Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Υπόθεση εργασίας ιδιώτη κ προβληματισμοί


MastroMitsos

Recommended Posts

Επιτρέψτε μου μια ταπεινή παρέμβαση ως μη απολύτως σχετικού Τοπογράφου με το θέμα, για να αναφέρω ότι σας βρίσκω λίγο υπερβολικούς. Αλίμονο αν θεωρούμε σπίτια του 1995 (όταν δεν ξέρουμε μάλιστα καν την ποιότητα κατασκευής τους), ως ξεπερασμένα και ασύμφορο να διατηρηθούν. 15 ετών σπίτι είναι "καινούργιο". Δεν αποκλείεται βέβαια η προοπτική πλήρους εκμετάλλευσης του Σ.Δ. να καθιστά συμφέρουσα (εφόσον υπάρχουν τα χρήματα και η διάθεση) την κατεδάφιση και ανέγερση νέου κτιρίου, αλλά αυτό δεν καθιστά άχρηστη μονοκατοικία του '95...

Link to comment
Share on other sites

Δεν μίλησε κανείς ότι είναι άχρηστο ένα σπίτι του 1995 , αλλά σε περιπτώσεις που κάποιος ζητάει να πουλήσει και σπίτι μαζί με οικόπεδο τότε μπαίνουν τα εξής ερωτήματα :

 

1. Αντέχει ο Φ.Ο. του υπάρχοντος την προσθήκη ?

Αν όχι και χρειάζεται ενίσχυση τότε εξετάζουμε τι ενίσχυση χρειάζεται .

Αν απαιτούνται νέες κολώνες και δοκοί η ακόμη και πλάκες , τότε η αξία του υπάρχοντος σαν κτίσμα και όχι σαν οικόπεδο δεν υπερβαίνει τα 100-300 ευρώ/τμ , ανάλογα με την κατοικησιμότητα του δε μπορεί να είναι και μηδενική η αξία του .

 

2. Αν αντέχει την προσθήκη τότε εξετάζουμε την λειτουργικότητα του , την ποιότητα κατασκευής και το κόστος τυχόν εκσυγχρονισμού .

Επίσης υπολογίζουμε εάν το σπίτι έχει υπόγειο με χώρο στάθμευσης και αποθηκευτικούς χώρους γιά το σύνολο του κτιρίου .

Πως θα σου φαινόταν να πλήρωνες γιά απαλλαγή θέσης στάθμευσης και να πάρκαρες στο δρόμο , απλά επειδή δεν έχει υπόγειο ένα σπίτι που το χρυσοπλήρωσες .

 

3. Πως επηρεάζει την θέση του κτιρίου στο οικόπεδο και την αισθητική του το υπάρχον σπίτι και οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις .

 

Λοιπόν δεν απαξιώνουμε και δεν ισοπεδώνουμε τίποτα .

Απλά εκφράζουμε τον προβληματισμό μας και δίνουμε συμβουλές στον ιδιώτη να επισκεφτεί ένα μηχανικό , γιατί τις περισσότερες φορές απευθύνονται σε μεσίτες και μας θεωρούν περιττούς .

 

Είναι και αυτό σημείο των καιρών , οι διαζευγμένες κυρίες και οι 50χρονοι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ και του στρατού , που παριστάνουν τους μεσίτες , να θεωρούνται πιό ειδικοί από τους μηχανικούς .

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρωσω δε οτι ειναι χειροτερο να λες σε καποιον οτι αυτο που διαθετει αξιζει χρυσαφι (τακτικη πολλων μεσιτων και οχι μονο που οδηγουν τις τιμες της γης κυριως στα υψη) απο το να του πεις οτι αυτο που διαθετεις εξαρταται απο πολλους παραγοντες ποσο αξιζει..

 

Η ηλικια του ακινητου στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι απαγορευτικη στο να αξιζει.. Υπαρχουν ομως τοσες αλλες παραμετροι (οπως αυτες που προαναφερθηκαν) που καθοριζουν την αξια του υπαρχοντως, κατι που καθιστα αδυνατη μια σωστη αξιολογηση μεσα απο το φορουμ..

 

Αυτο λοιπον που θεωρω σωστο μεσα απο το φορουμ αυτο να κανουμε σε τετοιες περιπτωσεις ειναι να δινουμε στον ιδιοκτητη ολες τις παραμετρους που πιθανοτατα δεν εχει τη δυνατοτητα να συνυπολογισει απο μονος του..

Link to comment
Share on other sites

Αν το πουλατε 100,000 ευρω και κατι ψιλα, το αγοραζω με την μια !

 

Χρειαζεται σιγουρα επιτοπιο ελεγχο, μελετη και ερευνα αγορας, αλλα το οικοπεδο σας 170τμ με ΣΔ 1.8 σε "αγνωστη" προς το παρων περιοχη για εμας (δεν μας εχετε πει που - εξαρταται), δεν πιανει μονο 100κ !

 

Σαφως κ δεν το πουλαω μονο 100χιλιαδες αγαπητε συμφουρητη! δεν ειμαι αγαθος τω πνευματι!

Συγγενης μου 1ου βαθμου αγορασε προχθες δωμα καινουργιο 95χιλιαδες στο Περιστερι!

 

μπορει να μην εχει αποθηκη(αν κ ανεφερα οτι εχει 1Χ7,τελικα ειναι 1,50χ8,20, κ ιδια περιπου εισοδος ,που με ενα γκρεμισμα τοιχου και με λιγα(1,2,η3) χιλιαδες ευρω γινονται αποθηκη κ γκαραζ .

Ακομη εχει κ αλλους χωρους κρυφους που γινονται οτιδηποτε νομιζω(υπαρχει κ κηπος κ.λπ.)

 

Απλα εχθες με στενοχωρησατε πολυ, γιατι περισυ τετοια εποχη μεσιτης γνωστης εταιρειας μου εδινε πανω απο 300 χιλ. κ σκεφηκα να ρωτησω εδω που εχετε τις γνωσεις !

Σας ευχαριστω ειλικρινα παντως,σιγουρα δεν θα το γκρεμισω! [(Το ακινητο μου ανηκει πλεον στην νοτια αθηνα)οχι ανατολικα]

 

υ.γ1. νομιζω στο μανχατταν ειναι,η νεα υορκη διορθωστε με , οτι τα πολλα κτιρια ειναι του 1890, 1900 κ νοικιαζονται κ πωλουνται μια χαρα! το ιδιο κ στο κολωνακι (1930,1950) κ αλλου, σιγουρα δεν ειναι ασφαλη, αλλα υπαρχουν κ μαλλον θα υπαρχουν για πολλα χρονια ακομη αγοραστες κ ενοικιαστες.

 

υ.γ2 στο ποστ μου #6 ανεφερα αγαπητε BAS, οτι τα σχεδια οπως μου ειπε ο μηχανικος μου τοτε,ειναι για αλλους 3 οροφους,(4ωροφο) το συνολο! το σημερινο κτιριο ειναι υπεριψωμενη μονοκατοικια.

 

υ.γ.3 διαμερισματα 95τ.μ. 2ου η 3ου οροφου στην περιοχη μου κατασκευης του 1995 πωλουνταν περισυ, περι τις 300 με 400 χιλιαδες ευρω

 

υ.γ4 θα επανελθω συντομα!

Link to comment
Share on other sites

γιατι περισυ τετοια εποχη μεσιτης γνωστης εταιρειας μου εδινε πανω απο 300 χιλ.

Εννοείς ότι σου το αγόραζε η ότι τόσο ΘΑΑΑΑΑΑΑ σου το πουλούσε ?

 

Αν πρόσεξες εμείς δεν σου είπαμε πόσο κάνει γιατί προφανώς δεν έχουμε στοιχεία γιά να το πούμε .

Σου συστήσαμε όμως να πας σε μηχανικό γιά να σε κατατοπίσει .

Εσύ πήγες ήδη σε μεσίτη .

Link to comment
Share on other sites

συγνώμη δε διαβάζω καλά,

 

τι διαστάσεις έχει το υπάρχον κτίριο;

----

ακυρο ήταν οι διαστάσεις της αποθήκης :) είπα και εγώ

Link to comment
Share on other sites

Και απευθυνόμενος στον αρχικό poster, επιτέλους είναι τόσο τραγική αδιακρισία να ρωτήσουμε και να μας απαντήσεις τουλάχιστον σχετικά με το Δήμο στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο; Δεν είναι απαραίτητη οδός και αριθμός! Απλά ίσως τη γειτονιά, καθώς κάποιες περιοχές ακολουθούν κάποια στερεότυπα στη δόμησή τους και ενδέχεται να πάρεις μια λίγο πιο συγκεκριμένη απάντηση από κάποιον συνάδελφο που γνωρίζει την περιοχή σου...

Link to comment
Share on other sites

170 τ.μ οικοπεδο με συντελεστη 1.8 και νοτια

καπου ηλιουπολη , αργυρουπολη με ελληνικο νομιζω ειναι

 

 

 

και σε καθε περιπτωση αν πουλησεις την κατοικια μπορειςνα κρατησεις το δικαιωμα υψουν...

Link to comment
Share on other sites

Eπειδη εψαχνα για Σ.δ. κ τυχαια βρηκα το φορουμ σας, ειπα να κανω εγγραφη κ να κανω μια ερωτηση, αφου επιτρεπεται, με πολυ ενδιαφερον ακουσα τις γνωμες σας!

Απλα επειδη δεν ειμαι καποιος παμπλουτου , αλλα ενας απλος εργαζομενος που κοιταει να επωφεληθει απο ενα "σπιτακι" που ειναι το πατρικο του, δεν με νοιαζει να γινω πολυ καλος πωλητης, (εξαλου υπηρξα για 20ετια με επιχειρηση κ κατι ξερω απο εμποριο), αλλα με ενδιαφερει ποιος θα μου δωσει τα περισοτερα, κ να κανω κ εγω το κουμαντο μου!

Σαφως ειναι οι περιοχες που λεει ο κυριος akius, κ δεν εχει καμμια σημασια κυριε tpanag!

Αγαπητε κυριε BAS, Τοσο ηταν η εκτιμηση του εκτιμητη , κ οχι οτι μου τα εδινε στο χερι:P,

κ βεβαια οι εκτιμητες δεν ειναι γνωστες της οικοδομης, οπως εσεις οι μηχανικοι ειστε!

αλλα γνωστες της αγορας ,που θελουν κ αυτοι να βγαλουν τα ποσοστα του κ γιαυτο ισως καποιοι τα φουσκωνουν!

{Αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο, κ σε δυσκολες εποχες που χτιζουμε κ ζουμε!8-)}

 

Η εκτιμηση βγαινει απο τον μεσο ορο στις πραξεις αγοραπωλησεων που εγιναν στην ιδια περιοχη το ιδιο ετος!

αναλογα την ζητηση κ την πωληση.

κ βεβαια οι εκτιμητες,(οσους γνωρισα εγω),ειναι ανθρωποι ,οχι συνταξιουχοι των ΔΕΚΟ, κ κυριες μεσηλικες, αλλα νεοι αποφοιτοι οικονομικων σχολων ΑΕΙ, κ της Νομικης! εξ οσων συναναστραφηκα, κ συζητησα με παρα πολλα σεμιναρια στο αντικειμενο!

Φετος που αποφασισθη εκ νεου(οχι απο μενα), να πωληθει το ακινητο, αποφασισα να παρω καποιες γνωσεις απο εσας τους επαγγελματιες, κ γι΄αυτο ανοιξα εδω το θεμα μου!

Δεν εχω παει ακομη σε μεσιτες! απλα πρωτα οπως μου ειπατε κ οι περισοτεροι, θα κανω συζητηση με μηχανικο κ θα μου πει ιδεες κ σκεψεις του!

πολυ καλα κανατε κ μου το προτεινατε!

Σας ευχαριστω για αλλη μια φορα,4η η 5η ειναι;).

κ θα επανελθω, γιατι υπαρχει κ οικοπεδο με αδεια που εχει ληξει στην ανατολικη αττικη! κ πρεπει κατι να γινει κ εκει!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.