Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοίγουν 6 επαγγέλματα, κλείνουν γραμμές του ΟΣΕ


stayros

Recommended Posts

Ασε ρε φιλε.

 

Εχω φιλο στη θεσσαλονικη σε ψιλοακυρο μερος, νεο φαρμακειο και κονομαει 2.500 το μηνα καθαρα.

 

Αυτα μες την πολη, δεν πεφτουν κατω απο 3.500.

 

Συζητα καλυτερα με κανα φαρμακοποιο (εεεε, αποθηκαριο ηθελα να πω) και ασε τις αμπελοφιλοσοφιες.

 

Συγνωμη κιολας αλλα δεν μπορω να διανοηθω οτι υπαρχουν ατομα που υποστηριζουν τους φαρμακοποιους.

 

α)Δεν λέω αμπελοφιλοσοφίες.Σου παρέθεσα στοιχεία.Εχεις τίποτα να απαντήσεις επ αυτών;

β)Πόσα πλήρωσε για την άδεια ο φίλος σου;Η ήταν οι γονείς του φαρμακοποιοί;

γ)Ατύχησες απλά.Η μάνα μου είνα φαρμακοποιός και ο πατέρας μου γιατρός.Οπότε μάλλον ξερω τα πράγματα λίγο καλύτερα από σένα...

δ)Η λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα έχει πολύ πέραση στη χώρα μας...Δεν κοιτάμε πώς θα ανέβουμε εμείς επίπεδο,αλλά πως θα πέσει ο άλλος.Δεν κοιτάμε πως θα κάνουμε εμείς τα 600 που παίρνουμε 1500,αλλά πως θα πάει ο άλλος από τα 2500 στα 1000.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η λογική της κατάργησης των κλειστών επαγγελμάτων είναι ότι έτσι θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και θα μειωθεί το κόστος. Αλλά γιατί έγω να παραδώσω τα προνόμια που έχω και να πληρώνω για τα προνόμια των άλλων? Αν κοπούν σε όλους τα προνόμια τότε ας τους τα παραδώσουμε. Να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα, να καταργηθούν όλα τα μισθολόγια (και για το δημόσιο άρση της μονομότητας και ελευθερη διαπραγμάτευση) να καταργηθεί το ελάχιστο μεροκάματο, όλες οι επιδοτήσεις, όλοι οι περιορισμοί αδειοτήσεων, η υποχρεωτική ασφάλιση, κλπ. Ελεύθερη αγορά απόλυτα.

 

Αλλιώς ο κλάδος μας να πολεμήσει για ότι έχει κατακτήσει.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι και ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ. Η διαφορά του να δίνεις ότι τιμή θέλεις στα φανερά, με το κάνεις ότι έκπτωση θέλεις στα κρυφά ποια είναι;

 

Θέλω να καταλάβω στην υπαρκτή κατάσταση πόσο αρνητική θα είναι αυτή η εξέλιξη.

Link to comment
Share on other sites

Με την εκπτωση φορολογήσαι με όλο το ποσό. Και τώρα με το νέο φορολογικό θα είναι πιο δύσκολες οι εκπτώσεις. Ενω αν καταργηθουν οι ελαχιστες θα δηλώνεις ότι παίρνεις. Για να μην πω οτι θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν συμφέρει να κάνεις καμιά έκπτωση. Αν κόψεις δελτίο 10000 και εισπράξεις πχ 5000 (έκπτωση 50%) θα δώσεις πχ 3000 φόρο και θα σου μείνουν 2000.

Αντίθετα αν δεν κάνεις εκπτωση θα σου μείνουν 7000. Τώρα αν βάλεις και τα πραγματικά έξοδα μέσα, με την εκπτωση δε μένει τίποτα.

 

Τώρα αν καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές θα εισπράξεις πχ 4000 θα κόψεις δελτίο για 100 ευρώ και θα σου μείνουν 3900. Οπότε αρχίζει το ξεφτίλισμα των τιμών.

 

Ειδικά στην επαρχία όποιος έχει λεφτά θα αρχίσει να δουλεύει στην ξεφτίλα για να κλείσει όλους τους άλλους. Τοπογραφικά με 50 ευρώ, άδειες με 500, επιβλέψεις με 400 κλπ.

 

Άλλοι για να ανταγωνιστούν θα δίνουν τέτοιες τιμές και θα παρέχουν άθλιες υπηρεσίες (πχ επίβλεψη με ενόραση).

 

Από αυτή τη κατάσταση θα μειωθεί η εισπραξη φόρων και θα αυξηθεί το κόστος από κακοτεχνείες. Επίσης ένα μεγάλο μέρος μηχανικών με ικανότητες θα αρχίσει να ασχολείται με μη παραγωγικές έργασίες (εμπόριο-αρπαχτή) ή θα πάει σε χώρες που εκτιμούν το ειδικευμένο προσωπικό.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή με το παλιό σύστημα έκανες 50% έκπτωση και φορολογείσαι στο 100%. Με το νέο σύστημα η αμοιβή είναι πχ 50% της παλιάς και φορολογείσαι στο 50%. Δε νομίζω πως είναι αρνητικό αυτό.

 

Επίσης τι εμποδίζει σήμερα, όποιον έχει λεφτά, να κάνει τρελές εκπτώσεις με τα ίδια επακόλουθα;

Link to comment
Share on other sites

Τι δεν είναι κακό? Που γεμίζουμε μαύρο χρήμα και ξεφτιλιζόμαστε μεταξύ μας για το ποιος θα σκοτώνει τις τιμές πιο πολύ? Όπως τα λέει ο Chris12 είναι. Ουσιαστικά γινόμαστε καταστήματα και κλέβουμε το κράτος για να βγάλουμε λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

Ερωτηση σε ποσα κρατη υπαρχουν συμβολαιογραφοι?μηπως αν καταργηθουν τελειως θα ειναι καλυτερα?

Στην Ελλαδα συμβαινει το πρωτοφανες ,για μια αγοραπωλησια να χρειαζοντε 4 νομικοι.ΕΛΕΟΣ.

 

 

1) Ιταλία: Υποχρεωτικός Συμβολαιογράφος, προαιρετικός Δικηγόρος.

2) Ισπανία: Υποχρεωτικός Συμβολαιογράφος, προαιρετικός Δικηγόρος. Συνηθίζεται όμως η συμβολή Δικηγόρου. Οι Συμβολαιογράφοι διορίζονται κατόπιν δύσκολων εξετάσεων (είναι κλειστό επάγγελμα).

3) Βέλγιο: Συμβολαιογράφοι (κάποιες φορές και ένας για κάθε συμβαλλόμενο) χρησιμοποιούνται σε 2η φάση αφού καταρτιστεί ιδιωτικό συμφωνητικό πρώτα με τη συμβολή Δικηγόρων. Υψηλές αμοιβές για τους Συμβολαιογράφους.

4) Γερμανία-Αυστρία: Προσέρχονται οι συμβαλλόμενοι σε Συμβολαιογράφο και καταθέτουν το τίμημα σε καταπιστευματικό λογαριασμό. Χρέη για έλεγχο βαρών κλπ. εκτελεί ο Συμβολαιογράφος. (Δεν απαιτείται Τοπογραφικό διάγραμμα καθώς υπάρχει Κτηματολόγιο-αυτό ίσως πρέπει να μας ανησυχήσει λίγο τους Τοπογράφους).

5) Νορβηγία: Ύπαρξη Συμβολαιογράφων με καθοριστικό ρόλο. Προαιρετικά Δικηγόρος.

6) Ελβετία: Ενώπιον Συμβολαιογράφου ή κατευθείαν στο Υποθηκοφυλακείο. Δεν απαιτείται Δικηγόρος.

7) Σουηδία: Δεν απαιτείται ούτε Δικηγόρος, αλλά ούτε και Συμβολαιογράφος. Μεταβιβάσεις με ιδιωτικά συμφωνητικά τα οποία κοινοποιούνται στο Κτηματολόγιο.

8 ) Δανία: Όπως στη Σουηδία. Ενίοτε όμως συμβάλλει και Δικηγόρος για έλεγχο τίτλων αλλά και σύνταξη συμβολαίου.

9) Ιρλανδία: Ιδιωτικά συμφωνητικά που κοινοποιούνται στο Κτηματολόγιο.

10) Γαλλία: Απαραίτητος ο Συμβολαιογράφος ο οποίος αναλάμβάνει πλήρως τη διαδικασία έως τη μεταγραφή.

11) Κύπρος: Στο Κτηματολόγο κατευθείαν.

12) Αγγλία: Χρήση ενός solicitor από κάθε συμβαλλόμενο. Ειδικές εξετάσεις για τους solicitors και εγγραφή σε ειδικό επιμελητήριο. Η αμοιβή δεν καθορίζεται διοικητικά.

 

Τα παραπάνω είναι πληροφορίες που είχα συλλέξει ο ίδιος για τη Διπλωματική μου και αφορούν στις μεταβιβάσεις ακινήτων και μόνο (δεν έψαξα τι γίνεται σε άλλες δραστηριότητες γιατί δε με αφορούσε).

Όπως βλέπετε με εξαίρεση Δανία, Σουηδία, Κύπρο και Ιρλανδία, μια χαρά υπάρχουν Συμβολαιογράφοι παντού και μάλλον ως "καρακλειστό" επάγγελμα.

Δεν είναι πρωτοφανές λοιπόν Πάρη. Ας κοιτάζαμε επί τόσα χρόνια να γινόμασταν χρήσιμοι και οι Μηχανικοί στις δικαιοπραξίες (σε χώρα χωρίς Κτηματολογιο μάλιστα!), αντί να ζητάμε τώρα να ...ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης τι εμποδίζει σήμερα, όποιον έχει λεφτά, να κάνει τρελές εκπτώσεις με τα ίδια επακόλουθα;

 

Με το παλιό φορολογικό αρκετοί μηχανικοί χτυπάγαν τις τιμές με ανεπίσημες εκπτώσεις, αλλά μετά από κάποιο ποσό αρχιζε η υψηλή φορολογία. Αλλά πχ στο τοπογραφικά όπου ο συντελεστης τεκμαρτού εισοδήματος ήταν 20%, αρκετοί έκαναν ξεφτίλες τιμές στην περιοχή που κυριαρχούσαν.

 

Το μόνο καλό με το νέο φορολογίκό, ήταν ότι η υψηλή φορολόγηση άρχιζε σχετικα χαμηλά (πχ 40.000 ευρώ) και ήταν αδύνατο να έχεις κέρδος με εκπτώσεις. Οπότε τέλος εκπτώσεις, τέλος θα το κάνω εγώ θα υπογράψεις εσύ, τέλος να μου κόψεις μια απόδειξη να σου δώσω ΦΠΑ-ΦΕΜ. Γενικά θα βελτιώνονταν λίγο η κατάσταση.

 

Τώρα με την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, πάνε όλα αυτά και αρχίζει το χάος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.