Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΤΣΜΕΔΕ] Εγκυμοσύνη


akius

Recommended Posts

Επειδή ανυσήχασα , ρώτησα και εγώ στο αντίστοιχο της Χαλκίδας και μου είπαν ότι το επίδομα τοκετού είναι ακόμα 2500 Ε αν η γέννα γίνει σε ιδιωτικό μαιευτήριο και καταργήθηκε αν γίνει σε δημόσιο (γα το δεύτερο έτσι κατάλαβα αλλά επειδή δεν με αφορούσε άμεσα δεν το γράφω με σιγουριά)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 236
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εχεις δίκιο μυρι Δυστυχώς δεν έπεισα την γυναίκα μου να γεννήσει σε δημόσιο (οι συντροφοί μου ελπίζω να δείξουν κατανόηση :smile: )

Link to comment
Share on other sites

Για να πάρουμε όλοι μία ανάσα, σας βάζω αυτό το λινκ

 

http://www.sate.gr/nea/2012%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%91-24816.pdf

 

Υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί αναστολή για την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.

 

Σταυρώστε τα δάχτυλά σας!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σ’ όλους σας.

 

Το πρώτο μου ποστ πραγματικά θα είναι πολύ αγχωτικό καθώς μετά από αρκετές προσπάθειες είμαι και εγώ επιτέλους έγκυος και σε λίγο καιρό (είμαι στον 7ο) θα έχω και εγώ το παιδάκι μου στα χέρια μου.

 

Όμως τα οικονομικά με έχουν αγχώσει. Είμαι άμεσα ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ και εργάζομαι ως μισθωτή. Οι εισφορές πληρώνονται από τον εργοδότη μου.

 

Οι ερωτήσεις μου ακολουθούν παρακάτω αν και είμαι σίγουρη ότι ίσως να έχουν απαντηθεί διάσπαρτα μέσα στο φόρουμ.

  1. Τελικά το επίδομα των 2.500 ευρώ για γέννα σε ιδιωτική κλινική ισχύει ή το κατάργησαν και αυτό ; Δεν έχω δει κάτι σχετικό στο σιτε του ΤΣΜΕΔΕ οπότε υποθέτω ότι ισχύει.
  2. Κατά την περίοδο που θα απουσιάζω με την άδεια λοχείας (4 μήνες) τι θα πληρώνομαι και από πού ; Θα πληρωθώ για τους 4 μήνες τους μισθούς μικτούς και από πού ; Θα πρέπει να πληρώνω εγώ τις εισφορές προς το ΤΣΜΕΔΕ ; Οι εισφορές είναι μειωμένες ;
  3. Κατά την περίοδο του 6μήνου αν τελικά κάνω χρήση του έχω διαβάσει ότι θα πληρώνομαι από τον ΟΑΕΔ τον βασικό μισθό. Ξέρει κάποιος πόσος είναι αυτή τη στιγμή ; Με τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ τι γίνεται, τις πληρώνω από την τσέπη μου κανονικά και αν ναι πως υπολογίζω το ποσό ;
  4. Γενικά από ότι έχω ζήσει μέχρι τώρα το ΤΣΜΕΔΕ δεν καλύπτει τίποτα εκτός από τα φάρμακα και το επίδομα που σου δίνει στο τέλος. Μέχρι τώρα δεν έχω πληρωθεί καμία εξέταση.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Mersini είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με σένα, μισθωτή και έγκυος για πρώτη φορά στο 5ο μήνα. Δυστυχώς νομίζω οτι την πατήσαμε. δεν γνωρίζω κι εγω πολλά ελπίζω κάποιος να μας διαφωτίσει αλλά τα βλέπω σκούρα τα πράγματα ειδικά τώρα που απο μεθάυριο μπαίνουμε στον ΕΟΠΥΥ.

Από ότι διάβάζω σε διάφορα site γράφουν να ξεχάσουμε το επίδομα τοκετού. Το χειρότερο είναι οτι σε αυτή την μεταβατική περίοδο που έληξαν και οι συμβάσεις με τα μικροβιολογικά εργαστήρια και τα φαρμακεία τα πληρώσαμε ΟΛΑ από την τσέπη μας (και τους γιατρούς φυσικά) με την ελπίδα να πάρουμε έστω το επίδομα. Από το πρωί παίρνω στα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ στην Αθηνα και κανείς δεν απαντά.

Αυτή τη στιγμή ο βασικός μισθός που θα παίρνουμε αν κάνουμε χρήση του εξαμήνου (αν μεχρι τότε είναι ο ίδιος) είναι γύρω στα 580 €. Για τις εισφορές από οτι ξέρω τις πληρώνουμε μονοι μας για εκείνο το εξάμηνο αλλά δεν ξέρω πως τις υπολογίζουμε.

 

 

Από οτι έχω διαβάσει τους 4 μήνες αδεια κυοφορίας και λοχείας τους πληρώνεσαι στο ακεραιο απλά σου πληρώνει ένα ποσό το ΙΚΑ και το υπόλοιπο μέχρι να φτάσεις στον μισθό σου το πληρώνει ο εργοδότης σου. Τις εισφορές σου μάλλον τις πληρωνει ο εργοδότης γιατί ξέρω οτι η αδεια κυοφορίας -λοχείας συμπεριφερεται ακριβώς όπως η αναρρωτική άδεια (και στην αναρρωτική οι εισφορές πληρώνονται από τον εργοδότη) . Δικαιούμαστε μειωμένες εισφορές για ένα χρόνο μετά τον τοκετο αν δεν κανω λάθος κατόπιν αιτησης μας στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά μόνο αν είμαστε ιδιώτες (κάπου σε μια εγκύκλιο έγραφε οτι οι μειωμένες εισφορές δεν ισχύουν για τους εργοδοτες).

 

Αυτά!

 

Αν κάποιος μάθει ας μας πει τί θα γίνει με τον ΕΟΠΥΥ και τί θα δικαιούμαστε.

Εχω απογοητευτεί πάρα πολύ πραγματικά. Θα γεννήσω σε μεγάλη Ιδιωτική Κλινική στη Λάρισα μάλλον (δεν λέω ποια για να μην κάνω διαφημιση) . Τι θα πληρώσω τελικά; Θα πάρουμε επίδομα; Μαύρη απογοήτευση

 

Καλη συνέχεια με την εγκυμοσύνη σου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έγραψα και πιο πάνω σε ποστ μου ότι ρώτησα στο τοπικό ΤΣΜΕΔΕ της Χαλκίδας και μου είπαν ότι παίρνουμε κανονικά το επίδομα τοκετού όπως ήταν μέχρι σήμερα δηλαδή 2500 Ε Σε λίγες μέρες θα γνωρίζω λεπτομέρειες , αφού ήδη γέννησε η γυναικα μου σε ιδιωτικό μαιευτήριο και τις επόμενες μέρες θα πάω τα δικαιολογητικά για το επίδομα Θα ενημερώσω σχετικά σύντομα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.