Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψύξη θέρμανση από VRV και Φυσικό Αέριο (πολεοδομία)


deathlok

Recommended Posts

Πιο αναλυτικά από τον τίτλο. ΘΑ κατασκευαστεί ένα κτήριο για το οποίο τόσο η ψύξη όσο και η θέρμανση θα γίνει με VRV (ρεύμα). Από την πολεοδομία απαιτείται όμως μελέτη φυσικού αερίου για όλα τα νέα κτήρια.....οπότε είμαι αναγκασμένος να δείξω και φυσικό αέριο.

 

Επειδή θέλω να αποφύγω μαϊμουδιές του τύπου ψεύτικο λεβητοστάσιο καμινάδα κτλ σκέφτομαι να δείξω στην μελέτη του Φυσικού αερίου μία αντλία θερμότητας με ΜΕΚ φυσικού αερίου ( http://www.ghp.gr ).

 

Εδώ λοιπόν θέλω τη βοήθεια σας (αν κάποιος γνωρίζει). Το VRV ελλείψει δώματος (στέγη) θα μπει στον ακάλυπτο. Μπορώ όμως να δείξω την αντλία θερμότητας με ΜΕΚ (φυσικό αέριο) στον ακάλυπτο;

 

Γνωρίζει κάποιος αν το συγκεκριμένο πακέτο (αντλία θερμότητας με ΜΕΚ φυσικού αερίου) χρειάζεται καμινάδα (ή έρχονται με προ εγκατεστημένη και άρα στον έλεγχο του αερίου δεν χρειάζεται να υπάρχει καμινάδα αλλά μόνο ο αγωγός του αερίου) και ποιο πρέπει να είναι το ύψος της καμινάδας αν τελικά απαιτείται; (η μονάδα δεν θα τοποθετηθεί κολλητά στο κτήριο αφού ο ακάλυπτος είναι μεγάλος).

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Link to comment
Share on other sites

Από ότι θυμάμαι oι αντλίες θερμότητας φ.αερίου ειναι συσκευές τύπου Β, επομένως απαιτείται απόληξη πάνω από τη στέγη του κτιρίου. Βέβαια έχω δει περιπτώσεις που αυτό δεν γίνεται...

Γενικά για καινούργιο κτίριο πάντα όλες οι συσκευές αερίου καταλήγουν στη ταράτσα γιατί μόνο σε υφιστάμενα προβλέπονται οι τύπου C12 κ C13..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

περιοχή Αθήνα νέα οικοδομή. Μου κάνει εντύπωση πως είναι δυνατόν μία ΜΕΚ να θεωρείται τύπου Β συσκευή;!.

 

Θα πάρω να ρωτήσω στην ghp

Link to comment
Share on other sites

Ο τύπος της συσκευής, ή οι δυαντοί τύποι είναι θέμα κατασκευαστή τους οποίους και πρέπει να αναφέρει στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Link to comment
Share on other sites

Μια ίδια περίπτωση αντιμετώπησα και εγώ.( επέλεξα Αντλία αέρος νερού)

Τις μαιμουδιές και να θέλουμε δεν μας αφήνουν να μην τις κάνουμε αφου είμαστε αναγκασμένοι να κατασκευάσουμε το δίκτυο αερίου και ας μην το χρησιμοποιήσουμε ποτέ :)

Link to comment
Share on other sites

αν μιλάμε για το Δήμο της Αθήνας θέλει μεγάλη προσοχή να βεβαιωθείς ότι δεν θα έχεις πρόβλημα στην πολεοδομία.

Ότι τύπος και να είναι πάντως ( η πιο κοντινή περιγραφή για τη ΜΕΚ είναι τύπος Β πιστεύω) θα θέλει καπνοδόχο μέχρι το δώμα...

 

Εδώ δε σε αφήνει να βγάλεις τον εξαερισμό του γκαραζ στον ακάλυπτο, θα σε αφήσει να βγάλεις την αντλία θερμοτητας????

Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι αν θα μπορέσεις να τα συνδέσεις σε κοινή καπνοδόχο, αφού είναι συσκευές ίδιου τύπου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μίλησα με GHP και παρόλο στο site της αναφέρει πως δεν απαιτείται καμινάδα για να περάσει μελέτη αερίου πρέπει να κατασκευαστεί καμινάδα αφού θεωρείται συσκευή Β23.

 

Κρίμα :(

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να βάλεις εξωτερικές μονάδες VRV αερίου ειναι τύπου Α1. τις εχω βάλει σε αρκετά έγρα και παιρνάνε και απο πολεοδομία και απο ΔΕΠΑ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.