Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Στοκάρισμα γυψοσανίδας


Recommended Posts

καλησπερα σας,

 

μολις ντυσαμε το τζακι μας με γυψοσανιδα και μας την στοκαραμε ελαφρια και πρεπει να την στοκαρουμε εμεις αλλα δεν εχουμε ιδεα. ειναι ευκολο να το κανουμε εμεις και αν ναι πως?

Link to comment
Share on other sites

Ευκολο δεν ειναι για να γινει σωστα.. Εκτος αν πιανουν τοσο πολυ τα χερια σου.. Αν φωναξεις μπογιατζη για να στο βαψει μπορει να το στοκαρει και εκεινος..

Link to comment
Share on other sites

όχι δεν μπορείς μόνος σου

διότι θέλει στοκάρισμα και τρίψιμο με μηχάνημα

κακώς έφυγε και άφησε μερεμέτι

 

(όταν λέμε πως είναι δύσκολο για τον ιδιώτη να κάνει επίβλεψη δεν το λέμε για πλάκα)

Link to comment
Share on other sites

Μην το κάνεις.

 

Δεν είναι και καμιά επιστήμη να περάσεις παρετίνα τη γυψοσανίδα αλλά αν δεν το έχεις ξανακάνει θα βγει χάλια μετά το βάψιμο.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τους παραπάνω και αν μου επιτρέπουν οι συνάδελφοι έχω να συμπληρώσω πως για ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα θα πρέπει να περαστεί ειδική ''γάζα''στα ενώματα (αρμούς),για να μην ''σκάσει'' και 2 φορές χοντρό στόκο και 1 χέρι ψιλό για φινίρισμα (με τρίψιμο φυσικά) όλα τα χέρια με τάκους(υαλόχαρτα),εφόσον πρόκειται για μικρή επιφάνεια όπως κατάλαβα.

Μετά αστάρωμα και βάψιμο.

Πάντως αν δεν το έχεις ξανακάνει μην το ρισκάρεις,καλύτερα δώσε ένα καλό μεροκάματο σε έναν τεχνίτη (μπογιατζή),για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!!άποψή μου...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο μένα.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, θεωρώ δεδομένο ότι όσες εργασίες μπορούν να γίνουν από εμάς, καλό είναι να προσπαθούμε να γλυτώσουμε κάποια έξοδα.

 

Χρειάζομαι κι εγώ επένδυση γυψοσανίδων και πήρα μια προσφορά (2 δωμάτια 28 τετραγωνικά σύνολο) της τάξεως των 2.700 ευρώ. Ζήτησα πετροβάμβακα για μόνωση και το τελικό βάψιμο θα το έκανα εγώ με τον πατέρα μου που έχει σχετική εμπειρία. Επειδή μου φάνηκαν πολλά τα χρήματα, έκανα μια μικρή έρευνα για να διαπιστώσω ότι τα υλικά έχουν 800 ευρώ συνολικά.

 

Συνεπώς, για να δώσω το υπόλοιπο (1.900) σε εναν μάστορα κ τον βοηθό του, για 3 εργατοημέρες, μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας.

 

Νομίζω οι συμβουλες του spa4 είναι πολύ βοηθητικές, και ότι δεν πετύχει με την πρώτη, δεν πειράζει, στην δεύτερη θα πάει καλύτερα. Δεν κατασκευάζουμε και πύραυλο!

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 δωματια ειναι περιπου 30 τετραγωνικα....

 

η γυψοσανιδα με στοκαρισμα αρχικο εχει 18 ευρω το μετρο δλδ 540 ευρω

ο μπογιατζης για στοκαρισμα και βαψιμο θα σου παρει 7 το μετρο ανε 8 αν ειναι πολυτελειας δλδ αλλα 240

 

αν τοποθετησεις και ενα γυψινακη στον αρμο γυψοσανιδας με τοιχο επειδη πρεπει ναναι πολυ μαστορας ο τεχνιτης ωστε να μην βγαλλει ρωγμες στο μελλον (τριχιασμα) υπολογισε και αλλα 5 ευρω το τρεχομετρο για ενα απλο γυψινο...δλδ με περιμετρο περιπου 30 μετρα αλλα 150 ευρω

 

μονωση με 5αρι πετρομβαβακα 100 κιλων ειναι σημαντικο 30 * 7 =210

 

συνολο = 540+240+150+210=1140

 

υπολογισε βαρια ενα 20% ανω αν εισαι σε καμια ακριβη περιοχη γιατι αλλη προσφορα στα δυτικα και αλλη στα βορεια

Link to comment
Share on other sites

Akius,

συμφωνώ απόλυτα με τις τιμές.

Δεν είμαι σε ακριβή περιοχή και το σπίτι είναι υμι-υπόγειο 30ετίας.

 

Αν όντως βρω κάποιον σε αυτά τα νούμερα, θα του δώσω επιτόπου προκαταβολή να τον κλείσω. Σε αντίθετη περίπτωση σκέφτομαι να τα περάσω σιγά σιγά με έναν φίλο. Όσο πιο πολύ το ψάχνω τόσο πιο πολύ εκνευρίζομαι για τα 2.700 διότι είναι τουλάχιστον κλεψιά.

Link to comment
Share on other sites

Σε κάποιες...πολιτισμένες χώρες λόγω του υψηλού κόστους των "χειρωνακτικών υπηρεσιών" υπάρχουν πλήρεις σειρές προϊόντων DIY με τις οποίες ένας ιδιοκτήτης μπορείς να κάνει σχεδόν τα πάντα...από τρίψιμο παρκέ μέχρι τοποθέτηση ταπετσαρίας.

 

Δε θέλει κόπο αλλά τρόπο, λοιπόν. Απευθυνθείτε σε κάποιους (έμπειρους) επαγγελματίες-πωλητές (εκεί που θα αγοράσετε δηλαδή τα απαραίτητα υλικά) και ζητήστε τους οδηγίες. Για να τα πουλάνε θα ξέρουν...θεωρητικά. Εξάλλου για μικρές επεμβάσεις, καλή ώρα, τα υλικά περισσεύουν οπότε μπορείτε να κάνετε πρώτα μια δοκιμή.

Link to comment
Share on other sites

Αν ολα ειναι οπως τα λες οντως τα 2,700 ειναι υπερβολικα.. Πιστευω πως αν συνυπολογισει κανεις και καποια απροσμενα εξοδα, μεχρι 1400-1500 ευρω ειναι οκ..

 

Να ρωτησω, την προσφορα απο ποιον την πηρες??? Οχι ονομα.. Απο μηχανικο? Απο εργολαβο? Απο γυψοσανιδα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.