Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Πράξη Χαρακτηρισμού Έκτασης από Δασαρχείο


Recommended Posts

Γειά σας!!! Ερώτηση λίγο επείγον για μια μικρή πληροφορία! Είναι ένα κομάτι οικοπέδου εκτός σχεδίου 205 τ.μ.! Αυτό έχει προκύψει απο το κόψιμο οικοπέδου 1,5 στρέμματος! Θα μπορούσε αυτό το κομμάτι να είναι δασικό όταν τα όμορα δεν είναι? Αυτό το κομάτι είναι σε διασταύρωση δρόμων! Επίσης πήγα στο δασαρχείο και κοιτάξαμε τον χάρτη και μου είπε ο πολύ εξυπηρετικός υπάλληλος πως στον χάρτη (1:5000) φαίνεται πως δεν είναι δασικό! Και του λέω πόσο σίγουρος μπορεί να είμαι? Και μου απάντησε 90% αλλά για να είσαι απόλυτα κάνε αίτηση για αποχαρακτηρισμό (που διαρκεί 5 μήνες) ! Επειδή εγώ επείγομαι θέλω να ρωτήσω αφού έκανα όλα αυτά πόσο σίγουρος είμαι?? Και στον αποχαρακτηρισμό τι διαφορετικό κάνουν??? Πάλι τον δικό τους χάρτη με το τοπογραφικό δεν συγκρίνουν????

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σωστό τοπογραφικό χρειάζεσαι. Σϊγουρος θα είσαι αφού πάρεις γραπτή απάντηση και μόνο. Σαφώς και γίνεται να είναι δασικό όταν τα όμορα δεν είναι. Δεν απαντιέται σε καμία περίπτωση η ερώτησή σου στο φόρουμ και "στον αέρα".

Link to comment
Share on other sites

Το τοπογραφικό είναι της προηγούμενης βδομάδας και έχει χάρτη 1:5000 και το οικόπεδο συγκεκριμένα! Με αυτό λοιπόν το τοπογραφικό πήγα στο δασαρχείο και συγκρίνοντας με τον δικό τους χάρτη έδειχνε ότι δεν είναι δασικό. Και μένα η βασική μου απορία είναι! Πως αν τους φωνάξω αργότερα πάλι με τον χάρτη δεν θα το δούνε??? Εννοώ πως αφού στο χάρτη τους το δείχνει μη δασικό δεν είμαι πολύ σίγουρος αλλά όχι απόλυτα γιατί δεν έχω και σφραγίδα??

Link to comment
Share on other sites

Ο αποχαρακτηρισμός έχει μια διαδικασία. Λυπάμαι αλλά όσο και να βιάζεσαι αν θέλεις επίσημη τελεσίδικη απόφαση ότι δεν είναι δασικό η διαδικασία είναι η εξής:

Καταθέτεις τοπογραφικό για δασαρχείο (οι τοπογράφοι ξέρουν πως θα το φτιάξουν) σε 6-7 αντίγραφα (το κάθε δασαρχείο έχει τα δικά του).΄

Εκδίδεται πράξη χαρακτηρισμού (δασικό ή μη) σε ν μέρες...

Δημοσιεύεις την (προσωρινή) πράξη χαρακτηρισμού σε δύο εφημερίδες της περιοχής και περιμένεις δύο μήνες για τυχόν ενστάσεις

Μετά τους δύο μήνες εκδίδεται η τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού...

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

καλησπέρα! θα ήθελα να ρωτήσω ποσο χρόνο απαιτεί κατά μέσο ορο, να αποφανθεί το δασαρχείο ότι ένα αγροτεμάχιο, δεν αποτελεί δασική έκταση. Πουλάω ένα αγρόκτημα 6 στρεμμάτων εκτος σχεδίου, βρέθηκε σχετικά εύκολα αγοραστής και τώρα έχω αγανακτήσει

με το χάος στις δημόσιες υπηρεσίες. Γνωρίζω ότι η αρχαιολογία θεωρητικά, δίνει απάντηση μέσα σε 60 μέρες.. Το δασαρχείο θα μου δώσει κάποια βεβαίωση ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υπογραφή συμβολαίων πριν να υπάρχει δημοσίευση και τελεσιδικία για την υπόθεση? Δηλαδή,πριν δημοσιευτεί σε τοπική εφημερίδα...θα μπορέσει να έχει ο αγοραστής στα χερια του ένα χαρτί από το δασαρχείο που θα του επιτρέπει να κάνει αίτηση για στεγαστικό δάνειο για το οποιο έχει πάρει ήδη προέγκριση??? Ελπίζω να γνωρίζει κάποιος και να μπορέσει να μου απαντήσει και να με βοηθήσει!! Ευχαριστώ πολύ!!!

 

Παρατήρηση: Τα greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, terry

Link to comment
Share on other sites

Αν είστε τυχερή και στην περιοχή υφίσταται πράξη χαρακτηρισμού τη βεβαίωση θα την πάρετε σχετικά σύντομα (ανάλογα και με το φόρτο του υπόψη Δασαρχείου και τη στελέχωσή του), διαφορετικά το εξάμηνο είναι πολύ αισιόδοξο διάστημα. Τοπογραφικό σύμφωνα με τις προδιαγραφές έχετε ετοιμάσει ;

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το χρόνο σας!!! Το τοπογραφικό έχει κατατεθεί στο δασαρχείο, προσθέτοντας τις απαιτούμενες λεπτομέρειες και έχει υπάρξει η αντίστοιχη μελέτη, κάτοψη κλπ..στο φάκελο που κατέθεσε ο μηχανικός του αγοραστή, στην αρχαιολογική υπηρεσία. Δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις για να καταλάβω τι σημαίνει να υπάρχει πράξη χαρακτηρισμού στην περιοχή...όμως ελπίζω να επαληθευτείτε και να υφίσταται...γιατί είναι ζωτικής σημασίας για μένα να γίνει η πώληση το συντομότερο δυνατό! Σας ευχαριστώ και πάλι, εύχομαι να είστε καλά!!!

Link to comment
Share on other sites

Ο συνάδελφος τοπογαύρος εννοεί αν τυχόν υπάρχει πράξη χαρακτηρισμού γενικότερης έκτασης μέσα στην οποία ανήκει και το αγροτεμάχιο σου.

Μάλλον λίγο δύσκολο, οπότε υπομονή.

Μια άλλη λύση είναι ........;)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παρα πολύ για την διευκρίνιση!! Ξέρω ότι 30 μετρα από το δικό μου αγροτεμάχιο, έχουν χτίσει και λογικά θα έπρεπε να υπάρχει πράξη χαρακτηρισμού για την περιοχή. θέλω να πουληθεί για να φύγω από αυτή την υπεροχη χωρα, ακριβώς γιατί δεν μπορώ αυτές τις λύσεις! Το μονο που θέλω να μου πείτε με βάση την εμπειρία σας, είναι αν μετά την αυτοψία από το δασαρχείο, δίνεται κάποια βεβαίωση ότι δεν είναι δασική έκταση...εννοώ πριν την δημοσίευση σε εφημερίδα! Ευχαριστώ πολύ πραγματικά!! :wink:

Link to comment
Share on other sites

μετά την αυτοψία σας δίνουν (συνήθως με fax) μια περίληψη που πρέπει να δημοσιεύσετε σε δυο εφημερίδες Εκεί περιέχεται ο χαρακτηρισμός της έκτασης και το πρωτ. του εγγράφου της πράξης χαρακτηρισμού Τελευταία γίνεται και ανάρτηση στο διαδύκτιο (αλλά δεν γνωρίζω σε ποια διεύθυνση)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.