Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση ημιυπαιθρίων πολλών διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας


xsbet1

Recommended Posts

Μια ερώτηση παρακαλω ...Πολυκατοικία με 12 διαμερίσματα τα οποία εχουν Η/Χ και θα ρυθμιστούν με τον 3843/2010. Ο ένας ιδιοκτήτης εχει 4 διαμερίσματα , η γυναίκα του τα άλλα 5 και 3 διαμερίσματα έχουν απο 50% . θα πρέπει να ετοιμαστουν 12 φάκελοι και να κατατεθούν στην πολεοδομία? Ενα διαμέρισμα θα δηλωθεί ως Α κατοικία και τα άλλα ως κατοκία?

Ευχαριστώ.

 

───────────────────────

Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Link to comment
Share on other sites

Και ένα Α' κατοικία. Όχι ένα στην τύχη. Όποιο είναι (αν είναι και κάποιο από τα 12, γιατί δεν είναι απαραίτητο αυτό).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε πολυκατοικία με πιλοτι, α΄όροφο -2 διαμερίσματα, β΄όροφο-διαμερίσμα, μιας οικογένειας όπου ο πατέρας έχει κάνει γονικές παροχές στα τρεια του παιδιά. (τα διαμερίσματα των ορόφων) Έχουν κλείσει καθ' υπέρβαση της αδείας κάποιοι ημ/ριοι που τακτοποιούνται και ενα τμήμα της πιλοτίς.Πόσες αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν και από ποιούς? Οι νόμιμες ιδιοκτησίες είναι 3. Τι γινεται με την τέταρτη που βρίσκεται στην πιλοτί?

Link to comment
Share on other sites

@panouklas

Τα διαμερίσματα είναι 3 σωστά? (2 στον 1ο όροφο και 1 στο 2ο)

Άρα 3 ξεχωριστοί φάκελοι - την κάθε αίτηση (και υπευθυνη δήλωση και τυχόν εξουσιοδότηση προς τον μηχανικό) θα την κάνει ο ιδιοκτήτης του κάθε διαμερίσματος - δηλ. αυτός που έχει την πλήρη κυριότητα ή σε περίπτωση επικαρπίας αυτός που έχει την ψιλή κυριότητα.

Για την πυλωτή (εφόσον το τμήμα που έκλεισε δε συνδέεται με τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες είναι δηλ. χωριστό) θα πρέπει να κατατεθεί και 4ος φάκελος.

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της πυλωτής? Από τη στιγμή η πυλωτή είναι κοινόχρηστος χώρος όλοι είναι συνιδιοκτήτες και έχουν δικαίωμα στο χώρο που έκλεισε... Δες και παραπάνω έχουν γραφεί πολλά για τις πυλωτές

Link to comment
Share on other sites

ναι viki85 τα διαμερίσματα είναι 3. Και εφόσον έχουν και τα 3 παραβάσεις ημ/ριων τακτοποιούνται, το καθένα με το φακελο του. Ο πατέρας έχει κάνει γονικές παροχές τα διαμερίσματα στα παιδιά του. Τι σημαίνει αυτό? Οτι τα παιδιά έχουν την πλήρη κυριότητα? Γίνεται να έχει συμβεί αυτό και να έχει ο ίδιος την επικαρπία ή την ψιλή κυριότητα? Οσον αφορά τον κοινόχρηστο της πιλοτίς που έκλεισε, λογικά ο ψιλός κυριος δεν πρέπει να κάνει την αίτηση για τον 4ο φάκελο? η θέλει και συνυπογραφές η και εξουσιοδοτήσεις από τα παιδιά του?

 

Έχω κοιτάξει τα παραπάνω αλλα άκρη και σίγουρη άποψη δεν απέκτησα..

Σε ευχαριστώ παντως!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε panouklas,

Όταν κάποιος κάνει γονική παροχή στα παιδιά του, τότε ή την κάνει πλήρη, οπότε τα παιδιά κάνουν την αίτηση, ή ο πατέρας κράτησε την ψιλή κυριότητα, οπότε αυτός κάνει την αίτηση.

Δεν καταλαβαίνω που μπερδεύεσαι!

Link to comment
Share on other sites

1) Ο πατέρας πρέπει να έχει κρατήσει την ψιλή κυριοτητα.. και όσο ζει αυτός είναι ο κύριος και αποφασίζει για την τύχη των διαμερίσμάτων και πληρώνει και τους φόρους. Άρα αυτος είναι που πρέπει να κανει τις αιτήσεις των διαμερισμάτων αλλά και τις παραπάνω ιδιοκτησίας που προκύπτει στην πιλωτή, έτσι δεν είναι?

 

2) Τοτε θα έχει 3 πρώτες κατοικίες και 1 στην πιλοτί 4? Εκεί έχω μπερδευτεί.. Τι θα δηλωθεί ως 1η κατοικία και τι ως άλλης κατοικίας χρήση?

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως ο πατέρας κρατάει την επικαρπία και πληρώνει τους φόρους.

 

Τα παιδιά, καθότι καλομαθημένα, κρατάνε την ψιλή κυριότητα και όταν ο γονέας αποδημήσει εις Κύριον, γίνονται αυτόματα κύριοι του ακινήτου.

Link to comment
Share on other sites

ssouanis αν είναι όπως τα λές τα παιδιά θα υπογράψουν τις αιτήσεις ως εχοντες την ψιλη κυριότητα για τα διαμερίσματα. Με την πιλοτί τι γίνεται εν τέλει?

με συγχωρείται αν σας κούρασα αλλά ακόμη προβληματίζομαι να καταλάβω πως θα γίνει...

 

Καθώς επίσης αύτα που λέει ο ssouanis#872 ερχονται σε αντίθεση με αυτα που είπε ο gamvro..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.