Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσομοίωση δοκών Ο.Σ.


nik

Recommended Posts

Ότι θα βλέπω πλακοδοκό στον ύπνο μου σήμερα είναι σίγουρο............

 

.....το θέμα είναι ποια θα βλέπω;; απλό Τ γέφυρας ή κτηριακή πλακοδοκό;;;;;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 91
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αλέξη μιας και διαφωνείς με την σύνδεση πεπερασμένων-δοκού ορθ. διατομής χωρίς εκκεντρότητα, τί θα έλεγες για σύνδεση πεπερασμένων-πλακοδοκού χωρίς εκκεντρότητα;

Link to comment
Share on other sites

@jackson: παρδόν; δεν το έπιασα; :P

 

Κατά βάση, δεν διαφωνώ με κάτι συγκεκριμένα. Απλά εκφράζω την αντίρησή μου στην άκριτη υιοθέτηση σύνθετων μοντέλων. Έχω κάνει κι εγώ τέτοιες προσομοιώσεις, και τελικά κατέληξα να τα προσομοιώνω και την δοκό με επιφανειακά (νομίζω φάνηκε η ανωτερότητά τους). Δεν σημαίνει ότι οι άλλες μέθοδοι είναι κακές, απλά κάθε περίπτωση θέλει διερεύνηση. Για να βγεί η σωστή δυσκαμψία, να προκύψει σωστά η ελαστική γραμμή, για το ποια είναι τα εντατικά μεγέθη κλπ. Έχει κανείς την δυνατότητα να κάνει όλη αυτή την δουλειά για τις δοκούς μίας πολυκατοικίας; Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι ότι δεν έχει κάνει κάποιο λάθος; Πως θα κάνει ελέγχους σε διάτμηση και ικανοτικό; (φυσικά τρόποι υπάρχουν, αλλά είναι εξαιρετικά επίπονοι) Τελικά ποιό θα είναι το ώφελος;

 

Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις μπορεί να είναι πραγματικά αναγκαία μια τέτοια προσομοίωση (βραχείες δοκοί, χοντρές πλάκες, μεταβλητές διατομές κλπ). Στην γενική περίπτωση όμως δεν ωφελεί σε κάτι.

 

ΥΓ: Στην γενική περίπτωση, η κλασσική προσομοίωση με γραμμικά στοιχεία είναι προς την μερειά της ασφαλείας. Διότι ως μοντέλο δοκού εξασφαλίζει ότι πάντα θα ικανοποιούνται οι συνθήκες ισορροπίας. Στα άλλα μοντέλα αυτό θέλει επιβεβαίωση κατά την διαστασιολόγηση...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Κάνω μια προσομοίωση στο sap2000 και αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στην τοποθέτηση του γραμμικού στοιχείου της δοκού. Εάν θα πρέπει να τοποθετηθεί στο κέντρο βάρους της ορθογωνικής διατομής ή στο κέντρο βάρους ως πλακοδοκού. Θα ήθελα την γνώμη σας.

Ευχαριστώ.

 

 

Συμπλήρωσε το επάγγελμα και την ειδικότητα στο προφίλ σου

σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής.

AlexisPap

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Στα προηγούμενα μηνύματα αναφέρονται στην προσομοίωση της πλάκας με πεπερασμένα και της δοκού με γραμμικά. Σίγουρα η κάθε προσομοίωση βασίζεται σε κάποιες παραδοχές που κάνεις.

Όσο αφορά το ερώτημα , το έχω θέσει διότι η δοκός όταν θλίβεται η πλάκα έχει λειτουργία πλακοδοκού ενώ όταν εφελκύεται έχει λειτουργία ορθογωνικής δοκού.

Link to comment
Share on other sites

Όπως έχω γράψει παραπάνω, αν δεν συντρέχει κάποιος εξαιρετικός λόγος που να αναγκάζει να προσομοιώσεις πλάκα και δοκό μαζί, να μην περιλάβεις τις πλάκες στο μοντέλο του φορέα, αλλά σε ξεχωριστή ανάλυση.

Link to comment
Share on other sites

το πρόβλημα του είναι πως θα βάλει το beff. απλή λύση δεν υπάρχει πάντως στα γενικά προγράμματα fem

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.