Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία Μηχανικών σε ιδιαίτερα μαθήματα


haris_el

Recommended Posts

Αν και δεν είναι ό,τι καλύτερο για ένα μηχανικό να καταφεύγει σε ιδιαίτερα μαθήματα, αυτά παραμένουν μια διέξοδος απασχόλησης για πολλούς μηχανικούς αφού τουλάχιστον σε επίπεδο λυκείου το κατέχουμε το θέμα ίσως καλύτερα κι από τους αντίστοιχους καθηγητές.

 

Μπορεί κάποιος να πει με βεβαιότητα αν ως μηχανικοί μπορούμε να παραδίδουμε νόμιμα ιδιαίτερα μαθήματα? Και αν ναι σε ποια? Μόνο αντίστοιχα της ειδικότητάς μας ή και μαθηματικά? Αν και αυτό το πρόβλημα λύνεται αν γράφεις πχ προγραμματισμός υπολογιστών ή κάτι ανάλογο. Στο ΤΕΕ μού είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά στην εφορία προσθέτεις τον ανάλογο κωδικό.

Link to comment
Share on other sites

μπορούμε να παραδίδουμε νόμιμα ιδιαίτερα μαθήματα;

 

Πόσο νόμιμος θέλεις να είσαι;

 

Ήμουν σίγουρος ότι η διδασκαλία ιδιαιτέρων μαθημάτων δεν ρυθμίζονταν από κάποιο νόμο, και ότι η μόνη υποχρέωση θα ήταν η δήλωση του εισοδήματος (και η πιθανή φορολόγησή του, ανάλογα με την κλίμακά του)... αλλά έκανα λάθος.

 

 

Λοιπόν.

Ο νόμος που διέπει την οικοδιδασκαλία είναι ο Α.Ν. 2545/1940 (μπορείς να το δεις από το et.gr Εθνικό τυπογραφείο)

attachment.php?attachmentid=2860&stc=1&d=1284552132

 

Τα δικαιολογητικά και η αίτηση προς το ΥΠΕΠΘ βρίσκονται εδώ.

Και κάποιες σχετικές άλλες πληροφορίες βρίσκονται εδώ (edit Επειδή το τελευταίο λινκ μπορεί να χαθεί, πρόσθεσα το αρχείο doc (που είναι σε rar συμπίεση) )

post-5538-131887246228_thumb.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Να φανταστείς στο ΤΕΕ μού είπαν ότι όλα είναι οκ, απλά χρειάζεσαι τον κωδικό στην εφορία για να είσαι τυπικά εντάξει. Τόσο σχετικοί δηλαδή...

 

Και κάτι ακόμα. Φαντάζομαι το ΤΣΜΕΔΕ αρκεί, δεν εμπλέκεται πουθενά ο ΟΑΕΕ, σωστά? Γιατί στο κράτος που ζούμε τίποτα δεν αποκλείεται. Επίσης, τι μαθήματα μπορείς να κάνεις? Όχι ότι υπάρχει πρόβλημα αφού κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει αυτό αλλά για το τυπικό του θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, όσον αφορά την ασφάλισή σου, φυσικά το ΤΣΜΕΔΕ (νυν ΕΤΑΕ) αρκεί. Εάν όμως κάποιος δεν έχει, ακόμη, ασφαλιστεί στο ΤΣΜΕΔΕ, μπορεί να ακολουθήσει τις οδηγίες εδώ και ειδικά στην παράγραφο 16

 

Για το ποιά μαθήματα δικαιούσαι να διδάξεις δεν γνωρίζω. Πιστεύω ότι θα βρεθείς προ εκπλήξεων εάν ρωτήσεις στο ΥΠΕΠΘ. Αλλά και μόνο για την χαρά της έκπληξης ( :smile: ) και την συνειδητοποίηση του πώς το Δημόσιο αντιμετωπίζει ένα ζήτημα (δηλαδή την κατ' οίκον διδασκαλία) που στην πράξη βλέπουμε τι γίνεται, θα άξιζε να ρωτήσει κανείς....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν και επανέρχομαι μετά από μέρες, ήθελα για την ιστορία και μόνο να πω ότι πήρα μερικά τηλέφωνα για να μάθω. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα? Πήρα το υπουργείο παιδείας και έγινα μπαλάκι μεταξύ διαφόρων διευθύνσεων. Άλλοι μού έλεγαν να πάρω στη Βιβλιοθήκη (φαντάζομαι θα είναι το αρχείο), άλλοι στη Β-βάθμια, άλλοι στην Ιδιωτική, άλλοι στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό κλπ.

 

Μετά, κι αφού διάφορα τηλέφωνα από αυτά δεν δούλευαν και φυσικά όλοι παρέμπαιναν σε κάποιον άλλο, κατέληξα να τηλεφωνήσω σε ένα γραφείο δευτεροβάθμιας κι από κει σε γραφείο επαγγελματικής απασχόλησης. Για να μην πολυλογώ, κανείς δεν ήξερε! Τσάμπα τα τηλέφωνα και οι ώρες αναμονής. Έψαχναν να βρουν την κατηγορία και τελικά μού είπαν ότι μάλλον μπορώ να κάνω ηλεκτρολογία και μηχανολογία και πληροφορική προφανώς λόγω και του ΜΥ μετά το ΗΜ. Αν μπορεί κανείς να βγάλει άκρη ας γράψει τα αποτελέσματα!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλημέρα σας,

 

Επαναφέρω το θέμα της κατ' οίκον διδασκαλίας με το εξής ερώτημα:

Μου έχουν πει ότι για να κόβω αποδείξεις για "υπηρεσίες καθηγητή" θα πρέπει να κάνω έναρξη στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) και δε μπορώ να το κάνω με το μπλοκάκι του μηχανικού. Είμαι πολιτικός μηχανικός, γραμμένη στο ΤΣΜΕΔΕ...Από τον Ιανουάριο του 2012, έχω διαβάσει σχετικό έγγραφο, αν είσαι σε δύο ταμεία ασφαλισμένος δεν έχεις απαλλαγή εισφορών και πληρώνεις και στα δύο (ίσως στο δεύτερο ένα μόνο ποσοστό)...

Ξέρει κανείς κάτι σχετικά μ' αυτό; Αν μπορώ δηλαδή να προσθέσω κάποιο ΚΑΔ και ποιο, χωρίς να κάνω έναρξη στο ΤΕΒΕ ή αν γνωρίζει τίποτα για απαλλαγή εισφορών...

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Όχι. Υπάρχει πααρθυράκι που λέγεται εισηγητής σεμιναρίων. Δεν θυμάμαι ποιος είναι ο ΚΑΔ.

Το κάνουν πολοί συνάδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

Δε χρειάζεται καν να βρούμε "παραθυράκι". Οι νέοι ασφαλισμένοι Μηχανικοί (μετά το 1993), ασφαλίζονται και πληρώνουν μόνο ένα ταμείο: το ΤΣΜΕΔΕ, ό,τι δραστηριότητα ελ. επαγγελματία και αν ασκούν. Αυτό που διάβασες (αλλά δε συγκράτησες), είναι μάλλον το τι ισχύει για ασφαλισμένους προ 1993.

Link to comment
Share on other sites

tpanag

 

Απο που προκυπτει αυτο??

Δλδ αν αυριο παω μεροκαματο στην οικοδομη ή σερβιτορος, πληρωνω ΤΣΜΕΔΕ και ειμαι οκ???

Link to comment
Share on other sites

παντως ποτε κανεναν καθηγητη ή και φοιτητη που κανει ιδιαιτερα ,δεν συναντησα ή ακουσα ,να κοβει αποδειξη , εργοσημο κτλ .........εδω ακομα και καποιοι που λενε οτι ειναι καθηγητες κανουν ιδιαιτερα..........βεβαια μακαρι να αλλαξει αυτο γιατι πολλοι πλουτισαν , ή παραδιδουν μαθηματα χωρις να εχουν το δικαιωμα ή τα προσοντα...............

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.