Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έναρξη Ισχύος Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης


gior35

Recommended Posts

@comba

Να σε ρωτήσω κι εγώ δύο πράγματα:

 

  1. Πως τεκμηρίωσες τα γραφόμενα στην Μελέτη τεχνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής σκοπιμότητας και τι απαιτήθηκε να κάτσεις να υπολογίσεις για τα εναλλακτικά συστήματα παραγωγής ενέργειας;

 

  1. Σκαριφήματα-σχέδια σκιάσεων, όπως αυτά που φαίνονται στο παράδειγμα της 6όροφης, πως τα κάνατε;

Καλά Χριστούγεννα σε όλους παιδιά!

Link to comment
Share on other sites

@comba

 

όσον αφορά το πρώτο ερώτημα ΄δεν είχα περιθώρια πολλών εναλλακτικών καθότι έχω προσθήκη ορόφου με όλους τους περιορισμούς που αυτό συνεπάγεται. Τεχνοοικονομική από τα print data του ΚΕΝΑΚ ΤΕΕ και του προγράμματος του εμπορίου.

 

όσον αφορά τις σκιάσεις με εισαγωγή του κτιρίου σε 3D σχεδιαστικό ΚΕΝΑΚ του εμπορίου (δεν γράφω την εταιρία για ευννόητους λόγους)

 

και κάτι άλλο ευτυχώς δεν είχα γειτονικό κτίριο!!!!!!!!

 

Καλά Χριστούγεννα με πολλή "ΕΝΕΡΓΕΙΑ"!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

την Δευτέρα περνάω από την Πολεοδομία την πρώτη.......ως τότε είδωμεν.

απ'ότι μου παν είναι η πρώτη που θα δουν.

 

Συναδελφε αν θελεις ενημερωσε μας για την ΜΕΑ που κατεθεσες στην Πολεοδομια

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε αν θελεις ενημερωσε μας για την ΜΕΑ που κατεθεσες στην Πολεοδομια

 

κεντρικό συμπέρασμα

1) η "λίστα ελέγχου" να αντιστοιχεί επακριβώς στις παραγράφους και στα σχέδια σκιάσεων, αναλυτικών υπολογισμών κλπ.

2) οι θερμογέφυρες (και γενικά τα πάντα:α/διαφανη) αναλυτικές προμετρήσεις.

3)πλήρη ταύτιση των καταναλώσεων στα Η/Μ με τα data της ΜΕΑ

4) ακριβής αποτύπωση των υψών των γειτονικών κτιρίων

5) ηλιόθερμο να φαίνεται στις σχετικές μελέτες =ύδρευση+κατακόρυφο

6) το Α/C να φαίνεται και να υπολογίζεται και στα ηλεκτρολογικά

κατά τα λοιπά τα γνωστά...........

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια comba.

Καιρός να ανοίξει ο δρόμος.

Και να έχουμε στο νου. Η ποιότητα ευνοεί ευνοεί το επάγγελμά μας.

Χρόνια πολλά!!!

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια comba.

Καιρός να ανοίξει ο δρόμος.

Και να έχουμε στο νου. Η ποιότητα ευνοεί ευνοεί το επάγγελμά μας.

Χρόνια πολλά!!!

 

μετά την μελέτη μας περιμενει η σωστή ΕΦΑΡΜΟΓΗ της μελέτης που είναι το μεγάλο στοίχημα όλων μας το οποίο πάλι προϋποθέτει να έγινε σωστή και εφαρμόσιμη μελέτη και όχι "διαστημική" με φανταστικά υλικά που δεν υπάρχουν στο εμπόριο.

 

οπότε ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να πάρει Β και στην επιθεώρηση το κτίριο.

Link to comment
Share on other sites

Η ποιότητα της δουλειάς -όποια κι αν είναι αυτή- του καθενός πάντα είναι η διαφήμισή του, ο "κράχτης" του. Μόνο που πρέπει και να πληρώνεται. Κι αυτό, τουλάχιστον στο επάγγελμά μας, κανένας κ@$*#άς από την πολιτεία και από το επίσημο, υποτίθεται, όργανό μας το ΤΕΕ, δεν νοιάζεται να το διασφαλίσει. Το αντίθετο μάλιστα. Οπότε, επειδή "τσάμπα πράμα" ποιότητα δεν πουλάω, πλέον ό,τι πληρώνουν αυτό και θα παίρνουν. Όταν θέλουν να κάνουν την δουλεία τους με "τρεις κι εξήντα", ε το τελευταίο που μ' ενδιαφέρει είναι η ποιότητα της δουλείας μου. Ποιότητα για ποιο πράγμα; 20% για την ΜΕΑ, λέει ο νόμος, επί της αμοιβής των αρχιτεκτονικών και Η/Μ. Επί ποίας αμοιβής; Των 1.000€ (και αν) μήπως;

 

Και ας ελπίσουμε οι εταιρείες, π.χ. κουφωμάτων και υαλοπινάκων, να έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικά για τα προϊόντα τους.

Link to comment
Share on other sites

Έχω συγγενή αλουμινά που έχει τα πιστοποιητικά των προϊόντων που φτιάχνει και εγκαθιστά πολύ πριν κυκλοφορήσει ο ΚΕΝΑΚ.

 

Βέβαια το έχει ψάξει επειδή του τυχαίνουν και ιδιότροπες δουλειές όχι μόνο στην έδρα του (Αττική) αλλά μέχρι και στα Δωδεκάνησα τρέχει.

 

Υποθέτω ότι δεν είναι ο μόνος, πολλοί θα έχουν τα πιστοποιητικά αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου panos-vicious, ο εκνευρισμός σου είναι απόλυτα δικαιολογημένος, το ίδιο περίπου πολλές φορές νιώθουμε όλοι μας. Είμαι σίγουρος ότι αυτά που λες δεν τα εννοείς. Ενας επαγγελματίας που ψάχνει το θέμα όπως εσύ, παράγει ποιοτική δουλειά. Και όταν μπορείς να παράγεις ποιοτική δουλειά, την παράγεις άσχετα με το πόσο την πληρώνεσαι (τάδε έφη Ανευλαβής, και έχει δίκαιο).

Σήμερα είμαστε σε ένα κομβικό σημείο για το επάγγελμά μας.

Οι απαιτήσεις για ποιότητα στην δουλειά αλλάζουν το τοπίο.

Πλέον οι μελέτες πρέπει να είναι εφαρμόσιμες και να εφαρμόζονται. Δεν μπορώ να μελετήσω κάτι και την επίβλεψη να την αγνοήσω. Ο Επιθεωρητής δεν θα έχει καμιά όρεξη να μαντέψει τα απαραίτητα στοιχεία της επιθεώρησης ή να τα βγάλει μόνος του. Οπότε αυτόματα θα ζητήσει as built και ο ιδιοκτήτης θα τα απαιτήσει από εμένα άσχετα αν με θεωρούσε μέχρι τότε <<τσάμπα λεφτά>> (γιατί συνήθως η βλακεία είναι απύθμενη).

Και αν δεν βγει η κατάταξη της υφιστάμενης κατασκευής Β θα με σέρνει στα δικαστήρια απαιτώντας από εμένα να πληρώσω τις διορθωτικές κινήσεις (με την λογική: καλά εγώ ήμουν βλάκας και έκανα του κεφαλιού μου, εσύ γιατί με άφησες).

Οι μελέτες για οικοδομική άδεια πλέον απαιτούν σοβαρότητα. Τέρμα οι μελέτες φωτοτυπίες, τέρμα η λογική <<πήρα το τάδε πρόγραμμα και μου τις κάνει αυτό>>.

Η δυσκολία μεγάλωσε και στον όγκο της δουλειάς και στις απαιτήσεις ποιότητας.

Και σε αυτό το περιβάλλον, όποιος μπορεί να δουλέψει, θα συνειδητοποιήσει σε λίγο ότι πρέπει να αμοιφθεί με το ποσό που του υπαγορεύει το δίκιο του, και όχι οποιαδήποτε ελάχιστη αμοιβή.

Εν κατακλείδι, αργά ή γρήγορα, θα φανεί ότι για αυτούς που η δουλειά τους αξίζει, ο ΚΕΝΑΚ είναι ευλογία.

Link to comment
Share on other sites

hkamp ωραια ειναι αυτα που λες αλλα ειναι εξιδανικευμενα. Αν δεν αλλαξει η νοοτροπια του Ελληνα, να γινει νομοταγης, να ΑΚΟΥΕΙ, να φοβαται οτι θα τιμωρηθει δεν αλλαζει το τοπιο. Ο ΚΕΝΑΚ δεν σωζει καταστασεις ουτε 1 στο 1.000.000.

 

Εδω σε απλα ισογεια σπιτια οι ιδιοκτητες ζητουν απο το σιδερα να μειωσει τον οπλισμο για οικονομια και γινεται μαχη επιβλεποντος - ιδιοκτητη να μπει μια ραβδος παραπανω. Φτανεις στο σημειο να απειλεις οτι θα διακοψεις την αδεια για να βρεθει μια μεση λυση (οπλισμος υποστυλωματων κατω απο τα επιτρεπτα ορια - ο ιδιοκτητης τα ξερει ολα, ειναι παντογνωστης - σου λεει υπογραφω εγω... κλασσικη ατακα). Εχω φτασει στο σημειο να πω εγω θα πληρωσω τα σιδερα... (για 300 ευρω μιλαμε τωρα, αντε μιλα του ιδιοκτητη για μονωσεις & ΚΕΝΑΚ....:shock: )

 

Αν νομιζεις οτι κανοντας τον αυστηρο αυτοδιαφημιζεσαι το εχεις χασει το παιχνιδι. Γιατι αναμεσα μας κυκλοφορουν πολλα μπουμπουκια που δεν εχουν καν γραφειο και κανουν τα ΠΑΝΤΑ, οτι θελει ο ιδιοκτητης. Μοναδικο παγιο στοιχειο τους ειναι ενα κινητο τηλεφωνο, διασυνδεσεις και πολλη δουλεια... απο την παρανομη.... την καλη..... που γουσταρει ο Ελληνας.

 

Η ποιότητα της δουλειάς -όποια κι αν είναι αυτή- του καθενός πάντα είναι η διαφήμισή του, ο "κράχτης" του. Μόνο που πρέπει και να πληρώνεται. Κι αυτό, τουλάχιστον στο επάγγελμά μας, κανένας κ@$*#άς από την πολιτεία και από το επίσημο, υποτίθεται, όργανό μας το ΤΕΕ, δεν νοιάζεται να το διασφαλίσει. Το αντίθετο μάλιστα. Οπότε, επειδή "τσάμπα πράμα" ποιότητα δεν πουλάω, πλέον ό,τι πληρώνουν αυτό και θα παίρνουν.

 

Συμφωνω απολυτα panos - vicious... εισαι μεσα στην πιατσα... Δεν βλεπω εκνευρισμο.... την πικρη αληθεια βλεπω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.