Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσμετρώνται οι τοιχοποιίες στον υπολογισμό εμβαδού προς τακτοποίηση;


panouklas

Recommended Posts

Παιδιά μια ακόμη ερώτηση. Σε περίπτωση τακτοποίησης υπογείου μετρούν και οι τοιχοποιίες είτε εξωτερικές είτε εσωτερικές στον υπολογισμό του εμβαδού?

 

Το πρόστιμο για ενιαίο υπόγειο εντός σχεδίου άλλης κατοικίας για εμβαδον 100τ.μ πως υπολογίζεται τελικός? τα πρωτα 25 πάνε με το χαμηλό συντελεστή και τα επόμενα 50 με το μεσαίο και τα τελευταία 25 (έως τα 100) με το μεγαλύτερο? Ή απευθείας με το μεγαλύτερο συντελεστή?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Τις εξωτερικές τοιχοποιίες, τις αφαιρούμε. Γνώμη μου είναι, αφού μιλήσεις και ενημερώσεις τον πελάτη σου, να μη τις αφαιρέσεις, έτσι ώστε το συνολικό εμβαδόν του ¨τακτοποιούμενου¨ χώρου-υπογείου, να είναι το ίδιο με το συνολικό εμβαδόν που αναγράφεται στην κάτοψη υπογείου της οικοδομικής αδείας. Αυτό το προτείνω, διότι ¨όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά¨!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ jbosdas, έχω αναφέρει ότι τις εξωτερικές τοιχοποιίες δεν τις υπολογίζουμε.

Για να μην υπάρξει πρόβλημα σε μελλοντική συμβολαιογραφική πράξη (πώληση, δωρεά κ.λ.π.), όπου θα υπάρχει διαφορά εμβαδού τακτοποιούμενου χώρου και εμβαδού υπογείου που έχει κατατεθεί στο κτηματολόγιο !!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την τακτοποίηση των Η/Υ. Ο εξωτερικός τοίχος ενός κλεισμένου πια Η/Υ χώρου μετράει στα τετραγωνικά που πρέπει να δηλώσουμε στην τεχνική έκθεση? Οι εσωτερικοί δεν μετράνε γιατί έχουν υπολογισθεί στη δόμηση, αλλά ο εξωτερικός εφόσον δεν μετρήθηκε στη δόμηση δεν θα έπρεπε να μετρήσει ως κλεισμένος Η/Υ?

Το λέω αυτό γιατί μπορεί στο διάγραμμα κάλυψης να λέει 15μ2 Η/Υ και αν δεν μετρήσουμε αυτό τον τοίχο να τακτοποιούμε 13.50μ2 παρόλο που έκλεισε όλος.

Το διάταγμα αν δεν κάνω λάθος γράφει ότι μετράνε τα καθαρά μ2... τα καθαρά λοιπόν σε όλες τις περιπτώσεις?

 

Τα φώτα σας παρακαλώ! :P

Link to comment
Share on other sites

γενικά γνωρίζω αυτήν την άποψη κ δεν συμφωνώ...

 

η περιγραφή των συμβολαιογράφων δεν μας αφορά.

εμείς πρέπει να εφαρμόσουμε αυτό που επιβαλλουν, και αν το εφαρμόσουμε ΟΛΟΙ τοτε θα ειναι και πιο ευκολη η δουλεια των συμβολαιογράφων. Θα βρουν τον τρόπο οι ίδιοι.

εμείς σαν μηχανικοί είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα τμ ΚΑΘΑΡΗΣ επιφάνειας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.