Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού


myri

Recommended Posts

Αναρωτιέμαι εάν ο κ. καθηγητής διάβασε πρώτα το κείμενο του MoU πρίν γράψει την διαμαρτυρία του.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία, πολύ δε περισσότερο, συγκεκριμένη Μελέτη αξιοποίησης συγκεκριμένου χώρου και με συγκεκριμένο μάλιστα μοντέλο !!!!!!

 

Το MoU εκφράζει προθέσεις να μελετηθούν οι δυνατότητες για επενδύσεις με έναν γρήγορο τρόπο. Αυτό, και τίποτα περισσότερο. Ξέρετε από πότε συζητούνται επενδύσεις στον Αστακό; Έχω προσωπική γνώση για περίπου 10 χρόνια και συζητούσαν για ήδη 10. Θυμάστε το δήθεν ενδιαφέρον του ίδιου εμίρη για να αγοράσει την Ολυμπιακή ;

 

Δεν καταλαβαίνω την βιασύνη του κ.καθηγητή να καταδικάσει την προσπάθεια και μάλιστα ώς αντιδημοκρατική !!!!!!!

Ο χρόνος ωρίμανσης μιάς επένδυσης στην Ελλάδα μας είναι πολλά, πάρα πολλά χρόνια. Θα γίνουν χιλιάδες ώρες συζητήσεις και αναλύσεις σε (αμειβόμενες) επιτροπές πρίν τα Υπουργεία φθάσουν στην σωστή κατανομή της προμήθειας.

 

Ας μην ανησυχεί ο κ.καθηγητής. πέραν της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν κάτι σημαντικό και μεγάλο έγινε, είμαστε ακόμα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από μελέτες και έργα, άν βέβαια τελικά γίνει κάτι, εκτός από ταξιδάκια στο Qatar.

 

Και εάν ποτέ φθάσει η ώρα να γίνει κάτι στό Ελληνικό, (κάτι για το οποίο έχω πολύ μεγάλες αμφιβολίες), και εάν βρεθεί κάποιος να βάλει τα λεφτά, ο κάθε επενδυτής δεν είναι και μελετητής, θα προσλάβει μελετητές. Εάν λοιπόν ο κ.καθηγητής έχει μιά καλή ιδέα, δεν έχει παρά να την προτείνει στον χρηματοδότη, να τον πείσει, να του φτιάξει μιά καλή μελέτη και να την κατασκευάσει. Εκτός και εάν ο κ.καθηγητής πιστεύει ότι καλές μελέτες φτιάχνονται μόνον με τα λεφτά τα δικά μου δηλαδή των φορολογουμένων, ενώ με τα λεφτά των ιδιωτών επενδυτών δεν φτιάχνονται σωστές μελέτες.

 

Το Ελληνικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα λάθη της Μεταπολεμικής Ελλάδας. Αποδεικνύει με τον πιό γλαφυρό τρόπο την απίστευτη αδιαφορία του Κράτους για τα χρήματα των πολιτών του, αλλά μάλλον δεν είναι εδώ το μέρος να το συζητήσουμε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Σημασία είναι να γίνει κάτι όμορφο, καθαρό, να το χαίρονται όλοι οι κάτοικοι και να είναι ασφαλές... Οι δήμοι δεν μπορούν να φροντίσουν ούτε παρτέρι... Από τη μια οι χαραμοφάιδες εργάτες και εργολάβοι πρασίνου, οι χαραμοφάιδες δημοτικοί αστυνόμοι, οι ανίκανοι αντιδήμαρχοι και τεχνικές υπηρεσίες.... και από την άλλη οργανωμένες εταιρίες που θα κερδίζουν ασφαλώς αλλά και θα λογοδοτούν για τις παρεμβάσεις και παραλείψεις τους... Που δεν θα υπάρχουν βέβαια γιατί θα θέλουν να είναι το μέρος ένα κόσμημα για να το επισκέπτεται ο κόσμος και να κερδίζουν...

Ολυμπιακές εγκαταστάσεις... Ολυμπιακό χωριό... Ομόνοια.... Πάρνηθα.....Πεντέλη..... Ελληνικό..... Οτιδήποτε ήταν του κράτους και των "Ελλήνων" ρημάζει και πεθαίνει... Γιατί απλώς δεν υπάρχουν Ελληνες... μόνο "Ελληνες"...

Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΑ... Αυτό που θα ζήσεις ΤΩΡΑ είναι... Ούτε να φτιάξω για το μέλλον, ούτε να κατηγορήσω το παρελθόν... ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ! Εδώ είμαι ΣΗΜΕΡΑ... Τί μου προσφέρεις;;;;; Τίποτα... Οπότε γιατί να μην αφήσω κάποιον άλλο να μου προσφέρει κάτι; Επειδή θα βγάλει κι αυτός;

Οταν βλέπω τους δημάρχους στη τηλεόραση σκέφτομαι τα καλά παιδιά με τα γκαζάκια, γιατί δεν κάνουν κάτι εκεί που πρέπει και χτυπάνε άσχετους...

Στις δικές μου περιοχές, Κορυδαλλός, Νίκαια, Πειραιάς... Οποιος εχει έστω λίγες σχέσεις, ξέρει και για τη βρωμιά, και για την εγκατάλειψη και για τις κλεψιές τους...

Ο εμίρης στο κάτω-κάτω δεν έχει ανάγκη να σε κλέψει... Εχει κλέψει τους δικούς του... Εμάς θα μας έχει άρχοντες...

Link to comment
Share on other sites

πρεπει για αλλη μια φορα η γιαγια στο χωριο στην κοζανη , στο σουφλι, στην ηγουμενιτσα να πληρωνει τους μεγαλοιδεατισμους των αθηνοκεντρικων δημαρχων που οταν δεν θαχουν λεφτα θα ζητανε απο το κρατος?

και εγώ την κάθε γιαγια που δηλώνει ΨΕΜΑΤΑ πως είναι αγρότισσα κα παίρνει επιδοτήσεις την πληρώνω και με το παραπάνω

υπάρχουν δε γιαγιάδες που μένουν στην Αθήνα και δηλώνουν αγρότισσες στην Κοζάνη

 

αμα αρχίσουμε τους αφορισμούς δε θα τελειωσουμε ποτέ

απο το να μενει κενο μεχρι και αν συμφωνησουμε εμεις τι θα το κανουμε ναι καλυτερα να το παρει καποιος σοβαρος....

τι λέτε βρε παιδιά διώξαμε το αεροδρόμιο για να το παρει κάποιος να το πήξει;

 

καταρχάς θα μπορούσε να ξαναγίνει αεροδρόμιο, έλα όμως που με τους Γερμανούς στο Βενιζέλος άλλα έχουμε συμφωνήσει ;) (πάλι στο όνομα της ανάπτυξης, μην το ξεχνάμε)

 

στη συνέχεια αφού θέλουν να το χαρίσον, ας επιστρέψουν τη γη σε αυτούς που τους επέβαλλαν την απαλλοτρίωση

 

Τέλος από που και ως που κάνουν απευθίας αναθέσεις;

Με ποιά κριτίρια;

Με το πόσα θα πάνε στο λογαριαμό τους (βλ siemens);

 

myri υπαρχει καποιο λινκ με την προταση του ΕΜΠ ή του συγκεκριμενου καθηγητη για το Ελληνικο?

δεν το γνωρίζω από αυτά που γράφει αυτό αφήνει να εννοηθεί

 

Σημασία είναι να γίνει κάτι όμορφο, καθαρό, να το χαίρονται όλοι οι κάτοικοι και να είναι ασφαλές... Οι δήμοι δεν μπορούν να φροντίσουν ούτε παρτέρι...

 

 

χρόνια τώρα το κράτος:

  • υποβαθμίζει συστηματικά τον δημόσιο αστικό χώρο
  • σε συνδειασμό με το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργεί
  • παρέα με την τρομολαγνεία των ΜΜΕ που είναι σαφώς πουλημένα

δείτε τώρα πόσο εύκολα δέχεστε την αυθαίρετη, παράλογη και επικύνδυνη ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του δημόσιου χώρου

 

υγ

καλά, άμα γίνει θεματικό πάρκο οι κάτοικοι προφανώς δεν θα έχουν ελέυθερη πρόσβαση

ένα πράμα όπως σε όλες σχεδόν τις ακτές της Ιταλίας όπου ΟΛΟΙ πληρώνουν είσοδο για να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα

(το έμαθα πρόσφατα από φίλη που έμεινε για επαγγελματικούς λόγους λίγους μήνες εκεί)

-----

 

και ναι λοιπόν,

εγώ προσωπικά τα καζινο δεν τα θεωρώ ανάπτυξη

για εμενα είναι μέσο ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ

 

και ο σεξοτουρισμός είναι προσοδοφόρος, αυτό τι θα πει πως θα πρέπει να τον υιοθετήσουμε;;

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα... πάει κι αυτό.

 

Απλά να υπενθυμίσω ότι ο Μπελαβίλας έχει ασχοληθεί εκτενώς με το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού σαν επικεφαλής ερευνητικής ομάδας, παίρνοντας την σκυτάλη απο τον Βασενχόβεν. Πάνω δε στις μελέτες του ΕΜΠ στηρίχθηκε ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός που έγινε το 2004 από τον ΟΡΣΑ.

 

Αυτός ο Διαγωνισμός και το Α' βραβείο το οποίο απονεμήθηκε είναι η βάση του σχεδιασμού για την πολιτεία μέχρι σήμερα. (και όχι δεν προβλέπει αποκλειστικά και μόνο πράσινο, αλλά και οικιστική ανάπτυξη... όποιος θέλει ψάχνει...)

 

Τώρα λοιπόν, μετά από χρόνια σχεδιασμών, όλα σβήνονται με μία μολυβιά του κ.Παπανδρέου.

 

Ισως η οικονομική κρίση να κάνει απαγορευτική την δημιουργία του Πάρκου όπως σχεδιάστηκε εως τώρα. Αλλά θα πρέπει να το τεκμηριώσει αυτό η κυβέρνηση. Επίσης θα πρέπει θα πρέπει να μας γνωστοποιήσει ποιά θα είναι τα βάρη και τα ποιά τα ωφέλη από τον νέο σχεδιασμό. Να προχωρήσει σε ένα επικαιροποιημένο στρατηγικό σχεδιασμό (master plan) που θα αποσαφηνίζει τι θα γίνει και που. Και επί αυτού να καλέσει τους επενδυτές να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

 

Αντί αυτού βλέπουμε την επέλαση αράβων εμίριδων που θα κάνουν προφανώς ότι θέλουν, στην υγεία των κακομοίριδων.

 

Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με υπόσχεση την πράσινη ανάπτυξη, και την δημόσια διαβούλευση....

Link to comment
Share on other sites

Πόσο δύσκολο είναι πιά γιά τις αρχιτεκτονικές σχολές της χώρας να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις γιά το Ελληνικό ?

Προτάσεις υλοποιήσιμες και όχι βερμπαλιστικές , ούτε γιά το συμφέρον των βλαχοδήμαρχων .

 

Εδώ βέβαια δεν βγήκε κανείς καθηγητής να πεί ότι δεν μπορούμε να πετάξουμε εκατομμύρια στον βρόντο γιά να υπογειοποιήσουμε το τρένο στα εξωτικά Σεπόλια , ώστε να αποκτήσουν υπεραξία κάποια κ...σπιτα που πήγαν εκεί 100 χρόνια μετά το τρένο και περιμένουμε να μιλήσουν γιά σοβαρά θέματα ?

Απλά μάθανε ότι πουλιώμαστε (πάμφθηνα) και πλάκωσαν και οι εμίρηδες .

Και βέβαια χωρίς διεθνή διαγωνισμό γιατί έχουμε και τα μεσιτικά .

Link to comment
Share on other sites

@BAS

 

το παρκάκι που είναι δίπλα στο σπίτι σου ή η παιδική χαρά που είναι δίπλα στο δικό μου δεν είναι προσοδοφόρα (τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που οραματίζονται οι διάφοροι αποχαυνωμένοι & αποστειρωμένοι οικονομολόγοι-τεχνοκράτες). Υπάρχουν ποιότητες που, δυστυχώς, δε χωράνε σε μακροοικονομικά μοντέλα....Οπότε το "υλοποιήσιμο" έρχεται μετά από το "αναγκαίο".

 

Κατά τ' άλλα δε χρειάζονται κι άλλες προτάσεις από αρχιτεκτονικές σχολές - όχι μόνο επειδή αυτές κοστίζουν αλλά επειδή ήδη υπάρχει πρόταση (βλ. ποστ #18 ). Και μπορεί κάποιος να πει ότι τα δεδομένα "άλλαξαν" αλλά μια χώρα δεν προχωρά ανάλογα με το "πώς φυσάει ο άνεμος" αλλά βάσει ενός ορθολογικού αναπτυξιακού μοντέλου. Αν λοιπόν είμαστε ανίκανοι να αξιοποιήσουμε το Πάρκο σωστά ας το αφήσουμε για τα παιδάκια μας - καλύτερα να υπάρχουν ελπίδες για κάτι (μελλοντικά) καλύτερο παρά να βρεθούν οι απόγονοί μας προ τετελεσμένων (δηλαδή τί? θα κάνουμε αυτά που βρίζουμε στους παλιότερους?).

 

και εγώ την κάθε γιαγια που δηλώνει ΨΕΜΑΤΑ πως είναι αγρότισσα κα παίρνει επιδοτήσεις την πληρώνω και με το παραπάνω

υπάρχουν δε γιαγιάδες που μένουν στην Αθήνα και δηλώνουν αγρότισσες στην Κοζάνη

 

Κλασσικό δείγμα (πρωτευουσιάνικης :) ) παραπληροφόρησης. Διότι ακόμη κι αν ήταν στην...Κοζάνη η γιαγιά δε θα πήγαινε η ίδια στο χωράφι (προφανώς...). Έναν "υπάλληλο" θα έβαζε. Το ζητούμενο είναι να καλλιεργείται το χωράφι και να παράγονται αυτά που απαιτεί η επιδότηση!!! Και όχι, τις τρελές λαμογιές (όπως κάτι εκατοντάδες στρέμματα με...ανύπαρκτες ελιές) δεν μπορούν να τις κάνουν όποιοι κι όποιοι (βλ. πολιτική κάλυψη, κεντρική η τοπική).

Link to comment
Share on other sites

αντιλαμβανομαι οτι στην ελλαδα ο μονος διαλογος ειναι του επιπεδου "ζητα δεκα μπας και παρουμε ενα" αλλα δεν νομιζω να ταιριαζει σε εμας αυτο το επιπεδο.

 

ενα (1) καζινο δεν ισοδυναμει με "λας βεγκας" οπως κραυγαζουν μερικοι στις εφημεριδες και τα καναλια. Στο Λας Βεγκας ή στο Ατλαντικ Σιτυ εχουν πολεις σχεδιασμενες για αυτο το λογο. Στο Λονδινο υπαρχουν δεκαδες καζινο μεσα σε εμπορικοτατες περιοχες και ουδεμια αρνητικη επιδραση εχουν φερει στις γειτονιες που βρισκονται.

 

Οποιος μιλαει για "λας βεγκας" στο ελληνικο και μυξοκλαιει για το χαμενο πεζοδρομιο και το χαμενο παρκο για το παιδακι του, προφανως δεν εχει περασει απο τον παραδρομο της παραλιακης ακριβως πριν το αεροδρομιο, οπου μεταξυ ιδιοκτητων τεραστιων κτιριων εφοπλιστων, συγκροτηματων πολυτελων κατοικιων και νυχτερινων κεντρων μεγαθηριων, συναντα και ιεροδουλες ολων των χρωματων και ηλικιων και σε συγκεκριμενο φαναρι ειναι και το αμαξι του λοκαλ ντηλερ. Τιμη ανα μετρο στα σπιτια εκει πανω απο 7 χιλιαρικα.

 

Και παρκο πρεπει να μεινει, και κατοικιες, και αλλες χρησεις που απαιτουν μεγαλες επιφανειες, οπως ειναι και ενα καζινο ή ενα συνεδριακο κεντρο ή οτιδηποτε αλλο.

 

Εγω δεν ρωτησα εκ του πονηρου για το ποια ειναι η προταση του καθηγητη, ρωτησα απο περιεργεια. Θυμαμαι παλιοτερα δημοσιευμενη μελετη με αναπτυξη κατοικιων δε αλλα μεγαλη εμφαση στο πρασινο, το οποιο ο,τι και να λενε οι καθηγητες, ο,τι και να λενε οι δημαρχοι, ο,τι και να λεμε εμεις εδω, νομιζω οτι δεν υπαρχει ελληνας που να ζει στην ελλαδα και να μην αντιλαμβανεται οτι μετα απο 2 χρονια θα γινει Πεδιο του Αρεως - γιατι οι υπευθυνοι δημοι δεν θα εχουν λεφτα - και αυτο δεν εχει να κανει με την κριση, το ιδιο θα συνεβαινε και πριν τη κριση.

 

Η Γλυφαδα εχει 5 παιδικες χαρες, περιπου 500 μετρα η καθε μια, που η καθε μια ειναι παγιδα θανατου για τα παιδια λογω βιδων που εξεχουν, στραβοκομμενων ξυλων και σπασμενων πλαστικων. Στο Ελληνικο 1-2 παιδικες χαρες ειναι στεκι πιτσιρικαδων απο τα διπλανα γυμνασια που καπνιζουν εκει τα τσιγαριλικια τους. Στον Αλιμο σε μια παιδικη χαρα εχει κανει εγκατασταση κουβερτας-εφημεριδων ενας συμπαθεστατος αστεγος - οπως καταλαβαινετε οι Δημοι ειναι σε απολυτη εγρηγορση και πληρεις ικανοτητων να αναλαβουν τη διαχειριση και συντηρηση ενος παρκου 5.000 στρεμματων (αν ειναι ολο τοσο).

 

Να το κανουμε ολο πολυκατοικιες? Οχι βεβαια. Να το κανουμε ολο παρκο, δηλαδη να πληρωσουμε εκατομμυρια για να φανε μερικοι και να μην το χαιρεται κανεις, επισης οχι. Θα σηκωθει ο αμπελοκηπιωτης ή ο Κυψελιωτης (που εχει το πεδιο του αρεως διπλα του) να κατβει στο ελληνικο για βολτα?

 

Επισης, και επιμενω οτι το επιχειρημα ειναι ασχετο με την κριση, οποιος πιστευει οτι μπορει να γινει εστω και η παραμικρη επεμβαση χωρις ιδιωτικους πορους να μας το πει. Και αν καποιος πιστευει οτι θα βαλει κανεις τα λεφτουδακια του χωρις δυνατοτητα να τα παρει πισω, να ξυπνησει απο τα ροζ ονειρα του.

 

Η μπιρμπιλω εχθες ειπε το προφανες: το κρατος θα βαλει τις αρχες και την μελετη, και οποιος επενδυτης θελει ας κοπιασει. μενει να δουμε αν θα γινουν ετσι τα πραγματα. και ας ελπισουμε οτι σε οποια μελετη αποφασιστει , δεν θα ανακαλυψουμε μετα κορμορανους, πελαργους, φωκιες και τσιπουρες της ξηρας.

Link to comment
Share on other sites

μιλας για το παλιο δημαρχειο...και μιλας για ενα δημο με υψηλοτατα δημοτικα τελη και τρελα εσοδα απο ολα τα νυχτομαγαζα της παραλιακης και τα καφε της ζησιμοπουλου.

 

στο ελληνικο σπασανε τα καγκελα για να ανοιξουν την παραλια και θελω καποιος να παει εκει, να δει την παραλια τωρα που ειναι ελευθερης προσβασης, και αν εχει δει πιο βρωμικη παραλια στην ελλαδα να μου το πει - αφου τα συνεργεια καθαρισμου του ελληνικου, οπως και αυτα της γλυφαδας (αυτα ειναι υπερδιασημα για την εργατικοτητα τους), που αυριο θα καθαριζουν και το παρκο ελληνικου, πιο συχνα καθαριζουν τη μυτη τους τρωγωντας τοστ και πινωντας φραπεδιες στο δημαρχειο παρα κανενα δημοτικο χωρο.

 

Εγω δεν χρησιμοποιω την απολυτη εξαθλιωση των γειτονικων δημων σαν επιχειρημα υπερ του ξεβρακωματος στον χοντροεμιρη, αλλα θελω επιτελους να μου πει καποιος ποιος θα πληρωσει για τη φυτευση ενος (1) δεντρου και ποιος θα φροντιζει (ασχετα απο το κοστος) να μεινει εκει το δεντρακι ποτισμενο και περιποιημενο? Και αν ακουσω, ο δημος Γλυφαδας ή Ελληνικου θα παω στρεητ στο φαρμακειο για χαπια.

Link to comment
Share on other sites

Η μπιρμπιλω εχθες ειπε το προφανες: το κρατος θα βαλει τις αρχες και την μελετη, και οποιος επενδυτης θελει ας κοπιασει.

Σιγά μη νομιμοποιήσουμε και τα αυθαίρετα της παραλιακης στο όνομα της επένδυσης.

(που θα γίνει κάποια στιγμή)

Ένα καζίνο δεν προσφέρει τίποτα σε κοινωνικό επίπεδο, υποβαθμίζει μια περιοχή και αποχαυνώνει τον κόσμο.

 

Τις αρχές ποιός θα τις βάλει η Μπιρμπίλω η ξερόλα ή ο Γιωργάκης;

Πριν ανοίξουν το στόμα τους συμβολέυονται και κανένα ειδικό πχ το ΤΕΕ ή τον ΣΑΔΑΣ ή κάποιο Ίδρυμα

ή είναι όπως το "ανέκδοτο" με τις μεσογειακές φώκιες που τελικά δεν είναι χλωρίδα;

 

 

 

Επειδή στην παραλιακή το κράτος ανέχεται να γίνεται "πιάτσα", αυτό τι θα πει πως πρέπει όλη η περιοχή να γίνει μπ@@@δελο;

Να διώξουμε πάλι την κατοικία όπως έγινε στου Ψυρρή με την και καλά ανάπλαση της περιοχής.

 

Δε βλεπω κανένα σχόλιο σχετικά με τον δημόσιο χώρο. :(

Στην Ελλάδα ο δημόσιος χώρος ταυτίζεται με τα τραπεζάκια που βγάζουν οι καφετέριες. ΕΛΕΟΣ

Και ειδικά σε αυτό εμείς οι Αρχιτέκτονες φέρουμε μεγάλη ευθύνη.

 

υγ μιλάμε για τον Δήμο Ελληνικού και όχι το Δήμο Γλυφαδας

Το τελευταίο διάστημα οι κατοικοί του Ελληνικού έχουν κάνει αναρίθμητες κινητοποιήσεις σε ότι αφορά την πρόσβαση στην παραλιά

(τώρα τι θα γίνει με τη συνένωση των δήμων θα φανεί)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.