Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκτός σχεδίου με διανομή από το Υπουργείο Γεωργίας


Recommended Posts

Αγροτεμάχιο εμφανίζεται σε συμβόλαιο με συγκεκριμένες διαστάσεις και ακριβές εμβαδόν. Το αγροτεμάχιο προέρχεται από τη διανομή του Υπουργείου Γεωργίας

και υπάρχει το σχεδιάγραμμα του Υ.Γ. χωρίς συν/νες

σκανάροντας και βάζοντας σε σχεδιαστικό πρόγραμμα τις διαστάσεις του αγροτεμαχίου το μετρούμενο εμβαδόν από το πρόγραμμα διαφέρει κατά 50τ.μ.από αυτό της διανομής.

Συνολικό εμβαδόν αγροτεμαχίου 19.450 τ.μ.

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση για το τοπογραφικό?

Εμφανίζω τις διαστάσεις της διανομής και κρατάω το εμβαδόν αυτής ?

Ή Εμφανίζω τις διαστάσεις της διανομής και βάζω το εμβαδόν που βγάζει το σχεδιαστικό πρόγραμμα?

Πως αντιμετωπίζω το σφάλμα από τη σάρωση??

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν μου φαίνεται περίεργο πως στο σχεδιάγραμμα διανομής του Υπ. Γεωργίας δεν υφίστανται συν/μένες. Όλες οι διανομές που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα και είναι αρκετές και σε διάφορες περιοχές έχουν σύστημα συν/μένων και τριγωνομετρικά του Υπ. Γεωργίας, μερικά από τα οποία είναι της Γ.Υ.Σ. κι έτσι μπορεί να γίνει αναγωγή σε ΗΑΤΤ ή ΕΓΣΑ'87.

Για εμβαδόν πάντως περίπου 20 στρ. η απόκλιση των 50τ.μ. είναι αμελητέα και οφείλεται στην ποιότητα του αντιγράφου που σάρωσες.

Εμβαδόν και διαστάσεις θα κρατήσεις ότι προκύψει από σημερινή επίγεια αποτύπωση ορίων ή από ορθοφωτοχάρτη, συσχετίζοντας τα αποτελέσματα με τα γεωμετρικά στοιχεία της διανομής και αιτιολογώντας κατά το δυνατό τις διαφορές που θα προκύψουν.

Σε τι εξυπηρετεί η αντιγραφή του διαγράμματος της διανομής μόνο ;

Link to comment
Share on other sites

Αγροτεμάχιο εμφανίζεται σε συμβόλαιο....

Πως αντιμετωπίζω το σφάλμα από τη σάρωση??

 

Σε πιά περιοχή αναφέρεσαι? Γιατί στην Πάτρα μου διαβεβαίωναν πως δεν υπάρχουν συντεταγμένες, μέχρι που βρήκα τον μηχανικό (συνταξιούχο τωρα) που είχε αποτυπώσει και εφαρμόσει την διανομή... και με πήγε ο ιδιος στην τοπογραφική, και ΦΥΣΙΚΑ υπήρχαν οι συντεταγμένες. Για ψάξε το.:)

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν διανομές που έχουν σχεδιαστεί στο οικείο διάγραμμα με βάση τη χάραξη ενός άξονα, που ορίζεται από ορόσημα, και πάνω σ' αυτόν έχουν σχεδιαστεί οι πλευρές των κληροτεμαχίων ως κάθετες στον άξονα, με την αναγραφή των μηκών των πλευρών αυτών.

 

Εάν είσαι σε παρόμοια περίπτωση διανομής, θα ξεχάσεις το σαρωμένο διάγραμμα και θα σχεδιάσεις το κληροτεμάχιο κατά τον ίδιο τρόπο για να το συγκρίνεις με την αποτύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι, υπαρχουν διανομες της δεκαετιας του '20 και του '30 χωρις συντεταγμενες. Τοτε εβαζαν στο εδαφος κατι χαραγμενα μαρμαρακια που τα ελεγαν οροσημα, και ηταν στις κορυφες των αγροτεμαχιων.

Αλλα τοτε οργωναν με αλογα και δεν ειχαν επιδοτησεις...

 

@ΜΑΚΑΡ, δεν προσεξα οτι εγραψες κι εσυ το ιδιο....

 

Στην περιπτωση του συναδελφου τωρα,

απο τη στιγμη που η διαφορα στο εμβαδον ειναι πολυ μικρη, περιπου 0,5%, ''παιξε'' λιγο με τις διαστασεις να σου δωσει το εμβαδον της διανομης.

Εγω αυτο θα εκανα..

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο απίθανο να ταυτίζονται τα εμβαδά διανομης και εφαρμογής.

 

Αν επιπλέον η διαφορά στο εμβαδό είναι τόσο μικρή, τότε εγώ γράφω:

α. Εμβαδό διανομής ή κατά τον τίτλο ......

β. Εμβαδό εφαρμογής .......

 

Υ.Γ. με το σκανάρισμα αντιγράφου απο τοπογραφική θα πέσεις πολύ έξω, οπότε επανασχεδίασε με βάση τις συντεταγμένες των οροσήμων, τις διαστάσεις και ότι αλλό στοιχείο έχεις από το απόσπασμα. Για το εμβαδό εφαρμογής πρέπει να βγεις και να αποτυπώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.