Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια


pariah7

Recommended Posts

stayros και οποιοσδηποτε αλλος:

 

ειμαι ανοιχτος στο θεμα μιας και εχει μια διττη φυση και δεν μπορεις να αποκλεισεις καμια οψη της.

 

να σου κανω ομως μια ερωτηση:

ελλαδα μετα απο 25 χρονια με δημοσια πανεπιστημια ανυπαρκτα και το παιδι σου που εχει αριστευσει να το δεχονται στο ΜΙΤ της αθηνας με διδακτρα 30.000 € (σημερινη αξια) για την 5ετια (συνολο δηλαδη,μονο τα διδακτρα).

τι θα πεις και τι θα σκεφτεις?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλαδή τώρα τι πληρώνει κανείς από Αθήνα για να σπουδάσει Θεσ/κη ή οπουδήποτε αλλού; 500Ε Χ 12 Χ 5 = 30.000Ε κ λίγα λέω. Κ μάλιστα σε τμήμα 2ης κ 3ης επιλογής.

 

Το ότι η 3βάθμια εκπαίδευση έχει τα μαύρα της τα χάλια δεκαετίες τώρα δεν έκανε κανένα καθηγηταρά να διαμαρτυρηθεί. Για να μη μιλάω για το ΕΜΠ κ φανεί πως έχω ΕΜΠαθεια, το ΤΕΙ Τοπογραφίας στην Αθήνα ήταν γνωστό κ ως "οικογενειακή υπόθεση". Σχεδόν πλήρη οικογενειοκρατία. Έγινε κάτι; Διαμαρτυρήθηκε κανείς; Σε τόσα πανεπιστήμια που γίνετε της κακομοίρας, ίδρωσε κανένα αυτί; Άνοιξε κανένα ρουθούνι; Επειδή εγώ πιστεύω πως οι "καθηγητές" είναι η μάστιγα της 3βαθμιας εκπαίδευσης, τώρα που σφίγγουν οι κώλοι, εγώ να βοηθήσω να κρατήσουν τα προνόμια τους; Τους έδωσαν το αυτοδιοίκητο κ τα έκαναν %@$#. Ας πρόσεχαν να ήταν σαν τους Γερμανούς.

 

Κ όπως είπα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι πραγματικότητα θέλουμε δε θέλουμε. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσε το :)

Link to comment
Share on other sites

Παιδία αφήστε τα φάρμακα απ'εξω γιατί αν σας πώ τι γίνεται και εκεί (από που νομίζεται κατέρευσε το ασφαλιστικό?)...μπροστα σε αυτό το σύστημα, τα πανεπιστήμια είναι εκκλησίες (Βαλτοπέδια). Δυστυχώς τα ξερω από πρώτο χέρι...

 

Για να μην παρεξηγούμαστε μεταξύ μας και για να διελευκάνω το σκεπτικό μου (που ξεκίνησα εδώ) λέω το εξής ...όλα τα θέματα που βάζουν φωτιά στο forum (ΤΕΙ vs AEI, Iδιωτικά Πανεπιστήμια, Πολεοδομίες κλπ κλπ κλπ) λύνονται με ένα και μόνο σχέδιο "ΠΑΙΔΕΙΑ" (όχι εκπαίδευση)... από την αρχή μεχρι το τέλος, δημόσια. Ο Πλάτων έγραφε τι είναι το δίκαιο στην "Πολιτεία" του πρίν από 2500 χρόνια και εμείς (και τα σημερινά πιτσιρίκια) ξέρουμε το πολύ πολύ τη καλομοίρα. Όταν στα κεντροευρωπαϊκα εκπαιδευτικά συστήματα το παιδί δεν πάει πουθενά αλλού (φροντιστήρια, ωδεια,αγγλικά, αθλητισμό κλπ) παρα μόνο στο σχολείο του και παίρνει όλα τα ερεθίσματα από εκεί, στην Ελλάδα τα παιδιά κοιτάνε πώς θα πάρουν καλύτερο παπούτσι από τον κολλητό τους και τι αυτοκίνητο οδηγεί ο μπαμπάς του.

Για να μην πούμε για τις άριστες εγχώριες Εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις!!!

Γενικά θέλω να πώ ότι άν δεν δημιουργηθεί υγιής κοινωνική βάση δεν υπάρχει περίπτωση όλα αυτά να αλλάξουν. Αν δεν γίνει εκπαιδευτικό σύστημα που να εξαλείφει τις κοινωνικές ανισότητες και τον κοινωνικό ρατσισμό για να μεγαλώσουν υγιή μυαλά δεν γίνεται τίποτα. Το ψευτοδίλλημα Ιδιωτικά ή όχι Πανεπιστήμια, ιδιωτικά ή όχι νοσοκομεία κλπ κλπ είναι θεραπεία και όχι πρόληψη!!!

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τώρα τι πληρώνει κανείς από Αθήνα για να σπουδάσει Θεσ/κη ή οπουδήποτε αλλού; 500Ε Χ 12 Χ 5 = 30.000Ε κ λίγα λέω. Κ μάλιστα σε τμήμα 2ης κ 3ης επιλογής.

 

μιλαω για διδακτρα που τωρα δεν υπαρχουν.

 

δεν εχει σχεση με αυτο που λες.

 

εδω ενα μεταπτυχιακο κανουμε και θα μας βγει 4000 και μου κακοφαινεται.

 

αν σου ερθει ομως δωρακι 20 και 30 χιλιαρικα για να σε παρει το ιδιωτικο χωρις να εχεις επιλογη δημοσιου τοτε,αν εσυ το δεχεσαι,πηγαινε και πες το στον μεροκαματιαρη...

 

και δεν ειναι ρε παιδια θεμα χρηματων στην ουσια.ειναι θεμα αρχης.

 

ή πορευομαστε με αυτες ή τα ξεπουλαμε ολα.

 

ΥΓ χορτασαμε ξεπουληταρια στην πολιτικη-ας μη γινουμε ιδιοι.

Link to comment
Share on other sites

Τα δίδακτρα από μόνα τους δε λένε τίποτα. Το κόστος σπουδών είναι το ζουμί. Κ στους περισσότερους το δημόσιο πανεπιστήμιο κοστίζει ο κούκος αηδόνι ήδη. Αυτό που απορώ είναι γιατί ντε κ καλά ιδιωτικά κ δημόσια πανεπιστήμια δε πιστεύεις ότι μπορεί να συνυπάρχουν. Αν θεωρείς ότι θα εξαφανιστούν τα δημόσια, τότε εσύ μάλλον τα υποτιμάς περισσότερο.

 

Όπως κ να έχει το θέμα, εγώ δεν τοποθετούμε υπέρ των ιδιωτικών. Απλά τα θεωρώ ως γεγονός κ από εκεί κ πέρα προσπαθώ να δω τι θα γίνει. Με το να μεμψιμοιρούμε για την ίδρυση τους δεν αλλάζει κάτι. Ούτε κ με διαμαρτυρίες. Αυτό που ίσως είχε καταφέρει κάτι θα ήταν διαμαρτηρίες κ διαδηλώσεις για τα χάλια της δημόσιας 3βαθμιας εκπαίδευσης χρόνια πριν. Τώρα είναι αργά κ για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κάποιοι είναι καινούργιοι

 

να ξαναπώ συνοπτικά ότι

η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και γενικότερα το θέμα της αυτοχρηματοδότησης των ιδρυμάτων (δηλ κόβεται η κρατική χρηματοδότηση)

θα οδηγήσει και τα δημόσια πανεπιστήμια στην επιβολή διδάκτρων

ποιός σας είπε οτι θα κλείσουν ;

τα δημόσια είναι στημένα

τα ιδιωτικά πρέπει να κτιστούν από την αρχή

 

ταυτόχρονα όλα τα πανεπιστήμια (ιδιωτικά και δημόσια) θα επιλέγουν με δικά τους κριτήρια τους σπουδαστές τους

 

τη συνέχεια μπορείτε να την υποψιαστείτε στην παρακάτω συζήτηση

http://www.michanikos.gr/ftopic3825.html

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.