Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Τα ίδια λέει και η ΔΟΚΚ αλλά και οι εγκύκλιοι. ΟΤΙ έχει μετρήσει στον όγκο σίγουρα τακτοποιείται καθώς και ανοικτοί χώροι που έχουν μετρήσει στην κάλυψη (δηλ. στον όγκο).

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι δεδομένου ότι δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με το Ν.3843/10 και έχοντας προχωρήσει μόνο με απλές περιπτώσεις νομιμοποίησης Η/Υ έχω μπερδευτεί αρκετά με κάτι που μπορεί να είναι απλό, περιγράφω παρακάτω την κατάσταση:

1) Στην οικοδομική άδεια υπάρχει ένας χώρος "εργαστήριο" ας πούμε 25τ.μ. εντός δόμησης (συντελεστή δηλαδή).

2) Δίπλα ακριβώς υπάρχουν "αποθήκες" ΕΚΤΟΣ δόμησης άλλα 25τ.μ.

3) Στο συμβόλαιο διανομής υπάρχει ως ενιαία ιδιοκτησία χαρακτηρισμένη ως "εργαστήριο - αποθήκη" 50τ.μ.

4) Ο χώρος χρησιμοποιείται ως διαμέρισμα, ακριβώς ίδιο διαμέρισμα υπάρχει από επάνω 50τ.μ. δηλαδή πρόκειται για ένα ακόμα διαμέρισμα απαράλλακτο με το από επάνω άσχετα το πως φαίνεται στην Οικ. Άδεια και στο Συμβόλαιο.

5) Είναι δηλωμένο στο Ε9, στο κτηματολόγιο και στα Ε2, όπως στο συμβόλαιο δηλαδή "εργαστήριο - αποθήκη".

 

Το ερώτημα τώρα είναι το εξής: πως το τακτοποιώ αυτό;;; Εννοώ βάζω μόνο τα 25 της αποθήκης που είναι εκτός δόμησης; Βάζω και τα 50 εφόσον θέλω να κάνω και αλλαγή χρήσης σε κατοικία (και γίνεται αυτό); Μήπως δεν έχει νόημα να κάνω τίποτα εφόσον ήδη είναι δηλωμένο στο συμβόλαιο και παντού ως ενιαία ιδιοκτησία; Έχω μπερδευτεί τελείως... καμμιά ιδέα; Αν δεν έκανα κατανοητό το πρόβλημα παρακαλώ ρωτήστε με γιατί χρειάζομαι βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

tel

θα σου πω ενα παραδειγμα και ελπιζω να σε καλυψω....

 

1.κλειστες θεσειςσταθμευσης εκτος κτιριου που εγιναν σε μια ακρη του οικοπεδου τακτοποιηθηκαν κανονικοτατα

2.αποθηκη παλι εκτος κτιριου (ειναι οι παλιοι βοηθητικοι χωροι που ειχαμε δικαιωμα να βγαλλουμε για εργαλεια κηπουρου κτλ αν θυμαμαι καλα) τακτοποιηθηκε κανονικα

 

στα σιγουρα θα κανεις τακτοποιηση για τα 25 μετρα αποθηκης γιατι ειναι αλλαγη απο βοηθητικη σε κυρια χρηση (το οτι δηλωνεται στην εφορια δεν παιζει ρολο)

για τα υπολοιπα 25 τ.μ πουναι εργστηρι και εχουν σ.δ δεν ακνεις τακτοποιηση γιατι δεν μπορεις ναλλαξεις απο κυρια σε κυρια

 

 

υ.γ μια ερωτηση και απο μενα γιατι το εγγραφο με μπερδεψε.......εχουμε 3 οροφους απο 130 τ.μ......στον 4 οροφο εχουμε μια πισω και μια μπροστα υποχωρησεις και πεφτουμε στα 90 τ.μ....αυτα τα 20 μπροστα και τα 20 πισω ειναι με τσιμεντενιες περγκολες και εχουν και τοιχοποιιες κανονικα απλα δεν εχουν μπει παραθυρα και μπαλκονοπορτες.....ΔΛΔ ΑΥΤΑ τακτοποιουνται γιατι στην αρχη του νομου μουχαν πει οχι

Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια λέει και η ΔΟΚΚ αλλά και οι εγκύκλιοι. ΟΤΙ έχει μετρήσει στον όγκο σίγουρα τακτοποιείται καθώς και ανοικτοί χώροι που έχουν μετρήσει στην κάλυψη (δηλ. στον όγκο).

 

Μα το έγγραφο που παρατίθεται αναφέρεται σε τμήμα δώματος που έκλεισε και δεν είχε μετρηθεί στον όγκο. Το ότι είναι κάλυψη οφείλεται στον από κάτω κλειστό χώρο - με την λογική αυτή κάνω 2-3 ορόφους πάνω από το νόμιμο ισόγειο και επειδή ακολουθώ το περίγραμμα του ισογείου, είμαι εντός κάλυψης και άρα τους τακτοποιώ.

 

EDIT: Τώρα που ξαναδιαβάζω τα έγγραφα αντιλαμβάνομαι ότι ο χώρος θα έπρεπε να είχε να είχε μετρήσει στον όγκο αλλά αυτό δεν έγινε στην άδεια (πρόκειται μάλλον για αίθριο-φωταγωγό σε μια μονο στάθμη). Η ΠΕΧΩ με την απάντηση κάλυψε και τον ιδιοκτήτη (που διακαιούταν τη ρύθμιση) και την πολεοδομία (που μάλλον έκανε "πατάτα" κατά την έκδοση της άδειας)

Link to comment
Share on other sites

μια ερωτηση και απο μενα γιατι το εγγραφο με μπερδεψε.......εχουμε 3 οροφους απο 130 τ.μ......στον 4 οροφο εχουμε μια πισω και μια μπροστα υποχωρησεις και πεφτουμε στα 90 τ.μ....αυτα τα 20 μπροστα και τα 20 πισω ειναι με τσιμεντενιες περγκολες και εχουν και τοιχοποιιες κανονικα απλα δεν εχουν μπει παραθυρα και μπαλκονοπορτες.....ΔΛΔ ΑΥΤΑ τακτοποιουνται γιατι στην αρχη του νομου μουχαν πει οχι....

 

ειναι και μεσα στο ιδεατο και μεσα στο νομιμο υψος αλλα δενε χουν μετρησει στον ΝΟΜΙΜΟ ογκο γιατι ειναι αιθρια στην ουσια

 

 

 

υ.γ μπορω να παρω και εγω τηλ στον ΔΟΚΚ η μονο μεσα απο πολεοδομια ??

Link to comment
Share on other sites

ειναι και μεσα στο ιδεατο και μεσα στο νομιμο υψος αλλα δενε χουν μετρησει στον ΝΟΜΙΜΟ ογκο γιατι ειναι αιθρια στην ουσια

 

Αν από ΟΛΕΣ τις πλευρές περιβάλλεται από χώρους ή στοιχεία που μετρήθηκαν στη δόμηση και βρίσκεται πάνω από κλειστό χώρο τότε πρέπει να μετρηθεί στον όγκο και τακτοποιείται.

 

Αν επίσης είναι εσοχή στο σώμα του κτιρίου, δηλαδή 3πλευρές χώροι ή στοιχεία που μετρήθηκαν δόμηση και η άλλη ανοικτή και η αυτή η ανοικτή πλευρά είναι μικρότερη του Δ τότε πάλι πρέπει να μετρηθεί στον όγκο και τακτοποιείται. Αν όμως είναι Δ και μεγαλύτερη, τότε δεν μετρά όγκο και δεν τακτοποιείται.

Link to comment
Share on other sites

στο ενα αιθριο οι 3 πλευρες εχουν μετρησει στον σ.δ και η 4 εχει μετρησει ολο το μηκος εκτος απο 1.5 πουναι η ''περγκολα''

 

στο αλλο αιθριο εχουν μετρησει οι 2 πλευρες στο σδ και απο τισ αλλες 2 απο ενα τρεχ.μετρο στον σ.δ

 

και στις 2 περιπτωσεις δεν μετρησε στον ογκο τον νομιμο του κτιριου και στις 2 ειναι πανω απο κλειστους χωρους

Link to comment
Share on other sites

Το 1ο που λες είναι εσοχή στο σώμα του κτιρίου (η πέργκολα είναι σαν να μην υπάρχει). Ρυθμίζεται αλλά έπρεπε να είχε μετρηθεί στον όγκο (σφάλμα τις άδειας).

 

Το 2ο, αν όταν λες "από ένα τρεχ. μέτρο", εννοείς ότι μέτρησε πάχος δοκαριου/τοιχοποιίας καθόλη την πλευρά, τότε είναι αίθριο/φωταγωγός. Αν είναι έτσι, ρυθμίζεται αλλά επίσης θα έπρεπε να είχε μετρηθεί στον όγκο (ομοίως σφάλμα της άδειας).

Link to comment
Share on other sites

στο 2 μετρησανε οι 2 τοιχοποιιες και στις αλλες 2 οταν λεω ενα τρεχ μετρο εννοω οτι απο τα 5 * 4 μετρα που ειναι μετρησε στον σ.δ το 1 τρεχ μετρο της καθε μιας (ειναι τα αντισεισμικα τοιχεια)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.