Μετάβαση στο περιεχόμενο

spa4

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by spa4

  1. Καλησπέρα κι από μένα.. Σε τριόροφη οικοδομή με υπόγειο με χρήση φροντιστήριο θα γίνει τακτοποίηση για το κλείσιμο της πυλωτής και μετατροπή της σε χώρο κύριας χρήσης. Η οικοδομή πρόκειται να πουληθεί και ο νέος ιδιοκτήτης επιθυμεί τις αίθουσες του φροντιστηρίου να τις κάνει αυτόνομα μικρά στούντιο με πρόβλεψη στο μέλλον να μπορούν να πωληθούν ανεξάρτητα Να διευκρινήσω πως οι χρήσεις γης επιτρέπουν την νέα χρήση που είναι κατοικία. Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: 1. Η αλλαγή χρήσης είναι από κύρια σε κύρια και πληρώνει μόνο 250€; 2. Το υπόγειο διαθέτει τις προϋποθέσεις για χώρο κύριας χρήσης και σκέφτομαι να αλλάξει η χρήση του και να βγει ακόμη ένα στούντιο με την ρεσεψιόν. Τα θέματα που προκύπτουν όμως είναι 2. Το πρώτο είναι αν μπορεί από εκεί να γίνει η κύρια είσοδος για την οικοδομή και το δεύτερο έχει να κάνει με τις θέσεις στάθμευσης. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία θέση στάθμευσης χαρακτηρισμένη η οποία αν αλλάξω τη χρήση θα χαθεί. Με τις νέες χρήσεις θα ζητηθεί άλλη; Μπορεί να γίνει εξαγορά; Επίσης θα χρειαστεί μελέτη προσβασιμότητας; 3. Μήπως συμφέρει όταν πωληθεί η οικοδομή να γίνει αλλαγή χρήσης με ΕΕΔΜΚ;Διάγραμμα καλυψης οικ αδ 23_1988 (1).pdf Σας παραθέτω το διάγραμμα κάλυψης της Ο.Α. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις!!
  2. Καλησπέρα Να ρωτήσω κάτι κι εγώ με τη σειρά μου.. Πως είναι δυνατόν να έχουμε υπέρβαση δόμησης σε υπόγειο που επεκτάθηκε κατά παράβαση της άδειας εντός νομίμου περιγράμματος εφόσον κατά την έκδοση αυτής δεν προσμετρούσε στον συντελεστή;
  3. Όχι δεν μπορείς να το πας σαν αντλιοστάσιο διότι δεν πληρείς τις προϋποθέσεις των διαστάσεων που τίθενται με την κατηγορία 3. Επομένως θεωρώ πως πρέπει να το πας όπως στην δική μου περίπτωση αλλά κατ.2 προ 1983. Σε παραπέμπω στην ερώτηση 1824 του ΤΕΕ Πελοποννήσου που πιστεύω πως θα σε βοηθήσει..OmadApant-75_17.12.2018_orthi-epanalipsi.pdf
  4. Συνάδελφε καταρχήν σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.. Πρίν γράψω το ερώτημά μου διάβασα σχολαστικά στο φόρουμ ότι έχει να κάνει με τις περιπτώσεις οικίσκων για διάφορες χρήσεις συμπεριλαμβανομένου και του θέματος που μου έστειλες να διαβάσω. Οι παλαιότεροι εγκύκλιοι που διάβασα αναφέρονται σε συγκεκριμένες διαστάσεις και εμβαδά με απώτερο σκοπό την μη έκδοση οικοδομικής άδειας και την νομιμότητα των συγκεκριμένων οικίσκων. Δεν είδα πουθενά να αναφέρεται κάπου τι γίνεται στις περιπτώσεις που δεν έχουμε εφαρμογή των προβλεπόμενων από τον νόμο απαιτήσεων για τους συγκεκριμένους οικίσκους. Οπότε για μένα (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) είναι μονόδρομος η Υ.Δ. με μειωτικό (εφόσον έχω ισόγειο βοηθητικό χώρο έως 50τ.μ. άρθρο 100 παρ. 6) και κατηγορία 4 όπου στο σύστημα θα κλικάρω κτίσμα χωρίς οικοδομική άδεια έως 100τ.μ. Θα το αντιμετωπίσω δηλαδή σαν μία κοινή αγροτική αποθήκη κι όχι σαν αντλιοστάσιο διότι δεν υπάρχει κάποιος μπούσουλας και όσο το ψάχνω μπερδεύομαι ακόμη περισσότερο. Κάθε γνώμη από οποιονδήποτε συνάδελφο εννοείται πως είναι ευπρόσδεκτη..
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι. Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση.. Σύμφωνα με τα όσα διάβασα προηγουμένως δεν μπόρεσα να βρω κάποια απάντηση για την περίπτωσή μου. Σε περίπτωση οικίσκου σε αγροτεμάχιο που δεν τηρεί τους όρους της εγκυκλίου 159641/18-11-1986 όσον αφορά τις διαστάσεις και το ύψος, πως θα το αντιμετωπίζατε; Στην περίπτωσή μου ο οικίσκος είναι 3,05x4,00 ήτοι 12τ.μ. και ύψους 3,10μ. κι έχω βεβαίωση πρώτης ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ το 1988. Όπως αντιλαμβάνομαι δεν μπορεί να πάει κατηγορία 3. Θα μπορούσε να πάει ως Υ.Δ. με μειωτικό; κι αν ναι, τι κατηγορία;4;
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα και χρόνια πολλά!! Στην περίπτωση που έχω στη φωτογραφία το κτίριο έχει μετατοπιστεί κατά 1.70 μέτρα στην διάσταση των 3.9 μέτρων και 1.60 προς την διάσταση των 3 μέτρων, αφήνοντας 2.2 και 1.4 μέτρα αντίστοιχα απόσταση από το όμορο οικόπεδο. Η άδεια είναι του 1987 κι έχω μπερδευτεί διαβάζοντας τα διάφορα χρήσιμα σχόλια των συναδέλφων εάν θα πάω με τους όρους δόμησης που ίσχυαν τότε ή τώρα. Θα αντιμετωπίσω την παράβαση εντός του Δ ως ΥΔ και ΥΚ των τετραγωνικών του κτιρίου που έχουν 'εισέλθει' εντός αυτού?? Πως θα το αντιμετωπίζατε εσείς? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας..
  7. Καλησπέρα συνάδελφε και συγχαρητήρια γι αυτό που προσφέρεις. Τιμή ζώνης για 40.976969, 24.352830 ? Αγροτεμάχιο 1203 σε αγρόκτημα. Υπάρχει κάποιος μπούσουλας για να υπολογίζουμε ακριβώς τις τιμές ζώνης? Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
  8. Συνάδελφοι καμία άλλη πρόταση για το #1791?? Τελικά σε ποιές περιπτώσεις κλικάρουμε μόνο το κουτάκι Α.Χ. χωρίς Υ.Δ.?
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα,έχω ψάξει όλο τα θέμα και δεν έχω βρει κάτι.. Έχω μια δημοτική άδεια οικοδόμησης σε ορεινή περιοχή(όχι παραδοσιακός) του 2000 με την οποία έχει ανεγερθεί μια αποθήκη 50τ.μ. Η αποθήκη έχει γίνει κατοικία και παράλληλα κατ επέκταση χτίστηκαν επιπλέον άλλα 40τ.μ. Καμία γνώμη για τον υπολογισμό του προστίμου? 1. Έχω αλλαγή χρήσης από βοηθητική σε κύρια για τα 50τ.μ.? 2. Τσεκάρω το κουτάκι Α.Χ. στο Φ.Κ. ? 3. Βάζω και τα 90τ.μ. ως υπέρβαση δόμησης βάση του άρθρου 19 παρ.5? 4. Η δημοτική άδεια νοείται ως κανονική Ο.Α.? Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
  10. KOSTAS56 το στέγαστρο πάει σίγουρα με αναλυτικό (500αρικο), τώρα για τα υπόλοιπα που λες πρέπει να τα συγκρίνεις με αυτά της Ο.Α. Πες πιο αναλυτικά τι έχεις..Δηλαδή η υπέρβαση τα 2.20 τ.μ. παραβιάζουν το Δ?συνολικά πόσα τ.μ. έχεις στο ισόγειο? γίνε πιο αναλυτικός..
  11. Καλησπέρα Άκη καλό μήνα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!! Μα στην Ο.Α. δεν έχω καθόλου κουφώματα δεν εμφανίζονται πουθενά!!Η άδεια βγήκε χωρίς κουφώματα στα μπάνια..Δεν παίζει ρόλο αυτό??
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα..Συγγνώμη αν κουράζω αλλά έχω πελαγώσει..Έχω ημιυπαίθριο χώρο που έκλεισε και γνωρίζω πως θα πάω με ΥΔΚΧ κατηγορία 4..ως εδώ καλά.. Στα σχέδια όμως της Ο.Α. έχω και δύο μπάνια (το ένα είναι W.C.) στα οποία δεν φαίνονται τα παράθυρα και στην πραγματικότητα έχουν γίνει 2 μικρά παραθυράκια.. Τα παράθυρα γενικά σαν τι παράβαση πάνε?είναι παραβίαση Δ λόγω αλλαγή όψης??είναι κατηγορία 3?Μπορώ να τα συμπεριλάβω μαζί με τον Η/Χ σαν μια κατηγορία να πληρώσω 500αρικο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
  13. Ευχαριστούμε πολύ αδερφέ..τέλεια δουλεια!!
  14. Το βαγόνι που μέτρησα εγώ έχει καθαρό ύψος 2,75.... Στην πολεοδομία που ρώτησα πως να κατευθυνθώ μου είπαν να το δηλώσω σαν πρόχειρη!! κατασκευή και στην συνέχεια να περάσει ΕΠΑΕ Τους λέω πως αν ενταχθεί ο άνθρωπος στον 4014 και αν η ΕΠΑΕ δεν το εγκρίνει τότε τι γίνεται??Μου είπαν πως θα φάει πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης... Ε τότε ρε μάγκες γιατί να το δηλώσει ο τύπος???????
  15. Τώρα με μπέρδεψες και με απογοήτευσες ταυτόχρονα...Μάλλον θα πάω να ρωτήσω στην πολεοδομία ή στο ΤΕΕ και ελπίζω να βγάλω άκρη.. Αν και νομίζω πως για να είναι πρόχειρη κατασκευή πρέπει να την κατασκευάσει ο ίδιος με ευτελή υλικά (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος)!! Το βαγόνι το έφερε έτοιμο και ενδεχομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτι σαν τροχόσπιτο,λυόμενο ή τέλος πάντων <κινητή> κατασκευή????
  16. Χαχαχαχαχαχ Θεός!!!Πολύ καλό αν και δεν ξέρω αν είναι προτιμώμενο να αγοράσει κάρβουνο ή να πληρώνει ΔΕΗ Πάντως πλάκα πλάκα δεν ξέρω κι εγώ τι θα γίνει με ΔΕΔΟΤΑ...
  17. Ιάσονα καλησπέρα και σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.. Όντως ωραίος ο τύπος και νοικοκύρης αν και αυθαίρετος!! Να σε ρωτήσω όμως γιατί να πάει σαν ΥΔΚΧ αφού είναι σε εκτός σχεδίου και δεν έχει άδεια??Δεν θα μπορούσε να πάει σαν Β.Χ. ενδεχομένως αν έχει καθαρό ύψος κάτω από 2,40m ?
  18. Συνάδελφοι καλησπέρα.. Ελπίζω να είμαι στην σωστή ενότητα και να μην κουράσω!!Έχω αναζητήσει κάτι αντίστοιχο σε διάφορες θεματικές ενότητες και δεν έχω βρει κάτι.Λοιπόν στο θέμα μου: Σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου υπάρχει ένα βαγόνι τραίνου (με τις ρόδες του) και στο οποίο αριστερά και δεξιά έχουν κατασκευαστεί κολλητά ένα μικρό WC και μια κουζινούλα αντίστοιχα.Να διευκρινίσω πως το βαγόνι έχει <ντυθεί> με γυψοσανίδα και δεν θυμίζει πλέον βαγόνι. Μπορεί ο πελάτης μου να πάρει ρεύμα αν ενταχθεί στον 4014???Και πως μπορεί να δηλωθεί το βαγόνι??Β.Χ. ή Κ.Χ.??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.