Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν.3843/10 - Υπολογισμός προστίμου


Spiderman

Recommended Posts

Υπάρχει αυτή η τροπολογία πουθενά να την κατεβάσω?

 

Άρθρο 22: Ρύθμιση θεμάτων του ν. 3843/2010

ΦΕΚ Α 208 10.12.2010

στο et.gr

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση πελάτη:

σε περίπτωση που δηλώσω ότι πληρώνω το προστιμο εφάπαξ

 

Δεν δηλώνεις κάτι τέτοιο πουθενά. Το έντυπο υπολογισμού προστίμου είναι ένα και αναφέρει και τις δυο περιπτώσεις (εφάπαξ και σε δόσεις). Στην τράπεζα αποφασίζεις. Άρα γίνεται αυτό που θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά, θέλω να τακτοποιήσω 15 τμ πυλωτής σε αποθήκη. Γνωρίζει κανείς πόσο είναι το παράβολο που πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης (250 ή 350 ευρώ) και επίσης με ποιόν συντελεστή πάω για εντός σχεδίου (με το 6% ή το 7.5%) όταν δεν είναι πρώτη κατοικία;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα,

θα ήθελα την γνώμη σας για μια περίπτωση υπολογισμού προστίμου.

Έστω ένα ακίνητο το οποίο βρίσκεται σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, το οποίο ο.τ. βρίσκεται στα όρια μιας ζώνης. Η ζώνη αυτή έχει τιμή ζώνης 1250. Η γειτονική ζώνη με την οποία συνορευει το εν λόγω ο.τ. (και η οποία πληροφοριακά ανήκει σε άλλο δήμο) έχει τιμή ζώνης 1500.

Εγώ τον υπολογισμό του προστίμου για τον πελάτη τον έκανα με τιμή ζώνης 1250€ αλλά η υπάλληλος της πολεοδομίας που έχει αναλάβει τον φάκελο επιμένει ότι ο υπολογισμός πρέπει να γίνει με τιμή ζώνης 1500€ γιατί όταν ένα ακίνητο βρίσκεται στο όριο μιας ζώνης τότε ως τιμή ζώνης λαμβάνεται η υψηλότερη από τις 2 γειτονικές τιμές ζώνης.

Εσείς τι γνώμη έχετε? Ισχύει αυτό που μου είπε η υπάλληλος?

Εμένα μου φαίνεται λιγο παράλογο αλλα δεν έχω και μεγάλη εμπειρία επί του θέματος

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο, αλλά συγγνώμη, να ρωτήσω κάτι, απ' οσα ξέρω το όριο δεν έχει επιφάνεια-πάχος είναι μία γραμμή, και η γραμμή εάν θυμάμαι καλά από τη γεωμετρία δεν έχει εμβαδόν!!! Το ακίνητο από ποια πλευρά της γραμμής βρίσκεται? Εγώ είχα μια περίπτωση που το ακίνητο προς τακτοποίηση είχε πρόσωπο σε δρόμο που άλλαζε η ζώνη, αλλά ήταν από τη μία πλευρά της γραμμής του ορίου, και ανήκε στη μία από τις δύο ζώνες που όριζε αυτή, και πήραμε την τιμή της αντίστοιχης ζώνης.

 

Ανακαλώ, βρέθηκα στην εφορία και πήγα και ρώτησα στο τμήμα κεφαλαίου, και μου είπαν ότι σε γενικές γραμμές ισχύει αυτό, ότι όταν το ακίνητο βρίσκεται ακριβώς στο όριο τότε υπολογίζεται με την υψηλότερη τιμή ζώνης το πρόστιμο, πλήν μερικών εξαιρέσεων, όταν π.χ. είναι γραμμικό το όριο. Εμένα πάντως το ακίνητο ήταν στο Γκύζη και πήραν την μικρότερη τιμή ζώνης. Δεν ξέρω...

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον εννούσε αυτό η υπάλληλος που ρώτησα σήμερα, ήθελα να τη ρωτήσω περισσότερα, γιατί δεν "έπιασα" τι εννούσε, αλλά ενοχλήθηκε αφόρητα που διέκοψα τη συζήτησή της με τη διπλανή υπάλληλο για το ρολό κοτόπουλο... και δεν ειχα όρεξη να τσακωθώ πρωί-πρωί!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.