Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

tpanag, μην τα παρατάς έτσι, είσαι μηχανικός πανάθεμ το. Damn να δείτε που θα μείνω μόνος μου στο τέλος θα μείνει μόνο ένας, αχαχαχαχαχαχαχα!

:):):):)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

" Άρθρο 6 – Παρ. Ως εμβαδόν δαπέδου (δεν συμπεριλαμβάνονται οι τοιχοποιίες βάσει της Οικοδομικής Άδειας) "

 

Στο σχέδιο της αδείας μπροστά στον ημιυπαίθριο υπάρχει στηθαίο 20cm. Εμβαδό ημιυπαιθρίου αναγράφει 3.1*3,1=9,60μ2 στο οποίο έχει συμπεριλάβει και το στηθαίο. Ως καθαρή επιφάνεια του χώρου προς ρυθμιση θα παίρνατε το 9,60μ2 ή θα εξαιρούσατε το στηθαίο?

Link to comment
Share on other sites

Οτι νομιζεις κανε.Δεν υπαρχει κανονας.Ο νομος το αναφερει ξεκαθαρα οπως διαπιστωσες, το θεμα ειναι τι προβληματα ενδεχεται να δημιουργηθουν στο μελλον βγαζοντας καποια καποια δεκατα του μετρου, μικροτερο τον Η/Υ.

Υπολογισε το προστιμο στην περιπτωση καθαρου και μικτου, εξηγησε στον πελατη την κατασταση και αστον ν αποφασισει εκεινος.

 

Η δικια μου συμβουλη, ειδικα αν οι Η/Υ ειναι δηλωμενοι και στην εφορια ( εχουν πληρωσει δηλαδη την διαφορα στον φορο μεταβιβασης ) ειναι να τον δηλωνουν ΜΕ τους τοιχους γιατι ετσι περιγραφονται και στα συμβολαια (τις περισσοτερες περιπτωσεις ) και επι αυτων των μετρων πληρωθηκε και ο εξτρα φορος...

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω πως το στηθαίο, που μετέπειτα γίνεται τοίχος και κλείνει ο ημιυπαίθριος πρέπει να μετρηθεί...έως τώρα έτσι έχω κάνει...οι υπόλοιπες υπάρχουσες τοιχοποιίες όμως δεν πρέπει να μετρηθούν.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ στον υπολογισμό του εμβαδού των ημιυπαιθρίων κάνω τα εξής:

1. Αν αναγράφονται τα τετραγωνικά του Η/Υ στο συμβόλαιο ή στην κάτοψη, βάζω ακριβώς αυτά, καθώς κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο νούμερο θα αναφέρεται και στο συμβόλαιο. Μην ξεχνάμε ότι στην ουσία το αντικείμενο του νόμου είναι κατά βάση οικονομικό και νομικό και δευτερευόντως τεχνικό. Δεν θα ήθελα λοιπόν σε ένα μελλοντικό συμβόλαιο να αναφέρεται π.χ. διαμέρισμα χ τ.μ. με Η/Υ χώρο 12,30 τ.μ. και ρυθμισμένο με το Ν.3843/2010 σε νέα χρήση κατοικίας 11,85 ή 12,75 τ.μ.

2. Σε περίπτωση που δεν αναγράφονται τα τετραγωνικά του Η/Υ στην κάτοψη, βάζω τα τετραγωνικά του Η/Υ όπως αναγράφονται στο διάγραμμα κάλυψης (το οποίο ζητάω πάντα). Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι αρχικά με το ΓΟΚ του '85 οι περισσότεροι υπολόγιζαν στο Σ.Δ. και την κολώνα ή τον ακραίο τοίχο στο όριο του Η/Υ, ενώ μετά από μερικά χρόνια, με τις ερμηνευτικές εγκυκλίους που εξεδόθηκαν, έπαψαν να τα υπολογίζουν στο Σ.Δ., βάζοντας τα στο εμβαδόν του Η/Υ.

3. Αν δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω ή υπάρχει ασυμφωνία κάτοψης και διαγραμμάτος κάλυψης (το έχω δει και αυτό), τότε κάνω τον υπολογισμό του εμβαδού του Η/Υ όπως θα το έκανα αν ήταν δική μου καινούρια άδεια.

 

Υπεραναλύω; Μπορεί, αλλά κοιμάμαι όσο πιο ήσυχος γίνεται, γνωρίζοντας ότι έχω προσπαθήσει να κάνω το καλύτερο για τους πελάτες μου (πρωτίστως) και την πολιτεία (δευτερευόντως).

Link to comment
Share on other sites

Tελικά όλοι πιστεύετε οτι πρέπει να γράφεται το συνολικό εμβαδόν ή αυτό που αναφέρεται στην κάτοψη.

 

Κι εγώ αυτό θα κάνω, και αφού λέει ξεκάθαρα στην κάτοψη οτι Ε=9,60 m2 και συμφωνεί και με το διάγραμμα κάλυψης θα βάλω αυτό το νούμερο.

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :)

Link to comment
Share on other sites

Κάτι τελευταίο...

 

Στο στέλεχος της οικοδομικής άδειας δεν έχει ημερομηνία έκδοσης της άδειας :confused:

 

Μόνο κάτι ημερομηνίες που έγινε θεώρηση για να πάρει ρεύμα και νερό η οικοδομή.

 

Αλλά στη θέση που γράφεται η ημερομηνία έκδοσης της άδειας κάτω δεξιά δεν έχει τίποτα...

 

Λέω να βάλω μονο τον αριθμό και το έτος και να κάνω την πάπια για την ακριβη ημερομηνία έκδοσης... Εχω άλλη επιλογή??

Link to comment
Share on other sites

σε αντίστοιχη περίπτωση (δεν φαινόταν καθαρά η ημ/νια) ο υπάλληλος από τα στελέχη επιβεβαίωσε (προφορικά) οτι ούτε στο πρωτότυπο στέλεχος δεν φαινόταν οπότε κ το δέχτηκε με αρ. και έτος

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μια ερώτηση

Στην αιτηση ποιο ατυνομικό τμήμα βάζετε? Αυτό του ακινήτου ή αυτό του αιτούντος?

Μέχρι τώρα έβαζα το τμήμα του αιτούντος κ δεν είχα πρόβλημα (όχι οτι θα το προσέξει κανείς αλλα λέμε...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.