Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τί δηλώνω με 18500+ ;


dimopoulos

Recommended Posts

Α, και να μην ξεχάσω, αν έχει στρατιωτικές υποχρεώσεις να τις κάνει τώρα. Η παρεμβολή των στρατιωτικών υποχρεώσεων μεταξύ τελείωμα ανώτατης εκπαίδευσης και ξεκινήματος καρίερας είναι καταστρεπτική.

 

δε συμφωνώ θα άει το παιδί στη σχολή και δε θα θυμάται τίποτα

 

άσε που θα νοιώθει άσχημα για τη διαφορά ηλικίας

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Δεν συγκρίνεται η μια παύση με την άλλη, πίστεψε με.

 

2οΒάθμια->Στρατός->3οΒάθμια->Αγορά Εργασίας

Μπαίνεις στην αγορά εργασίας με τα εφόδια τις ιδέες και την λογική της ανώτατης εκπαίδευσης.

 

2οΒάθμια->3οΒάθμια->Στρατός->Αγορά Εργασίας

Μπαίνεις στην αγορά εργασίας με τα εφόδια τις ιδέες και την λογική του στρατού.

Link to comment
Share on other sites

Ποια ειναι πιο κοντα στην ελληνικη πραγματικοτητα? η λογικη της 3βαθμιας εκπαιδευσης ή του στρατου?....

Νομιζω η δευτερη...γιατι ο στρατος σε παει στο μηδεν. Σε βουταει στα σκ@^α και μαθαινεις πως ειναι εκει κατω. Μολις απολυθεις εχεις αποκομισει το ωραριο του στρατου σε καποιες γραμμες και κυριως δε φοβασαι το να εισαι στο 0 ή και πιο κατω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, σωστα! Και o Κασιδοκωστας ΕΠΟΠ πηγε στο ΠΝ!!!

:lol:

 

ο Κασιδόκωστας πρέπει να ήταν απτις τελευταίες σειρές που πήγαν σε αεροπορία ή ναυτικό

Link to comment
Share on other sites

το μονο καλο με τον στρατο ειναι

να ξυπνας πρωι οταν τοσα χρονια πρωι ελεγες 1 το μεσημερι για καφε πουναι καλο για εργοταξιο....

ναφωναζεις δυνατα.....παλι πολυ χρησιμο στο εργοταξιο...

να υπακους σε καθε εναν που λεει το κοντο και το μακρυ του επειδη ειναι βαθμοφορος και να μην απαντας ουτε να πηγαινεις για χαπακια.... παλι ΠΟΛΥ χρησιμο στο εργοταξιο.....

 

ενταξει 12 μηνες ηταν πληρωμενες διακοπες απο το κρατος....φυσικα εμενα δεν μεπηγανε βερμουδες αλλα καλα ηταν και εκει πουμουνα !!

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και κάτι σχετικά με προϋπηρεσία μιάς και έχω χρόνια να ασχοληθώ: Πως μπορεί να εργαστεί το καλοκαίρι ώστε να πάρει αντίστοιχη προϋπηρεσία αλλά και να μπει στο νόημα της δουλειάς; πχ ο θείος του είναι ΠΜ. Μπορεί να δουλέψει εκεί ως πχ βοηθός μηχανικού ή δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα;

Χρειάζεται έναρξη επαγγέλματος να κάνει ή αρκεί να πάει στο ΙΚΑ και να βγάλει βιβλιάριο ενσήμων;

Link to comment
Share on other sites

ένας τρόπος που γνωρίζω για προϋπηρεσία είναι μέσο της σχολής για πρακτική άσκηση το καλοκαίρι. Κάποιες σχολές έχουν προγράμματα τα οποία λειτουργούν ως εξής: Ο φοιτητής επιλέγει τον εργοδότη για τον οποίο θέλει να εργαστεί, πάει του το λέει και εάν αυτός συμφωνεί εργάζεται γι' αυτόν (δεν υπάρχει λόγος να μην συμφωνήσει γιατί δεν επιβαρύνεται σε τίποτα μιας και ο φοιτητής θα πληρωθεί από τη σχολή - στην περίπτωσή μου 350ευρώ για 2 μήνες το καλοκαίρι).

 

Η παγίδα είναι ότι σε κάποια μεταπτυχιακά την πρακτική άσκηση της σχολής δεν τη θεωρούν προϋπηρεσία και έτσι κάποιος που τα καλοκαίρια εργαζόταν π.χ. ως σερβιτόρος θα έχει περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί από κάποιον που εργαζόταν στο αντικείμενο της σχολής.

 

Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να εργαστείς σε όποια εταιρεία γουστάρεις, να κάνεις γνωριμίες, και αν δούνε ότι είσαι και καλός να σου προτείνουν και συνεργασία στο μέλλον...

Link to comment
Share on other sites

Στο νόημα της δουλειάς είναι δύσκολο να μπει με προϋπηρεσία καλοκαιριού.

Δεν θα δώσει κανένας την απαραίτητη τριβή με το οτιδήποτε (βλέπε με ευθύνη) σε κάποιον που δεν έχει έστω ένα πτυχίο. Οι δουλειές είναι πολύ λίγες για να γίνονται λάθη την συγκεκριμένη περίοδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ενταξει παιδια καλος ο στρατος στα 18 αλλα ελατε λιγο στν ηλικια αυτη... καλος ή κακος, ο τροπος που βιωνουμε οι μαθητες την τριτη λυκειου εχει ενα μεγαλο θετικο που λιγοι αναγνωριζουν...σε κανει να βιωσεις τα θετικα του διαβασματος καθως και την ανταμοιβη που σου προσφερει...ενα παιδι που εγραψε 18.500+ μορια σιγουρα μπορει να το εκτιμησει αυτο...αρα ο μαθητης που προσπαθησε, κοπιασε και εγραψε εχει τωρα την ορεξη να ιδρωσει περισσοτερο και να παει στο ''τερμα'' τις ικανοτητες του, οι οποιες καλλιεργουνται και μεσα στν καταλληλη σχολη. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι με το περας της 3ης λυκειου, σε εναν καλο μαθητη( σε αυτους αναφερομαι) εχει ''αφυπνιστει'' η επιθυμια για γνωση και περισσοτερο κοπο... Ο στρατος θα ηταν το νανουρισμα της επιθυμιας αυτης...Προσωπικη μ γνωμη...στρατος μετα...και που ξερετε, ισως καταργηθει και τελειως στν επομενη 5ετια...

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικη μ γνωμη...στρατος μετα...και που ξερετε, ισως καταργηθει και τελειως στν επομενη 5ετια...

Α γι' αυτό το λές;

Έλα πλάκα κάνω. Το καλύτερο είναι να δίνει στον ίδιο το δικαίωμα να αποφασίζει ο ίδιος. Πάντως για να μην αγχώνει τον κάθε ένα δεν είναι άσχημο να τον βιώνει στα 18 για να μην δημιουργούνται μύθοι στο μυαλό του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.