jackson Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2010 Ότι θα βλέπω πλακοδοκό στον ύπνο μου σήμερα είναι σίγουρο............ .....το θέμα είναι ποια θα βλέπω;; απλό Τ γέφυρας ή κτηριακή πλακοδοκό;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pappos Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2010 Δεν είναι ανάγκη να είναι Τ γέφυρας...υπάρχουν και Τ κτιριακά... υπάρχουν και Ι κτιριακά...για ότι θέλεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackson Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Αλέξη μιας και διαφωνείς με την σύνδεση πεπερασμένων-δοκού ορθ. διατομής χωρίς εκκεντρότητα, τί θα έλεγες για σύνδεση πεπερασμένων-πλακοδοκού χωρίς εκκεντρότητα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 @jackson: παρδόν; δεν το έπιασα; Κατά βάση, δεν διαφωνώ με κάτι συγκεκριμένα. Απλά εκφράζω την αντίρησή μου στην άκριτη υιοθέτηση σύνθετων μοντέλων. Έχω κάνει κι εγώ τέτοιες προσομοιώσεις, και τελικά κατέληξα να τα προσομοιώνω και την δοκό με επιφανειακά (νομίζω φάνηκε η ανωτερότητά τους). Δεν σημαίνει ότι οι άλλες μέθοδοι είναι κακές, απλά κάθε περίπτωση θέλει διερεύνηση. Για να βγεί η σωστή δυσκαμψία, να προκύψει σωστά η ελαστική γραμμή, για το ποια είναι τα εντατικά μεγέθη κλπ. Έχει κανείς την δυνατότητα να κάνει όλη αυτή την δουλειά για τις δοκούς μίας πολυκατοικίας; Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι ότι δεν έχει κάνει κάποιο λάθος; Πως θα κάνει ελέγχους σε διάτμηση και ικανοτικό; (φυσικά τρόποι υπάρχουν, αλλά είναι εξαιρετικά επίπονοι) Τελικά ποιό θα είναι το ώφελος; Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις μπορεί να είναι πραγματικά αναγκαία μια τέτοια προσομοίωση (βραχείες δοκοί, χοντρές πλάκες, μεταβλητές διατομές κλπ). Στην γενική περίπτωση όμως δεν ωφελεί σε κάτι. ΥΓ: Στην γενική περίπτωση, η κλασσική προσομοίωση με γραμμικά στοιχεία είναι προς την μερειά της ασφαλείας. Διότι ως μοντέλο δοκού εξασφαλίζει ότι πάντα θα ικανοποιούνται οι συνθήκες ισορροπίας. Στα άλλα μοντέλα αυτό θέλει επιβεβαίωση κατά την διαστασιολόγηση... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackson Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Ας το αφήσουμε...θεωρώ δεδομένο ότι δε μιλάμε για συνήθεις κατασκευές και για πολυκατοικίες. ΟΧΙ άλλη πλακοδοκό!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazaros Papadopoulos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 (edited) Καλησπέρα συνάδελφοι. Κάνω μια προσομοίωση στο sap2000 και αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στην τοποθέτηση του γραμμικού στοιχείου της δοκού. Εάν θα πρέπει να τοποθετηθεί στο κέντρο βάρους της ορθογωνικής διατομής ή στο κέντρο βάρους ως πλακοδοκού. Θα ήθελα την γνώμη σας. Ευχαριστώ. Συμπλήρωσε το επάγγελμα και την ειδικότητα στο προφίλ σου σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής. AlexisPap Edited Ιανουάριος 27 , 2012 by AlexisPap Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 Σε σχέση με τα όσα διάβασες στα 86 μηνύματα του νήματος, τι έχεις να σχολιάσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazaros Papadopoulos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 Στα προηγούμενα μηνύματα αναφέρονται στην προσομοίωση της πλάκας με πεπερασμένα και της δοκού με γραμμικά. Σίγουρα η κάθε προσομοίωση βασίζεται σε κάποιες παραδοχές που κάνεις. Όσο αφορά το ερώτημα , το έχω θέσει διότι η δοκός όταν θλίβεται η πλάκα έχει λειτουργία πλακοδοκού ενώ όταν εφελκύεται έχει λειτουργία ορθογωνικής δοκού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 Όπως έχω γράψει παραπάνω, αν δεν συντρέχει κάποιος εξαιρετικός λόγος που να αναγκάζει να προσομοιώσεις πλάκα και δοκό μαζί, να μην περιλάβεις τις πλάκες στο μοντέλο του φορέα, αλλά σε ξεχωριστή ανάλυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sovatzou Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 το πρόβλημα του είναι πως θα βάλει το beff. απλή λύση δεν υπάρχει πάντως στα γενικά προγράμματα fem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα