Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

χμ. τίποτα δεν είναι σίγουρο. τίποτα.

..........

προφανώς κάπου πάτησε ο μηχανικός και έδειξε αυτήν την αποθήκη, εκτός κι αν έχει γίνει μπαλαμούτι με το χέρι, δες αν την υπολογίζει στο νόμιμο όγκο (Δ.Κ.) και αν ναι, προχώρα.

Ο νόμος τακτοποιεί τους χώρους που βρίσκονται στο νόμιμο εγκεκριμένο χώρο του κτιρίου και πλέον άλλαξε η χρήση τους οπότε....

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που στους όρους δόμησης με συγκεκριμένο ΦΕΚ εκτός του σ.δ. ορίζεται και επιφάνεια βοηθητικού χώρου (επιπλέον του σ.δ.). Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο πρέπει να έχει γίνει κι εδώ, οπότε gi@ κοίταξε και στο τοπογραφικό μήπως το αναφέρει.

Link to comment
Share on other sites

έχουμε ξαναδεί κατόψεις που λένε άσχετα πράγματα από το ΔΚ, δυστυχώς...

οπότε ξεκίνα από το ΔΚ. στη θέση σου, άσχετα από ΖΟΕ (που νομίζω δεν παίζει κανένα ρόλο πέραν των κάποιων επιπλέον περιορισμών), αν είναι μετρημένη και υπολογισμένη στην κάλυψη η αποθήκη θα το προχώραγα (αφού, σύμφωνα με την ο/α είναι εντός εγκεκριμένου όγκου)

 

δεν νομίζω πάντως ότι ισχύει να μην υπολογίζεται η αποθήκη στην κάλυψη, λόγω ΖΟΕ (στον ΣΔ ορθώς δεν μετράει -στην κάλυψη πρέπει να μετρήσει, εκτός αν δεν είναι αποθήκη, αλλά στέρνα!)

Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν έχω στα χέρια μου μόνο την κάτοψη η οποία σημειώνει ξεχωριστά τα τετραγωνικά της κατοικίας και της αποθήκης.

δες τι δείχνει η κάτοψη

 

κατά τον έλεγχο ζητούν κάτοψη και τοπογραφικό

άρα ρυθμιζεις ό,τι δειχνει η κάτοψη .-

 

δε σε νοιάζει ούτε τι λένε οι όροι δόμησης για την κάλυψη ούτε τι γράφει το ΔΚ

----

αν κακώς εγκρίθηκε η άδεια είναι θέμα του μελετητή και της υπηρεσίας

Link to comment
Share on other sites

καμμια αποψη?

 

armenopoylos μιας και σε βλεπω μεσα θα ηθελα τη γνωμη σου στο παραπανω θεμα.ευχαριστω.

 

Δεν τίθεται θέμα με το ελεύθερο ύψος των χώρων που ρυθμίζονται, το αναφέρει εγκύκλιος. Αν όμως χρειαστεις και Χ.Κ.Χ για τον ρυθμιζόμενο χώρο, τότε αυτός πρέπει να έχει όλες τις προϋποθέσεις.

Η χρήση που δηλώνουμε είναι αυτή που καθορίζει το πρόστιμο, οχι η χρηση βάση άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα τακτοποίησης για μετατροπή τμήματος υπογείου garage (νομίμως υφιστάμενου) που βρίσκεται εκτός περιγράμματος της ανωδομής, σε κατοικία. Νομίζω ότι είναι σαφέστατα εντός νομίμου κελύφους, ακόμα κι αν το υπόγειο garage είναι εκτός κάλυψης.

 

Συμφωνείτε;

Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι εχω ενα πολυπλοκο θεμα και δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω.χρειαζομαι επειγοντως τις αποψεις σας και τις συμβουλες σας.

μου εφεραν για τακτοποιηση την εξης οικοδομη.ισογειο καταστημα με νομιμο παταρι υψους 2.20 καθαρο, Α οροφο γραφεια με κλεισμενο η/χ και Β οροφο γραφειο με κλεισμενο η/χ.

ο ιδιοκτητης θελει να τακτοποιησει

1/ το παταρι σε γραφειο

2/τον η/χ του Α οροφου

3/τον η/χ του Β οροφου σε κατοικια(ο ιδιοκτητης ειναι γιατρος και μενει και στο γραφειο).αυτο το ξεκαθαρισα οκ.γιατι θελει να μετατρεψει με αδεια αλλαγης χρησης τον Β οροφο σε κατοικια.

εχω την εξης ερωτηση.αν μετα τις τακτοποιησεις ,υποβαλλει αιτηση για αδεια αλλαγης χρησης στον β οροφο,συμφωνα με την εγκυκλιο 19 θα πρεπει να δειξει και τους τακτοποιημενους χωρους,οπου το παταρι θα φαινεται ως γραφειο.το υψος του ομως θα ειναι 2.20 (νομιμο στην αδεια).

λετε να υπαρξει προβλημα στην αδεια αλλαγης χρησης και να μας πουν οτι δεν χορηγηται η αδεια γιατι το παταρι(γραφειο) εχει υψος 2.20 κι οχι 2.40?εσις πως θα το αντιμετωπιζατε το θεμα?να μην ρυθμισει το παταρι?να μην ρυθμισει τον η/χ σε κατοικια?sos.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.