Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια


pariah7

Recommended Posts

 

Που σημαινει οτι ο στοχος ειναι το κερδος. Οχι η παιδεια.Αν η καλη παιδεια ειναι το μεσον που μας οδηγει στο κερδος τοτε ναι το βλεπουμε.Αν οχι , δεν μας ειναι αναγκαια.

Μην ξεχνατε , η παιδεια ειναι πρωτιστως κοινωνικο αγαθο και υποχρεωση της πολιτειας.

 

γ. Η υποβαθμιση των κρατικων σχετιζεται με την υπαρξη ιδιωτικων.

 

 

1.Και η υγεία είναι κοινωνικό αγωθό αλλά δεν βλέπω κανέναν να γκρινιάζει που υπάρχουν ιδιωτικά νοσοκομεία....

 

2.Σήμερα που δεν υπάρχουν ακόμα ιδιωτικά δλδ έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και άυριο που θα ανοίξουν τα ιδιωτικά θα πιάσουμε πάτω???

 

Παιδιά το είπα και παραπάνω. Το θέμα δεν είναι αν θα ανοίξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Το θέμα είναι να φτιάξουμε ένα δυνατό δημόσιο πανεπιστήμιο .Ισάξιο και ακόμα καλύτερο των πιο χληδάτων ιδιωτικών.

Δεν στέκει τη στιγμή που ο ιδιώτης έχει χωθεί σε κάθε τομέα εμείς να του απαγορεύουμε να ανοίξει ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Κατα την γνώμη μου έίναι ολίγο τι φασιστικό.

 

Και κάτι τελευταίο γιατί μιλάτε για τους έχοντες.

Οι έχοντες πάντα θα είναι ένα βήμα μπροστά από τους μη έχοντες.

Το χρήμα είναι δύναμη είτε το θέλουμε είτε όχι.

Επομένως είτε ανοίξουν ιδιωτικά είτε όχι ο πλούσιος θα είναι πάντα σε καλύτερη μοίρα από τον φτωχό.

Και αν δεν ανοίξουν ιδιωτικά εδώ, έχει πάρα πολλά στην αμερική για να πάει και να πληρώσει για το πτυχίο του.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι να ανακόψουμε την πορία του πλουσίου η οποία είναι προδιαγεγραμμένη αλλα να δώσουμε ευκαιρίες και στον φτωχό που αξίζει.

Το να προσπαθήσουμε να ανακόψουμε την πορία του πλουσίου (ή αλλίως το θέμα της αξιοκρατίας) είναι μια άλλη κουβέντα, που αν θέλετε την συζητάμε κάπου αλλού, αλλά κατα την γνώμη μου είναι και λιγο ουτοπικό κάτι τέτοιο γιατί αν ανατρέξουμε στους αιώνες πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για τα ιδιωτικά νοσοκομεία (βλ. κλινικές) άρχισε να μετράς από εμένα.

 

Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να υπάρχει ούτε ιδιωτική υγεία ούτε ιδιωτική παιδεία από το βρεφονηπιακό σταθμό ξεκινώντας.

Κάποιοι κυβερνώντες έχουν συμφέρον να υποβαθμίζεται η δημόσια υγεία, παιδεία κλπ. Γιατί; Η απάντηση είναι πολύ εύκολη για να σας την πω.

 

Αν τελικά δεχθούμε την ιδιωτική υγεία, παιδεία κλπ αυτή δεν μπορεί να έχει σκοπό το κέρδος. Γιατί; Γιατί στο βωμό του κέρδους γίνονται όλες οι παρανομίες, αυθαιρεσίες κλπ.

 

Η ύπαρξη επίσης ιδιωτικού τομέα σημαίνει και μεγάλη ευθύνη του κράτους για έλεγχο. Βλέπετε να λειτουργεί η Ελληνική μπανανία σε κανένα τομέα της ζωής μας;

Link to comment
Share on other sites

Οποιος πιστευει οτι εν ετη 2008 υπαρχει δημοσια παιδεια,κοροιδευει πρωτα απ ολα τον εαυτο του..

 

Ας αναλογιστει πρωτα απ ολα ποσα λεφτα εχει δωσει σε φροντιστηρια και ιδιαιτερα ο καθένας μας,ειδικα για οσους στοχευαν τις υψηλοβαθμες σχολες και μετα ας μου πει οτι θελει..

 

Υ.Γ:Ηθελα να ξερα τι δουλεια εχουν οι μπραβοι στις σχολες??

Την ιδια που εχουν και τα φοιτητικα κομματα να μου πεις..

Link to comment
Share on other sites

Και σε αυτό το θέμα, όπως και σε προηγούμενο θα επιμείνω ότι η συζήτηση γίνεται σε λάθος βάση. Όχι γιατί δεν υπάρχει συζήτηση επί θεωρητικού επιπέδου αλλά γιατί μιλάμε για την εφαρμογή στην Ελλάδα, τη χώρα της απόλυτης στρέβλωσης.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και κακά. Για παράδειγμα η ανώτατη εκπαίδευση στις ΗΠΑ είναι κυρίως ιδιωτική και αντικειμενικά βρίσκεται 100 χρόνια μπροστά από την ευρωπαϊκή. Στην Αγγλία οπού εφαρμόστηκε η ιδιωτικοποίηση κατά κύριο λόγο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Αυτή και μόνο η αντίφαση δείχνει ότι δεν αρκεί η θεώρηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης για να καταδείξει καλό ή κακό σύστημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εφαρμογή της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα θα είναι η χειρότερη δυνατή.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια (έχω ξαναεκφραστεί για αυτό) είναι τα πλέον δυσλειτουργικά (ιδιαίτερα επιεικής χαρακτηρισμός). Το ελληνικό φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο. Η γωνστή τακτική της ρεμούλας και της αρπαχτής.

Επομένως δεν έχει σημασία δημόσιο ή ιδιωτικό, αφού μιλάμε για την Ελλάδα ο σκοπός θα είναι η δημιουργία πίτας και το μοίρασμα στους ημέτερους.

Όσον αφορά την υγεία και το συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσοκομείο που αναφέρθηκε μην γελιέσαι για την λειτουργία του επειδή δουλέυουν καλά οι καθαρίστριες και γυαλίζει το πάτωμα ή επειδή δεν υπάχρει συνωστισμός. Συγγενής μου έκανε εισαγωγή με απλή πνευμονία στο εν λόγω νοσοκομείο διαγνώσιμη με απλή ακτινογραφία (δεν αποτελεί δικό μου πόρισμα όπως θα δείτε στη συνέχεια). Αφού περάσαν 8 μέρες και οι εξετάσεις που γίναν ήταν μέχρι κολονοσκόπηση και εξέταση προστάτη και οι διαγνώσεις φτάσαν μέχρι και ενδεχόμενο καρκίνο του πνεύμονα, και την στιγμή που η εξάντληση του ασθενούς (από πυρετό) έφτασε στο όριο ω του θαύματος έγινε η σωστή διάγνωση, άλλαξε η θεραπία και σε 2 μέρες βγήκε. Το κοντέρ έφτασε στις 13.000€ έχοντας στείλει βέβαια και την οικογένειά του στην κόλαση με την σκέψη του καρκίνου (ώστε τα 13 χιλιάρικα να φανούν παράδεισος). Επειδή η εισαγωγή έγινε με ασθενοφόρο ήταν επιλογή της οικογενείας του να πάει στο εφημερεύον ιδιωτικό και όχι στο κρατικό πιστεύοντας ότι έχεις καλύτερη αντιμετώπιση όπου πληρώνεις. Επειδή συμπτωματικά η γυναίκα του είναι δικηγόρος και επιστήθεια φίλη της διευθύντριας του πνευμονολογικού του Σωτηρία απαίτησε τις εξετάσεις (αφού βγήκε) και πήρε γνωματεύσεις από καθηγητές πνευμονολόγους (και μόνο) που αποδεικνύουν ότι η ασθένεια ήταν διαγνώσιμη από την πρώτη στιγμή λόγω του προχωρημένου σταδίου του ασθενή. Η υπόθεση συνεχίζεται στα δικαστήρια. Σε καμμία περίπτωση δεν υποννοώ ότι οι γιατροί του νοσοκομείου είναι άσχετοι.

Και επιστρέφοντας στο ζήτημα για πολούς και διάφορους λόγους είμαι υπέρ των κρατικών και μόνο πανεπιστημίων. Αλλά πιστεύω ότι σε ένα δομημένο κράτος με αρχές και πολίτες με παίδεια και τα ιδιωτικά θα μπορούσαν να λειοτυργούν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαστε δομημένο κράτος και σίγουρα η παιδεία των πολιτών είναι ανύπαρκτη (δεν θεωρώ ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά όπως σε όλα τα φυσικά φαινόμενα ποσοστό άνω του 80% είναι ικανό να δημιουργήσει κανόνα έτσι και εδώ, μην δεχτώ επιθέσεις ότι υπάρχει ένας μπάρμπας με φιλότιμο κάπου εκεί ή εγώ ξέρω έναν, όταν μιλάμε για καταστάσεις χαρακτηρίζουμε τις επικρατούσες τάσεις)

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω το παιδί μου να τραβιέται στα φροντιστήρια για να πετύχει στη 15η επιλογή του επειδή έχασε κάπου μια ρίζα στα μαθηματικά. Θέλω να πηγαίνει στο Λύκειο μέχρι το μεσημέρι και μετά να απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο του. Αν δώσει πανελλήνιες και μπει ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ καλώς. Αν όχι θα επιλέξει τη σχολή που επιθυμεί ιδιωτικού πανεπιστημίου και θα δουλέψει εκεί να δείξει την αξία του. Με το σύστημα που έχουμε ταλαιπωρούμε τα παιδιά μας.

Link to comment
Share on other sites

Και ποιός σου είπε ότι θα μπει στην 1η του επιλογή Ιδιωτικού Πανεπιστημίου και όχι στη 15η.

 

Και ποιός σου είπε ότι τα Πανεπιστήμια θα είναι ισότιμα και θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.

Link to comment
Share on other sites

Θα πάει εκεί που θέλει και μπορεί, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Με τα λεφτα του φροντιστηρίου (δηλ.άσκοπα λεφτα) μπορείς να χρηματοδοτήσεις και σπουδές στο εξωτερικο. Πχ σε ένα από τα καλύτερα πολυτεχνεία του κόσμου, στο Aachen της Γερμανίας, η φοίτηση είναι σχεδόν δωρεάν ενώ τα έξοδα είναι λιγότερα απ' ότι αν σπούδαζε ιχθυοκαλλιέργια στην Ηγουμενίτσα.

Link to comment
Share on other sites

Νόμιζα ότι μιλούσες για ελληνικά Πανεπιστήμια. Μη τα μπλέκεις με του εξωτερικού. Σχολιάζουμε την ελληνική παιδεία.

Link to comment
Share on other sites

myri σχολιαζουμε τη δημοσια ελληνικη παιδεια που σε καμια περιπτωση δεν ειναι δωρεαν και ειναι για τα κλαμματα φιλε μου..

 

Θα σου δωσω ενα παραδειγμα:

Σκεψου τον εαυτο σου οταν πηγαινες στο σχολειο και οταν πηγαινες στο φροντιστηριο.

Ησουν ο ιδιος?

Ειχες την ιδια ορεξη να παρακολουθεις το μαθημα?

Οι καθηγητες ηταν του ιδιου επιπεδου?

Οι αιθουσες και οι χωροι?

Γενικως το περιβαλλον ειχαν καμια σχεση?

Τα θρανια και τους τοιχους στο σχολειο γιατι τα εκανες μη πω.. και στο φροντιστηριο καθαριζες 2 και 3 φορες τα ποδια σου για να μπεις μεσα??

 

Τωρα θα μου πεις τι σχεση εχουν αυτα με τα ιδιωτικα πανεπιστημια και γιατι τα λεω..

Τα λεω γιατι βλεπω πολλες ομοιοτητες μεταξυ φροντιστηριων και ιδιωτικων πανεπιστημιων ως προς τη μορφη που θα εχουν και το επιπεδο γνωσεων που θα σου παρεχουν τα ιδ.πανεπιστημια.Αφου οτι πληρωνεις παιρνεις και αν σεβαστεις το χωρο που βρισκεσαι θα σε σεβαστει κ αυτο και θα σου δωσει αυτα που θελεις.

 

 

Οσο αναφορα τωρα τι ομοιοτητες εχει ενα δημοσιο σχολειο μ ενα δημοσιο πανεπιστημιο η απαντηση ειναι:ενα μπαχαλο και τα 2.!

 

Δημοκρατια εχουμε λοιπον και μπορουμε ελευθερα να αφησουμε τη νεα γενια που ερχεται να επιλεξει που θελει να παει.

 

Και στις δυο περπτωσεις παντως ειτε στα δημοσια(εμμεσως) ειτε στα ιδιωτικα πανεπιστημια, τα διδακτρα της η νεα γενια δε θα τα γλιτωσει..

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν φίλε μου εγώ θα σου κάνω τη σύγκριση ανάμεσα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Όχι ανάμεσα στο σχολείο και το φροντιστήριο διότι ο ρόλος τους δεν είναι ο ίδιος.

 

Εγώ τελείωσα το 29ο Λύκειο Αθηνών στα Εξάρχεια. Από τα 10 άτομα που παρακολουθούσαν την 1η δέσμη πέρασαν στο Πανεπιστήμιο τα 8. Οι υπόλοιποι 2 δεν έδωσαν εξετάσεις διότι δεν τους ενδιέφερε. 4 από αυτούς στο ΕΜΠ. Στο 1ο έτος της Αρχιτεκτονικής ήμασταν 3 άτομα από το ίδιο σχολικό συγκρότημα. 2 από το σχολείο μου και 1 από το γειτονικό λύκειο. Δηλαδή στα 100 άτομα του έτους μου το 3% ήταν από τα δημόσια σχολεία των Εξαρχείων. Δεν νομίζω πως κάποιο άλλο σχολείο είχε υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας στην σχολή μας.

 

Τώρα πες μου αν βάσει βιογραφικού θα είχαμε τη δυνατότητα να μπούμε σε αυτή τη σχολή.

 

Θα έπρεπε από το νηπιαγωγείο να μας στείλουν στις σχολές Μοραΐτη ή στο Αμερικάνικο κολέγιο για να έχουμε τις κατάλληλες συστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.