Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια


pariah7

Recommended Posts

Παιδιά οι εποχές άλλαξαν, τα Πανεπιστήμια δεν υπάρχουν για να παράγουν ιδέες και γενικόλογα γνώση. Τα πανεπιστήμια υπάρχουν για να σου δώσουν εφόδια ώστε να εργαστείς και να εξελιχθείς.Για περεταίρω εμβάθυνση είναι τα μεταπτυχιακά.

 

Πιστεύω ότι στις πανελλήνιες εξετάσεις θα πρέπει τα παιδιά να διαγωνιζονται προκειμένου να πετύχουν υποτροφία. Δηλαδή έχεις γράψει πάνω από 15 δικαιούσε μια υποτροφία χ ευρώ σε όποιο πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του Εξωτερικού επιθυμείς. Δημόσιο ή ιδιωτικό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η υπερβολή στο μεγαλείο της.

1) Κατάταξη των Ελληνικών Πανεπιστημίων όταν ακόμα δεν υπάρχει αξιολόγηση!!!

 

2) Κατηγορίες "συνδικαλιστή" που δεν έχει στοιχεία για τίποτα. Την επόμενη μέρα έπρεπε να τον καλέσει ο εισαγγελέας η θα μας δώσεις στοιχεία για τις λαμογιές που κάλυπτες ή θα πας μέσα για συκοφαντική δυσφήμηση.

 

3) Υποθέσεις και πολλά αν, ράδιο αρβύλα και πολλά άλλα που δημιουργούν εντυπώσεις και εξυπηρετούν συμφέροντα. Ποια συμφέροντα; Μαντέψτε. Ποιον άραγε συμφέρει η απαξίωση των Ελληνικών Πανεπιστημίων;

 

Τα πράγματα στην Ελληνική ανώτατη εκπαίδευση δεν είναι φυσικά τέλεια. Πολλά μπορούν να γίνουν και πρέπει να γίνουν. Απ' την άλλη δεν είναι και όλα χάλια. Υπάρχουν και καθηγητές διεθνώς αναγνωρισμένοι με πλούσιο ερευνητικό έργο, υπάρχουν και καλές υποδομές, υπάρχει και καλό υλικό από φοιτητές.

Link to comment
Share on other sites

myri καμμια εξαιρεση ισα ισα..! Αν δεις τη λιστα του 2007 για τα 500 καλυτερα Πανεπιστημια θα δεις οτι κατω απο τα Ελληνικα ακολουθουν δεκαδες αλλα απο ολο τον κοσμο.Οποτε ειμαι σιγουρος οτι σ ενα απο αυτα σιγουρα οι απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων θα εγιναν δεκτοι.

 

Μην επιμένεις να υποτιμάς τα γεγονότα.

 

Παιδιά που σπούδασαν στην Ελλάδα κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στα καλύτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Προσωπικά γνωρίζω : απόφοιτη της Αρχιτεκτονικής Ξάνθης κάνει μεταπτυχιακό στο Columbia στη Νέα Υόρκη, απόφοιτη της Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης κάνει διδακτορικό στο UCL Αγγλία, απόφοιτη της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ κάνει μεταπτυχιακό στο A.A.

 

Αν τελικά το πρόβλημά μας είναι να αγοράζουμε πτυχία και τίτλους χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουμε στο εξωτερικό τότε τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι μια χρήσιμη λύση.

 

Τέλος για να πάρετε μια γεύση από το επίπεδο των ιδιωτικών Πανεπιστημίων να σας ενημερώσω ότι στο Alba μεταπτυχιακό οικονομικών που το διοργανώνουν ελληνικές επιχειρήσεις (δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το κράτος) εκτός από απόφοιτους Πανεπιστημίων παίρνει και απόφοιτους της σχολής ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΩΝ.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς βλέπω πολλά μάλη του φορουμ που δεν έχουν περάσει σε τόσο καλές σχολές ή αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα επαγγελματικά δικαιώματα τους να βγάζουν χολή και κόμπλεξ για τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Όπως είπε και ο Χάρης μόνο υπερβολές διαβάζω μέχρι τώρα και ανακρίβειες...δεν είναι τυχαίο οτι οι μηχανικοί μας θεωρούνται πολύ καλοί παγκοσμίως και οτι παρόλο οτι έχουμε τόσα λίγα μέσα καταφέρνουμε τόσα πολλά.

Αυτό με το gοogle το άκουσα και εγώ χτες και μόνο αστείo μπορώ να το χαρακτηρίσω αν όχι προβοκατόρικο...σιγά μην πας στον καθηγητή με μία τρελή ιδέα και αυτός σε διώξει ή σε κυνηγάνε οι αριστερές οργανώσεις..έλεος!!

Ας μιλήσουμε επί της ουσίας,ας βάλουμε τα πράγματα κάτω και ας πουμε τα αληθινά προβλήματα που βιώσαμε μέσα στο πανεπιστήμιο ο καθένας και όχι απλοποιημένες αρλούμπες.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι τοσος εκνευρισμος ρε παιδια?

 

Απο ποτε η αναδειξη καποιων ερευνων στην επιφανεια αποτελουν χολη και κομπλεξ για τα Ελληνικα Πανεπιστημια??

 

Οταν οι ιδιοι οι πρυτανεις στη χωρα μας συμεριζονται και αποδεχονται αυτες τις λιστες για τα Πανεπιστημια ολου του κοσμου εμεις γιατι να τις θεωρησουμε υπερβολικες και απλοποιημένες αρλούμπες??

 

Πολυ απλα δεν μας συμφερει και προσπαθουμε να απαξιωσουμε καθε τι που ειναι αντιθετο στα δικα μας συμφεροντα και χωραφια..!

 

Με τετοια ατομα σιγουρα η χωρα μας δε προκειται να παει μπροστα και θα παραμενει στη θεση που της αξιζει..

 

Περαστικα μας..!

 

Υ.Γ:nik επειδη μαλλον δε ξερεις φροντισε να μαθεις σε παρακαλω για ποιο λογο και απο ποιους εκλεισε το γραφειο διασυνδεσης του Ε.Μ.Π και πως λειτουργει πλεον μεσω internet και μετα ελα να μου πεις για αριστερες οργανωσεις.!

Link to comment
Share on other sites

η αληθεια ειναι οτι ο καθενας μπορει να μιλαει για το ιδρυμα στο οποιο σπουδασε.

 

Ετσι λοιπον για το ΕΜΠ να πω οτι πολλα πραγματα πρεπει να αλλαξουν στο προγραμμα σπουδων.

Καθηγητες υπαρχουν και ειναι αξιολογοι (εως και τερατα ερευνας π.χ Γκαζετας)

Καποια κονδυλια δεν επενδυονται στην ερευνα αλλα μπαινουν σε τσεπες (δεν ειμαι σιγουρος,απο τα λιγα που εχω ακουσει το λεω) αλλα και σε αυτο δεν νομιζω να δωσει λυση η ιδιωτικοποιηση (γιατι απλα δεν θα λειτουργει στηην ελλαδα οπως στη σουηδια,οπου αναλογα με το ερευνητικο εργο που παρουσιαζει το καθε ιδρυμα,αναλογως κοβεται και κομματι κονδυλιων)

 

τωρα οσον αφορα την ποιοτητα σπουδων σε γνωστικο αντικειμενο ας μην τα απαξιωνουμε ολα.

αποφοιτοι ΕΜΠ με 7,5 βαθμο πτυχιου γινονται δεκτοι σε berkeley και MIT ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ...

Link to comment
Share on other sites

Το οτι οι Ελληνικές πολυτεχνικές σχολές θεωρούνται απο τις καλύτερες σε επίπεδο σπουδών είναι κοινό μυστικό και δεν αποτελεί κανένα είδους κόμπλεξ.

 

Και μόνο το γεγονός ότι απόφοιτοι των Ελληνικών πολυτεχνικών σχολών περνάνε για πλάκα στα καλύτερα πανεπιστημια των αγγλοσαξωνικών χωρών είναι κάτι που το βλέπουμε και το βιώνουμε καθημερινά όλοι μας όσοι κρατάμε κάποιες επαφές με τα ιδρύματα αυτά.

 

Συνεπώς αυτό αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα και την καλυτερη έρευνα (άμεση μάλιστα χωρίς υποκειμενικά κριτήρια) της ποιότητας των παρεχομένων σπουδών και γνώσεων στην Ελλάδα.

 

Τώρα, το γεγονός οτι τα ιδρύματα υποχρηματοδοτούνται,

το γεγονός οτι οι πρυτάνεις και οι καθηγητές είναι δειλά ανθρωπάκια που γλύφουν τους φοιτητές τους,

το οτι κάθε τοίχος είναι περασμένος με το κάθε λογής πόστερ και αφίσα κάποιων τεμπέληδων φοιτητών,

το γεγονός οτι ορισμένοι αντι να αποβάλλονται πίνουν φραπεδάκι και κανονίζουν πάρτυ και γενικές συνελέυσεις (χαχαχαχα)

είναι ισχυρό εργαλείο των πολέμιων των Ελληνικών δημόσιων ιδρυμάτων και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γιαυτό.

 

Προσωπικά είχα την τύχη να σπουδάσω εκτός Αθηνών και πριν εισβάλλουν στη σχολή μας τα μαιμουδάκια των κομμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί λοιπόν δε μας λέτε thodoris1982 και theo σε ποιό πανεπιστήμιο σπουδάσατε ;

 

και σε ποιό σημείο της λίστας της Σαγκάης βρίσκεται;

Link to comment
Share on other sites

1) Το θέμα μας είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και όχι ΠΑΛΙ τα επαγγελματικά δικαιώματα. Ας περιοριστούμε στο θέμα μας.

2) Σας παρακαλώ πολύ να μην πάει το θέμα επί προσωπικού. Περιοριστείτε στα επιχειρήματά σας για την ανάγκη λειτουργίας ή μη ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ας θεωρείται, από ποιους αλήθεια;

Απ' τη στιγμή που δεν γίνεται αξιολόγηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων από τα ίδια τα πανεπιστήμια, τους διδάσκοντες, τους φοιτητές, διδάσκοντες άλλων ιδρυμάτων του εσωτερικού και του εξωτερικού, που θα κληθούν να ελέγξουν καταστάσεις καθώς και από την Επίσημη Ελληνική Πολιτεία, κάθε κινέζικη, αμερικάνικη, γερμανική αξιολόγηση τη θεωρώ μπούρδα.

Το να πάρεις το πλήθος των φοιτητών και να το διαιρέσεις με το πλήθος των καθηγητών, τα έσοδα του κάθε πανεπιστημίου και τα ποσά που διατίθενται για έρευνα και να βγάλεις μία λίστα, συγνώμη αλλά δεν είναι αξιολόγηση. Μέρος αυτής ναι. Αλλά η μελέτη είναι ημιτελής και λείπουν πολλά στοιχεία.

 

Εκείνο που δείχνει την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι αυτό που ειπώθηκε παραπάνω, οι πτυχιούχοι τους που όταν αποφασίσουν να ξενιτευτούν για να συνεχίσουν τις σπουδές τους κάνοντας διδακτορικά, γίνονται δεκτοί και διαπρέπουν στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Το πρόβλημα είναι ότι στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο θα μάθει και θα αξιοποιήσει την προσφερόμενη γνώση μόνο όποιος θέλει. Όποιος δε θέλει να μάθει, δε θα υπάρχει κανένας να τον πάρει απ' το χεράκι σαν να είναι στο σχολείο και να τον οδηγήσει και το κακό είναι ότι κι αυτός θα πάρει τελικά το πτυχίο μετά από ν αριθμό ετών και αφού κοπεί μ φορές στο x μάθημα επί y μαθήματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.