Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Επανερχόμενος στο θέμα της προσμέτρησης στο συντελεστή σας πληροφορώ πως η ΔΟΚΚ επιμένει πως οι χώροι που τακτοποιούνται προσμετρούν στον συντελεστή εφόσον υπάρχει υπόλοιπο δόμησης και βασίζονται στο άρθρο 5 παρ. 1 '' ... και έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης καθ' υπέρβαση των όρων και περιορισμών δόμησης του ακινήτου '' και όχι στο άρθρο 6 παρ.7.

Για αυτό το λόγο μην βιάζεστε να με κρίνετε δεν είχα καμία πρόθεση να επιτεθώ στον συνάδελφο Directionless σας βεβαιώνω.

Απλώς επειδή δεν μπόρεσα να διαβάσω όλες τις απαντήσεις είπα μήπως κάποιος συνάδελφος είχε κάνει κάποια ερώτηση σε πολεοδομία και είχε λάβει γραπτή απάντηση.

Συνάδελφε soundholics γράφεις : ''...υπάρχει όμως απάντηση της ΔΟΚΚ...'' Σε παρακαλώ αν έχεις την απάντηση κατέβασέ τη στο forum.

Και κάτι ακόμα συνάδελφοι.

Οι εγκύκλιοι δεν καταργούν το Νόμο.Φτάνει πια .Πήξαμε στις εγκυκλίους.

 

κατ'αρχάς η ερώτησή σου ήταν γενική και δεν εξειδίκευε για χώρους που έχουν υπόλοιπο δόμησης, γι'αυτό και σου απάντησα σε δύο σκέλη. Έχουμε συζητήσει ξανά στο παρελθόν το θέμα, και θεωρώ ότι η ΔΟΚΚ κάνει λάθος στο συγκεκριμένο θέμα, αν και λόγω θέσης δεν μπορούσε να απαντήσει κάτι διαφορετικό. Επιγραμματικα:

α. με τι ελαφρότητα απαντά ότι το άρθ. 6 παρ. 7 του βασικού νόμου δεν το λαμβάνει υπόψη αλλά ερμηνεύει (κατά την κρίση της) παράγραφο εγκυκλίου.

β. ο νόμος δεν απαγορεύει σε κανένα σημείο να τακτοποιούνται χώροι που έχουν υπόλοιπο δόμησης, ούτε προβλέπει σε κάποιο σημείο του να γίνεται έλεγχος του διαγράμματος κάλυψης, ούτε προβλέπει κάποια αναφορά στις δηλώσεις ιδιοκτήτη / εκθεση μηχανικού

γ. δημιουργείται κατάφωρη αδικία σε όλα τα κτήρια με συσταση οριζ. ιδιοκτησίας, αφού κάποιοι μπορούν να τακτοποιούν και κάποιοι όχι.

δ. σε περίπτωση μελλοντικής προσθήκης πως μπορεί να ελεγξει η Πολεοδομία αν υπάρχουν ή όχι τακτοποιημένοι χώροι

και άλλα πολλά...

Link to comment
Share on other sites

Ωραία τα λέτε....αλλά όταν τόσοι κατασκευαστές και μηχανικοί τα έφτιαχναν κλειστά και έπαιρναν ρεύμα που ήταν ο έλεγχος από τη Πολεοδομία????

Συζηταμε για το ποιός φταίει;

 

ή για το αν έχει υπογράψει ψευδή δήλωση πως έχει αλλαξει 'ηδη η χρήση

και ξεκινήσει τώρα τις εργασίες

 

αν θα παει αυτόφορο, θα του ακρυρώσουν τη ρύθμιση, θα πληρώσει πρόστιμο;

Link to comment
Share on other sites

συνάδερφοι παρακαλώ την γνώμη σας πριν πάθω εγκεφαλικό!

πελάτης-συγγενής με μεγάλο χώρο στάθμευσης σε ημιτελή ιδιόκτητη πολυκατοικία μου ζήτησε να διαμορφώσει πριν 2 μήνες τμήμα του πάρκινγκ αυτού σε διαμέρισμα και να το τακτοποιήσει με τον 3843. ξεκινήσαμε την τακτοποίηση και παράλληλα ξεκίνησε κι αυτός τις εργασίες.... (μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε που ανέλαβα κάτι τέτοιο...)

το έργο έχει κλείσει εδώ και χρόνια στην πολεοδομία αλλά όχι και στο ικα καθώς όπως είπα υπάρχουν ακόμα εργασίες (βαψίματα και πλακάκια).

Χωρίς να το σκεφτεί και χωρίς να ρωτήσει και κανέναν...πήγε να κολλήσει ένσημα στο ίκα σε κάποιον εργάτη!!!! και το ικα του ανακοίνωσε ότι θα κάνει αυτοψία καθώς το έργο ήταν αδρανές τα τελευταία 4-5 χρόνια!

τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;!;!;

εγώ σαν μηχανικός της τακτοποίησης του χώρου λογικά δεν κινδυνεύω αλλά μήπως κινδυνεύει η διαδικασία τακτοποίησης;

το ίκα λογικά θα του δώσει πρόστιμο. η πολεοδομία υπάρχει περίπτωση να μπλεχτεί;

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως το Ικα κι ας βάλει πρόστιμο δεν ειδοποιεί την Πολεοδομία. Έλεγξε επίσης αν του λείπουν ένσημα για την αποπεράτωση της οικοδομής και πόσα; Γιατί αν δεν του λείπουν, δε νομίζω να υπάρχει λόγος μετά την αυτοψία να επιβληθεί πρόστιμο. Το ΙΚΑ δεν ελέγχει νομιμότητα κατά ΓΟΚ. Ελέγχει εάν του έχουν καταβληθεί τα ελάχιστα ένσημα που έχουν δηλωθεί στην άδεια. Να διασταυρώσεις όμως αυτά που σου είπα. Για τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις δεν πρέπει να στηρίζεσαι στο φόρουμ, απλά να συγκεντρώνεις απόψεις και να πράτεις ανάλογα...

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας, έχω μία περίπτωση μεζονέτας που ο 2ος όροφος ήταν μικρότερος από τον πρώτο και υπήρχε μπαλκόνι που έβλεπε προς τα κάτω στη σαλονοτραπεζαρία. Αυτό κλείστηκε και χρησιμοποιείται το κομμάτι αυτό (30τμ) για δωμάτια (ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η πλάκα του 1ου ορόφου). Τα ύψη στην πάνω ταράτσα έχουν διατηρηθεί και ως εκ τούτου το συγκεκριμένο κομμάτι έχει 2,40 ύψος. Μπορεί να τακτοποιηθεί; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Mπορει.....εσωτερικο κενό ειναι αυτο που περιγραφεις και ετσι πρεπει να το δειχνει και στο σχεδιο...

 

ευχαριστω, ξεχασα να αναφερω οτι το εσωτερικο αυτο κενο εφοσον τακτοποιηθει θα υπερβαινει τη συνολικη δομηση. υπαρχει προβλημα σ αυτο;

Link to comment
Share on other sites

Οχι μην αγχωνεσαι...δεν θα χεις θεμα...(παντα να χεις υποψιν σου βεβαια οτι ζεις στο χρεωκοπημενο Ελλαδισταν και ποτε δε ξερεις...)

Link to comment
Share on other sites

Οχι μην αγχωνεσαι...δεν θα χεις θεμα...(παντα να χεις υποψιν σου βεβαια οτι ζεις στο χρεωκοπημενο Ελλαδισταν και ποτε δε ξερεις...)

 

ο ιδιοκτητης της μεζονετας εχει αλλη μια κατοικια σε αλλο νομο, στο ονομα της γυναικας του, που κι εκει θα δηλωσει κατι Η/Υ. μπορουν να δηλωθουν και οι 2 φακελοι σαν 1η κατοικια; σε διαφορετικα ονοματα βεβαια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.