Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ετήσια έκθεση παραγωγού αποβλήτων


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Είμαι ένας ολοκαίνουργιος Μηχανολογος Μηχανικός ΤΕ και θα ήθελα την βοήθεια σας. Μου έχει φέρει κάποιος γνωστός μου , ο οποίος διατηρεί επιχείρηση κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου , ένα έντυπο το οποίο πρέπει να συμπληρωσουμε. Ο τίτλος είναι όπως φαίνεται παραπάνω. Η επιχείρηση δεν παράγει κάποιο είδος επικίνδυνου απόβλητου. Παράγει στερεά μή επικίνδυνα ( κομματια αλουμινίου που περισσεύουν κατα την παραγωγικη διαδικασία κτλ )τα οποία μεταφέρονται με όχηματα εκτος της επιχείρησης. Μήπως κάποιος απο εσάς έχει ξανασυμπληρώσει παρόμοιο έγγραφο?

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχω συμπληρώσει, αλλά ρίξε μια ματιά εδώ που υπάρχουν οδηγίες για την συμπλήρωσή του http://www.minenv.gr/4/41/000/2.egkyklios.sintaksi.diaxiristikon.sxedion.apobliton(10-07).pdf

 

και αν θέλεις κάποια διευκρίνιση, εδώ είμαστε...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση..Τα εχω δει ήδη αυτά όπως επίσης εχω βρεί και τον καταλογο με τους κωδικους των αποβλήτων (Ε.Κ.Α).. Ο ιδιοκτητης μου είπε πως δεν εχει καθόλου απόβλητα και ότι είναι για πέταμα, περνάνε απλώς καποιοι που μαζευουν σιδερα-αλουμινια (οχι επισημες εταιρειες) και τα παιρνουν.. Τωρα εγώ εχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι να συμπληρώσω και που!

Link to comment
Share on other sites

Οπως καταλαβαίνεις, από δω και μπρος ξεκινά η λεπτή και ιδιαίτερη πλευρά (σχέση/αξιοπιστία/αμοιβή μεταξύ πελάτη και μηχανικού) που κάθε επαγγελματικό ζήτημα έχει.

Δεν είναι απλώς τι να συμπληρώσεις πού. Είναι όλα αυτά που κάνουν την ανάληψη μίας δουλειάς από έναν μηχανικό, αμοιβαίως πετυχημένη, ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά σε όλες τις ΜΠΕ αναφέρεται πλέον και η ποσότητα των στερεών αποβλήτων της μονάδας είτε πρόκειται για επικίνδυνα είτε όχι, είτε πρόκειται για ανακυκλώσιμα, είτε όχι.

 

Μπορεί π.χ. να γράψεις ότι έχει απόβλητα αστικού τύπου από το προσωπικό (χαρτιά, πλαστικές σακούλες κλπ) τα οποία πάνε στους κάδους ανακύκλωσης και υπολογίζονται σε 500χλγρ ετησίως... Ίσως απαιτείται σύμβαση με αδειοδοτημένη εταιρεία παραλαβής αποβλήτων οπότε και αναφέρεις όλα τα σχετικά στοιχεία...

 

@edit: Το scrap μάλλον πρέπει υποχρεωτικά να το συλλέγει εταιρεία ανακύκλωσης (με την σχετική σύμβαση)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι αυτονόητο πιστεύω. Το θέμα μου τωρα είναι αν γνωρίζει κάποιος ,ο οποίος έχει συμπληρώσει ήδη το εγγραφο, να μου πει αν είναι απαραίτητη η συμπλήρωση όλων των πεδίων μιας και σε καποια δεν υπάρχουν από την πλευρά της επιχείρησης ολα τα ανάλογα δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

Ή τ' αφήνεις κενά και βλέπεις ή μας λες συγκεκριμένα ποιο πεδίο θέλεις και σου λέω την άποψή μου...

 

Εγώ έχω συμπληρώσει πολλές φορές τέτοια έντυπα...

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη ευχαριστώ για την απάντηση. Το scrap το παίρνουν άτομα που μαζεύουν παλιοσίδερα κ το πουλάνε(!)..θα συναντηθω με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ξανά για να μου δώσει εάν αυτό γίνεται κάποια επιπλέον στοιχεία και για τυχόν απορίες θα επανέλθω με νέες ερωτήσεις

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που σου ζητάνε Ετήσια έκθεση παραγωγού αποβλήτων πρόκειται για κατηγορία Α2 ή Α1 που πάει να πει ότι θα σου ζητήσουν σχεδόν σίγουρα σύμβαση με κάποια εταιρία ανακύκλωσης για το scrap. Γίατι μπορεί και έσυ και ο ιδιοκτήτης να μην τα θεωρείται βιομηχανικά απόβλητα (που σε τελική ανάλυση δεν είναι) αλλά βάση νομοθεσίας είναι βιομηχανικά απόβλητα συνεπώς...

Εκείνο που είναι 100% σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να τα αποθέσεις στις χωματερές του δήμου ή σε ΧΥΤΑ, γιατί πληρώνουμε λένε σαν χώρα πρόστημα για τις χωματερές.

Τώρα όσον αφορά την συμπλήρωση του εγγράφου δεν είναι τίποτα σοβαρό, απλά βρίσκεις τους κωδικούς ΕΚΑ τις μηνιαίες και ετήσιες ποσότητες αποβλήτων και αφού σιγουρευτείς ότι χρειάζεται ή δεν χρειάζεται σύμβαση συμπληρώνεις και το πεδίο που λέει επεξεργασία αποβλήτων εκτός της μονάδας.

Ελπίζω να σε διαφώτισα λίγο γιατί τα πέρασα κι εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Η ετήσια έκθεση δεν απαιτείται μόνο στις κατηγορίες Α1 και Α2!! Εμένα μου της ζητάνε ακόμα και σε Β4!!!

Αν ξέρεις κάτι σίγουρο ενημέρωσε με να δω τι θα κάνω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.