Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμπειρίες από εργασία στο εξωτερικό


sundance

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 829
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ακουσα μεσω γνωστου οτι μηχανολογος βρηκε δουλεια στην bp εκει και μ εκανε εντυπωση..ξερει κανεις τι παιζει απο μισθους? αξιζει τον κοπο?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε sakati την καλύτερη δουλειά έκανες που απέριψες την πρόταση από την ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ. Εκτός από τα απαράδεκτα λεφτά που σου πρόσφεραν να ξέρετε οτι η συγκεκριμένη εταιρία έχει τους μηχανικούς της απλήρωτους εδώ και πολλούς μήνες.. Περιμένουν μπας και πάρουν κανένα έργο και ακούγεται έντονα ότι πάει για φούντο.

 

Αν είναι να κατέβει κάποιος Εμιράτα αξίζει να ψάξει σε κάποια ξένη εταιρία..Έχω φίλο που δουλέυει σε Bελγική πολυεθνική και δουλέουν 2 μήνες και πέρνουν άδεια 1,5 με πληρωμένα εισητήρια για όπου θέλεις..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συναδελφοι καλησπερα.

 

Θα ηθελα τη βοηθεια σας. Ειμαι Διπλ.Πολ. Μηχανικος, με 8ετη εμπειρια και προσφατα δεχθηκα μια προσφορα για εργασια σε μια εταιρεια στα ΗΑΕ. Ο μισθος βγαινει καπου στα 2800Ε το μηνα με σπιτι και αυτοκινητο της εταιρειας. Κατα τα αλλα, για το ωραριο ισχυει ο,τι αναφερεται και στα προηγουμενα ποστς.

 

Η ερωτηση μου ειναι, αξιζει να κανω την κινηση? Τοσο οικονομικα οσο και σαν συνθηκες ζωης και εργασιας.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Σήμερα μου ήρθε ένα email από εταιρεία που είδε το προφίλ μου στο linkedin. Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας είναι Έλληνας και χρειάζονται ένα μηχανολόγο με εμπειρία στο Inventor. Η εταιρεία έχει έδρα στο Houston Texas και σχεδιάζει-κατασκευάζει και εγκαθιστά εξοπλισμό για γεωτρήσεις πετρελαίου. Το έψαξα λίγο και είδα ότι η εταιρεία είναι μεν μικρή αλλά έχει μεγάλο κύκλο εργασιών, αρκετές κατοχυρωμένες πατέντες και από ότι μου είπαν θα αναπτυχθούν περισσότερο.

Και εμένα στην αρχή μου φάνηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό αλλά ο άνθρωπος με πήρε και τηλέφωνο για μια πρώτη επαφή (θα έρθει στην Ελλάδα τον άλλο μήνα οπότε θα συναντηθούμε από κοντά για κουβέντα).

Θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει τον κόπο να κάνω το πολύ μεγάλο βήμα. Επίσης αν ξέρει κανείς πόσο είναι οι μισθοί στις ΗΠΑ και τι παίζει με θέμα ασφάλισης κλπ. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε stavrosav, μια ερώτηση σε παρακαλώ: αναφέρεις για μια βέλγικη πολυεθνική "...δουλεύουν 2 μήνες και πέρνουν άδεια 1,5 με πληρωμένα εισητήρια για όπου θέλεις..."

Θα μπορούσες να διευκρινήσεις το καθεστώς αυτό; Το 1,5 τί ακριβώς είναι..;

 

Συνάδελφε k0k0s, τα 2800Ε για μηχανικό 8ετίας ήταν μέχρι και πριν 2-3 χρόνια αστείο ποσό. Με τόσα ξεκινούσαν οι νέοι, στα 8 χρόνια έπαιζες στα 5Κ με κλειστά τα μάτια. Δυστυχώς όμως αλλάζουν οι εποχές, ο νόμος προσφοράς-ζήτησης είναι αμείλικτος..

Η πιο σωστή απάντηση που άκουσα σε ανάλογη ερώτησή μου σ'αυτό το νήμα, ήταν πως αξίζει τον κόπο να φύγει κανείς "...για τα διπλάσια απ'όσα βγάζει στην Ελλάδα, δεδομένων των συνθηκών..."

Συνάδελφοι που βρίσκονται ήδη έξω ίσως μπορούν να σε κατατοπίσουν καλύτερα, εύχομαι να πάρεις τη πιο σωστή απόφαση! (Η οποία, μη ξεχνάμε οτι είναι συνάρτηση τόσο του εδώ επαγγελματικού, όσο και οικογενειακού περιβάλλοντός σου).

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Μια ερώτηση κατ' αρχάς: όταν λέτε οτι πχ κάποιος παίζει στα 5Κ τί εννοείται; Τί σημαίνει 5Κ;

 

...

 

Είμαι μηχανικός δομικών έργων και πρόσφατα (εδώ και 2 χρόνια) βγήκα στο επάγγελμα και στον τομέα των κατασκευών. Διαχειριστής έργων ανακαινίσεων (προϋπολογισμού έως 2.000.000 €) υπήρξα ως τώρα κυρίως. Δουλειές δεν υπάρχουν, οπότε κοιτάω να πάω έξω. Ερώτηση: βλέπω εταιρείες σαν την Αρχιρόδον να ζητούν μηχανικούς διαφόρων αρμοδιοτήτων: field manager, projects control manager, planning engineer, κτλ... Αν θέλω να στείλω σε μια εταιρεία, δεδομένης της θέσης μου ως νέος στο κουρμπέτι, τί θέση να βολιδοσκοπήσω; Τί να τους γράψω; "Γεια σας ενδιαφέρομαι να δουλέψω στην εταιρεία σας ως... τί;"

Όσοι ξέρετε και κυρίως όσοι δουλεύετε εκεί έξω, δώστε τα φώτα σας σε 'μένα και σ' άλλους που βρίσκονται σε παρόμοια θέση.

 

Επίσης, μια σοβαρή εταιρεία (και όχι πχ η Athina κατά τα λεγόμενα κάποιων) τί αμοιβές και με τί ασφάλιση προσφέρει σε νέους μηχανικούς με ένα απλό πτυχίο ΤΕΙ;

Link to comment
Share on other sites

Η Αρχιροδον στις αγγελίες τις, ζητάει τρομερή προυπηρεσία....Από κει και πέρα στις κατσκευαστικές εταιρίες, μπορείς να γράφεις στην συνοδευτική επιστολή (κατά την γνώμη μου χρειάζεται αν πας απρόσκλητος), πχ ότι ενδιαφέρεσαι για ΠΜ εργοταξίου...ξέρουν αυτοί. Σε εξιδικευμένες θέσεις θέλουν και ανάλογη εμπειρία, που δύσκολα με τα 2 χρόνια την καλύπτεις πχ project manager.

Link to comment
Share on other sites

Η Αρχιροδον στις αγγελίες τις, ζητάει τρομερή προυπηρεσία....Από κει και πέρα στις κατσκευαστικές εταιρίες, μπορείς να γράφεις στην συνοδευτική επιστολή (κατά την γνώμη μου χρειάζεται αν πας απρόσκλητος), πχ ότι ενδιαφέρεσαι για ΠΜ εργοταξίου...ξέρουν αυτοί. Σε εξιδικευμένες θέσεις θέλουν και ανάλογη εμπειρία, που δύσκολα με τα 2 χρόνια την καλύπτεις πχ project manager.

Για project manager θέλεις τουλάχιστον 20 χρόνια εμπειρίας με βαθειά γνώση-υπόβαθρο θεωρητικό, κατασκευαστικό, οικονομικών, ικανότητες οργάνωσης και προγραμματισμού συνδυαζόμενα με διευθυντικά προσόντα και ικανότητες επικοινωνίας, πράγματα που αποκτούνται με τον καιρό. Για 2 χρόνια εμπειρίας κατάλληλη είναι η θέση field engineer. Γενικά η Αρχιρόδον είναι πολύ καλή Εταιρεία. Μακάρι να αποφασίσει να γυρίσει πάλι στην Ελλάδα.

τί θέση να βολιδοσκοπήσω;

θέση field engineer για τα χρόνια σου. Σε 10 χρόνια field manager. Για τα άλλα που αναφέρεις δεν νομίζω.

τί αμοιβές και με τί ασφάλιση προσφέρει σε νέους μηχανικούς με ένα απλό πτυχίο ΤΕΙ;

Πριν 1 χρόνο θα άρχιζες με 1500+50% εκτός έδρας +παροχές + ιδιωτική ασφάλιση (στο εξωτερικό)+... κλπ. Εσύ με 2 χρόνια εμπειρίας στα 2000+... Τον τελευταίο χρόνο τα πράγματα είναι ρευστά. Να έχεις υπόψη οτι οι σοβαρές εταιρείες που θέλουν κάνουν την δουλειά τους δεν χαμπαριάζουν από φτήνια. Δυσκολίες υπάρχουν, αλλά τα λεφτά βγαίνουν στην παραγωγή και θέλουν τους κατάλληλους ανθρώπους που θα τους πληρώσουν. Αν δεις μισθούς απαράδεκτους, έχεις να κάνεις με ψοφο-πείνες που παριστάνουν τους επιχειρηματίες και εργολάβους.

Edited by man21
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.