Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενίσχυση οχετού


 

Recommended Posts

Σας παραθέτω 2 φωτογραφίες από τη έργο στο οποίο εργάζομαι αυτή τη στιγμή. Στη πρώτη φαίνεται η κατασκευή με τη τοποθέτηση βλήτρων και ριζοοπλισμών σε ένα οχετο διαστάσεων 3,00m άνοιγμα και 1,80m ύψος (ΝΑΙ είμαι συνέχεια σκυφτός και με το κράνος ακόμα περισσότερο). Η μελέτη αναφέρει τη τοποθέτηση 32.000 ριζοοπλισμών Φ12 έως Φ16 σε μήκη από 0,50 έως 0,80. Παράλληλα θα υπάρχουν τσιμεντενέσεις, ρητινενέσεις , gunite, νέα στρώση σκυροδέματος κλπ.

Αυτο που θέλω να κάνω είναι ( επειδή τοποθετώ τα βλήτρα με 6 διαφορετικά υλικά ) να τραβήξω βίντεο ή να φτιάξω μία παρουσίαση από δοκιμές εξόλκευσης , προσεχώς λοιπόν....

Στη δεύτερη φωτογραφία έκανα μόνος μου ένα πείραμα. Έβαλα εποξειδική ρητίνη (δεν αναφέρω ποιο προϊόν), τη καλύτερη του εμπορίου σύμφωνα με τη γνώμη μου ανάμεσα από 2 Φ16 σίδερα με σχήμα Γ και τα έδεσα με σύρμα. Ύστερα από 4 μέρες τα έδεσα σε γερανογέφυρα (χωρίς δυναμόμετρο, δυστυχώς) και τα τράβηξα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό της φωτογραφίας και περιμένω σχόλια σας.

 

Α] φωτογραφία cimg3836.th.jpg

 

 

Β] φωτογραφία cimg3952p.th.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

AlexisPap

 

συμφωνω ειναι λιγο τρελο. Μια τυπικη αντοχη οξειδιων σε διατμηση ξεπερναει τα 200MPa. Τωρα ρυτινη να ειναι τοσο ισχυρη δεν ξερω. Βεβαια το παχος των οξειδιων ειναι τραγικα μικρο ενω στην φωτο φαινετε μεγαλο. Δεν ξερω.

Link to comment
Share on other sites

Το φαινόμενο αυτό το έχω παρατηρήσει κι εγώ, ακόμη και με κακής ποιότητας εποξειδικά. Φυσικά δεν έχω κάνει το πείραμα "της γερανογέφυρας", αλλά μια κλασική περίπτωση είναι ο καθαρισμός της σιδερόβεργας με την οποία έγινε η ανάδευση του μείγματος... Δεν ήξερα ότι η αντοχή των οξειδίων είναι τόσο ισχυρή. Πάντως είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για "σκουριά". Αποκολλήθηκε η μαύρη στρώση που δημιουργείται κατά την θερμική επεξεργασία και έμεινε πάνω στην ρητίνη, ενώ στην βέργα έμεινε σχεδόν καθαρό μέταλλο...

Link to comment
Share on other sites

Αποκολλήθηκε η μαύρη στρώση που δημιουργείται κατά την θερμική επεξεργασία και έμεινε πάνω στην ρητίνη, ενώ στην βέργα έμεινε σχεδόν καθαρό μέταλλο...

 

Μαρτενσιτης...

Link to comment
Share on other sites

Μαρτενσιτης εαν εχουμε παχος 1-2χιλιοστα αναλογα το Φ. Ειναι πολυ σοβαρο θεμα !!! Δεν κανω πλακα.

Link to comment
Share on other sites

Kαι γω το πιστευω...

 

Μιλαμε για μια πολυ ευαισθητη στρωση, αποτι φαινεται απο το πειραμα....

 

Με τον ιδιο τροπο θα μπορουσε να αποκολληθει και ενα βλητρο με ρητινη (πιο δυσκολο βεβαια αλλα μπορει)

 

Ο οπλισμος ειναι Β500C ετσι?

 

 

κ. Ροδοπουλε με τη συγκοληση τι γινεται?? Εχετε κανει καμια δοκιμη σε τετοιυς χαλυβες??

Link to comment
Share on other sites

Παιδια

 

στα συγκολητα υπαρχει μια διπλωματικη που αποδεικνυει οτι πεφτουμε κατω απο τον ΕΛΟΤ. Οταν θα τελειωσει θα σας πω να την δειτε. Επίσης θα την δειξουμε στην παρουσιαση. Το προβλημα που εχω ειναι στην φωτο 2 που φαινεται οτι και κατω απο την φλουδα εχουμε νευρα!!!! Τωρα εαν παμε σε κατι μεγαλα εργα (δεν λεω) με καποιες χιλιαδες τετοιες ?????????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.