Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάσταση πελατών προμηθευτών 2009 μέχρι 25/06/2010 [Δόθηκε παράταση μέχρι 20/09]


Recommended Posts

Δεν έχει θέση στη συγκεντρωτική το ΤΣΜΕΔΕ elissabet. Ούτε πελάτης σου είναι, ούτε προμηθευτής (εκτός μόνο ίσως αν έχεις κάνει ...καμιά μελέτη για αυτό!). Απορώ κι εγώ με τη σιγουριά σου ότι θα έπρεπε να κάνεις σχετική καταχώρηση!

Link to comment
Share on other sites

Oι ασφαλιστικές εισφορές δεν πάνε στις συγκεντρωτικές καταστάσεις. Από που γνωρίζετε ότι δεν προβλέπεται η εξαίρεσή τους ?

Link to comment
Share on other sites

Πρώτον, συγνώμη για το λάθος που έκανα.

 

Δεύτερον, γνωρίζω πως δεν περνάμε στα βιβλία εσόδων - εξόδων τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ. Αλλά στην διεύθυνση http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/6424

αναφέρεται: " Σημ. Τα ασφάλιστρα συμπεριλαμβάνονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις διότι από τις διατάξεις δεν προβλέπεται η εξαίρεσή τους".

 

Και επιπλέον στον κώδικα βιβλίων και στοιχείων που ρώτησα, μου έδωσαν τις πληροφορίες για τις οποίες ρωτάω και εδώ, αλλά μπορώ να πω πως ο υπάλληλος δεν φαινόταν να γνωρίζει πολλά επι του θέματος. Θα ρωτήσω και έναν λογιστή για σιγουριά.

 

 

Σας ευχαριστώ πολύ για τα άμεσα μηνύματα, μάλλον άκυρος ο συναγερμός. :)

Link to comment
Share on other sites

Αλλά στην διεύθυνση http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/6424 αναφέρεται: " Σημ. Τα ασφάλιστρα συμπεριλαμβάνονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις διότι από τις διατάξεις δεν προβλέπεται η εξαίρεσή τους".

 

Αναφέρεται σε ασφαλιστρα πχ αυτοκινήτου που χρησιμοποιείται για επαγγελματικούς λόγους...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μπορώ να υποβάλω του 2008 που δεν την έχω κάνει μιας και ήμουν στρατό και δεν είχα την ενημέρωση καιτην δυνατότητα να το κάνω τώρα με το υπάρχον λογισμικό απο το ίντερνετ? θα γίνει δεκτή? ή θα καρφωθώ χωρίς λόγο?

Link to comment
Share on other sites

Όχι δε γίνεται. Το έχουμε ξανασυζητήσει. Κάνε την πάπια. Εγώ αποφάσισα ότι παύω να ασχολούμαι με τα φορολογικά. Ο τυπικός στην Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτα πέρα από άγχος. Θα μπορούσα να μην είχα κάνει απολύτως τίποτα τα τελευταία χρόνια και θα καθάριζα με 500-1000 ευρώ στην περαίωση που έρχεται. Τώρα και τον καιρό μου έχασα να ασχολούμαι με βλακείες και κατά πάσα πιθανότητα θα πληρώσω και τα λεφτά της περαίωσης...

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή, διότι απο ότι έχω καταλάβει ακόμα και να κάνεις περαίωση δεν σημαίνει οτι μπορείς να πετάξεις τα τιμολογια κλπ, ούτε σημαίνει οτι η εφορία δεν μπορεί να ελέγξει περασμένες φορολογικές χρονιές, ακόμα και εαν είναι περαιωμένες....

 

Ασε που οι μηχανικοί αυτοπεραιωνόμασταν μέχρι τώρα μέσω της προσαυξησης 20% του ΣΚΚ.

 

Κοινώς, αν σας πάρουν τηλέφωνο απο την ΔΟΥ σας και σας προτείνουν να κάνετε περαίωση, μην ψαρώσετε... αρνηθείτε ευγενικά... 8-)

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως φίλτατε Topap: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=29618948 καθώς και: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1869149

Μιλάνε σαφώς για "οριστική καταστροφή των βιβλίων και φορολογικών στοιχείων" για τις χρήσεις που κάποιος περαιώσει! Ή τέλος πάντων βιβλία και στοιχεία μέχρι και το 2004 και μόνο στοιχεία για τις μεταγενέστερες του 2004 χρήσεις! Και το έχω δει όχι μόνο σε αυτό το λινκ, αλλά το άκουσα από πολλές άλλες πηγές!

Link to comment
Share on other sites

tpanag,

 

Έχω διαβάσει και εγώ αυτά τα άρθρα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά αυτό που σου λέω μου το έχει πεί εφοριακός και μάλιστα Έφορος.

 

Ακόμα και να κάνεις περαίωση πρέπει να κρατήσεις:

- Τα στοιχεία για 6 χρονια (τιμολόγια)

- Τα βιβλία για 10 χρόνια (βιβλίο εσοδ.-εξοδ.)

 

Και αυτό για την περίπτωση που ενα τιμολόγιο έχει υποκρυπτει απο την άλλη μερία (πχ απο ενα μαγαζί που αγόρασες ενα PC και δεν καταχώρησε το τιμολόγιο). Σε αυτήν την περίπτωση η εφορία έχει δικαίωμα να σου ελεγξει και τα δικα σου βιβλία και στοιχεία. Αρα οπως σωστά λες, μεχρι το 2004 τα στοιχεία μπορουν να καταστραφούν. όχι όμως τα βιβλία.

 

Οπως όμως είπα, οι μηχανικοί κάνουμε αυτο-περαίωση μέσω της προσαυξησης 20% οπότε δεν υπάρχει λόγος να δέχτουμε να πληρώσουμε 500 ευρώ για κάθε χρονιά...

 

Το αναφέρω ξανα, γιατι φίλος μηχανικός μου έλεγε χτες οτι ΔΟΥ της Θεσ/νικης εχει τηλεφωνησει 2-3 φορές για να τον πείσει να κάνει περαίωση και φυσικα αρνηθηκε...

 

 

edit: έκανα μια μικρη επαναδιατυπωση, για να είμαι ακριβής στα γραφόμενα μου

Link to comment
Share on other sites

Γιατί έχω την εντύπωση πως κάθε χρόνο δίνουν, στον εαυτό τους, παράταση για τον χρόνο παραγραφής άρα και καταστροφής των στοιχείων/βιβλίων?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.