Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εσωτερική επένδυση σε αγροικία και έντομα


nikmmech

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

σε μια αγροικία ιδιοκτησίας μου σκέφτομαι να τοποθετήσω εσωτερική ξύλινη επένδυση στους τοίχους και ίσως και μόνωση με την ευκαιρία, ώστε τις λίγες φορές που την επισκέπτομαι τον χειμώνα να είναι γρήγορη η θέρμανση της. Η τοιχοποιία είναι κατασκευασμένη από τούβλα και σοβατισμένη.

 

Με απασχολεί το θέμα της δημιουργίας εστιών-φωλιών στο ενδιάμεσο επένδυσης-τοιχοποιίας από διάφορα έντομα, καθώς όπως οι περισσότερες αγροικίες είναι πλούσιες σε τέτοιους οργανισμούς στον γύρω χώρο τους αλλά και στο εσωτερικό, όπου όλο και από κάπου βρίσκουν δίοδο.

 

Έχει κανείς εμπειρία από τέτοιες περιπτώσεις? Πιστεύετε ότι θα μου δημιουργήσουν μελλοντικά πρόβλημα (στη μόνωση, στην επένδυση, σαν εστία συνεχούς όχλησης από έντομα) και θα πρέπει να κάνω τακτικές απεντομώσεις (είναι εφικτό αυτό εκεί ενδιάμεσα..?)? Υπάρχουν τρόποι/τακτικές/υλικά δόμησης ή επάλειψης που να ελαχιστοποιούν-εξαλείφουν τέτοια πιθανά προβλήματα?

Link to comment
Share on other sites

Γιατι ξύλινη επένδυση?? Δεν σκεφτεσαι τη κατασκευη γυψοσανιδας?

αν ειναι η επιφανεια σοβατισμενη σωστα τουλαχιστον εξωτερικα με τη σωστη κατασκευη απο εσωτερικα δεν νομιζω να υπάρχει κίνδυνος για ζωηφια ή αλλα παρομοια .

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως η ξυλεία είναι εμποτισμένη για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων. Ρώτα τον εμπορό.

 

Βέβαια αν ο τοίχος είναι σοβαντισμένος και βάψεις και τη ξυλεία με βερνίκι μειώνονται ακόμη περισσότερο οι πιθανότητες δημιουργίας εστίας εντόμων.

 

Όσον αφορά τη μόνωση, θεωρητικά η εξιλασμένη πολυστερίνη είναι απρόσβλητη απο έντομα. Δοκιμασμένο σε αγροτική αποθήκη έχω βάλει πετροβάμβακα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Aυτό που κυρίως με απασχολεί, είναι τα ζωήφια και έντομα που ενδέχεται να εισέλθουν από χαραμάδες στον ενδιάμεσο χώρο επένδυσης-τοίχων, μήπως δημιουργησουν φωλιές και έχω μια μόνιμη πηγή ενοχλητικών φίλων που συνεχώς πολλαπλασιάζονται;). Είναι βάσιμη αυτή η σκέψη?

Link to comment
Share on other sites

Γενικά δεν είναι βασίμη, αλλά εξαρτάται και από πολλούς άλλους παράγοντες (υγρασία, τρόπος κατασκευής του σπιτιού, εγγύτητα με τον κόσμο των ζώων κλπ). Αν δεν έχεις ως τώρα έντομα μέσα στο σπίτι, είναι απίθανο να αποκτήσεις λόγω της επένδυσης. Με λίγη προσοχή στην κατασκευή (στοκάρισμα χαραμάδων κλπ) θα εξασφαλιστείς καλύτερα. Διάλεξε μέθοδο στερέωσης που να μην αφήνει πολλά κενά.

 

Το πιθανότερο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσεις πάντως είναι τα μυρμήγκια...

Link to comment
Share on other sites

Πριν ξεκινήσεις τις εργασίες κάνε μια απεντόμωση εντός του σπιτιού αλλά και περιμετρική.

Έχει συνεργία που ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν.

Θα την επαναλάβεις μετά από ένα χρόνο, και μέτά κάθε δυο χρόνια. Δεν πρόκειται να πλησιάσει στο σπίτι σου τίποτα.

Στο σπίτι της μητέρας μου που είναι ξύλινη καταστευή (με ολόκληροους κορμούς) ψεκασαν δυο φορές γιατί είχαν πρόβλημα, και τώρα μια χαρά.

Τώρα βέβαια δε ξέρω τι μικρο-οργανισμοί μπορεί να αναπτυχθούν στα ξύλα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.