογράφων και της Τράπεζας Ελλάδος εξαιρούνται.

 

Από που προκύπτει αυτό? Αν μπορείς παρέθεσε την πηγή.

Link to comment
Share on other sites

Το άκουσα τώρα το πρωί στην TV. Χθες είχαν πει μόνο για την τράπεζα της Ελλάδας, και κατόπιν προσθεσαν τους δημοσιοκάφρους (οπότε μας πήρε η μπάλα). Βέβαια για τους μηχανικούς δημοσίου δεν ξέρουμε αν θα μείνουν στο ταμείο ή θα πάνε στο ΙΚΑ.

 

Αλλά πάλι δε θα πάρουμε σύνταξη.

 

ΥΣ. Το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση και τιποτα δεν είναι δεδομένο.

 

Να και η πηγή http://www.express.gr/news/finance/301301oz_20100511301301.php3

 

2018

 

Σταδιακά ως βάση υπολογισμού της σύνταξης καθίσταται το σύνολο του εργασιακού βίου.

 

Ορίζεται στα 360 ευρώ μηνιαίως η βασική σύνταξη που χορηγείται μαζί με την ανταποδοτική ενώ για τους ανασφάλιστους με τη συμπλήρωση του 65ου έτους και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

 

Δημιουργούνται 3 ταμεία κύριας ασφάλισης για μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους. Εξαιρούνται δημοσιογράφοι, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Link to comment
Share on other sites

Μην κλαίγεστε. Απλα προσγειωθείτε. Διάφοροι από εσάς σε πολλά posts και θέματα μιλάτε περι ηθικής και όχι μόνο για ''συναδέλφους'' που σας ''τρώνε'' δουλειές με πατέντες (ελλειπή επ.δικαιώματα, απόδοση ΦΠΑ+12% σε τρίτους κ.α.) και λέτε οτι πλήττεται το επάγγελμα του μηχανικού και κάτι τέτοια.Τώρα όμως που όλη η χώρα βιώνει και θα βιώσει μαρασμό όταν θίχτηκαν κάποια κεκτημένα του ΤΕΕ αμέσως σκέφτεστε τις φοροδιαφυγές και άλλες τέτοιες αλχημείες έτσι ώστε να ''σωθείτε'' από τον ''κατακλυσμό''. Τον απλό κοσμάκι τον σκεφτήκατε που θα τα βρεί τα λεφτά?

Link to comment
Share on other sites

Στο σχέδιο νόμου που μόλις διάβασα αναφέρεται αυτό που λέει ο chris12. Ειδικότερα στο άρθρο 27 "Ενοποίηση ασφαλιστικών φορέων" παρ. 7 αναφέρεται :

 

"7. Οι τομείς κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.) και του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.) παραμένουν στους φορείς αυτούς και καταβάλλουν εξ ιδίων πόρων τα ποσά της βασικής σύνταξης στους δικαιούχους όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του παρόντος."

 

To σχέδιο νόμου μπορείτε να το μελετήσετε εδώ :

 

http://www.ypakp.gr/uploads/docs/3750.pdf

 

(βγάζει μια προειδοποίηση περί κακόβουλης σελίδας-αγνοήστε την)

 

 

[εδιτ] οπότε αυτό που ουσιαστικά αντιλαμβάνομαι ότι "ενοποιείται", είναι οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα με αυτούς του ιδιωτικού. Κατά τα άλλα παραμένει ίδιος ο αριθμός των ταμείων, εκτός της ΤτΕ που αποσχίζεται από το ΙΚΑ και προσφέρει αυτασφάλιση στους εργαζόμενούς της.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργούνται 3 ταμεία κύριας ασφάλισης για μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους. Εξαιρούνται δημοσιογράφοι, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος.

 

Για τους ιδιωτες μηχανικους (οχι του δημοσιου) τι ισχυει?Που θα ειναι ασφαλισμενοι?Ακομα στο ΤΣΜΕΔΕ?

Ποτε θα γινει η ενοποιηση των ταμειων?

Link to comment
Share on other sites

με πικραινει αυτο με τους φαρμακοποιους.

 

ελπιζω να ανοιξει το επαγγελμα τους.

 

λευτερια στις αποθηκες φαρμακων ρεεεεεεε!

 

Δεν νομίζω οτι θα ωφελήσει τίποτα αν ανοίξει το επάγγελμα των φαρμακοποιών.Στην Ελλάδα είνα πάρα πολλοί.Ενδεικτικά θα σου αναφέρω οτι η Θεσσαλονίκη έχει περισσότερα φαρμακεία από όλη την Αυστρία.Το ποσοστό κέρδους τους δεν νομίζω οτι είναι εξωφρενικό,για την ακρίβεια είναι 24%.Τέλος να σου αναφέρω οτι η Ελλάδα έχει πολύ φτηνά φάρμακα (η τιμή τους προκύπτει από τον μέσο όρο των 3 χαμηλότερων τιμών στην Ευρωζώνη).Απόδειξη αυτού είναι οτι οι τουρίστες φεύγοντας από την Ελλάδα εφοδιάζονται με αρκετά κουτιά φαρμάκων,μιας και στη χώρα τους είναι σημαντικά ακριβότερα.Το τεράστιο κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης της χώρας μας προέρχεται από την τραγική συνταγογράφηση (ιδιαίτερα των ταμειακών γιατρών πχ ΙΚΑ) και από τις λαμογιές στα νοσοκομεία (πχ ένα μόσχευμα που κοστίζει 3000 Ευρώ,το χρεώνουν 23000 Ευρώ).

Συγγνώμη για το (εν μέρη) off-topic.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.